image

Britse toezichthouder wil betere privacybescherming kinderen door social media

vrijdag 2 augustus 2024, 13:38 door Redactie, 0 reacties

De Britse privacytoezichthouder ICO heeft elf socialmediaplatforms opgeroepen om de privacy van kinderen te verbeteren, anders kan er worden opgetreden. De Information Commissioner's Office (ICO) deed onderzoek naar 34 socialmedia- en videosharingplatforms en keek met name naar het aanmaken van accounts door minderjarigen. Uit het onderzoek blijkt dat een aantal platforms onvoldoende doet om de privacy van kinderen te beschermen.

Het gaat dan om zaken als standaard privacyinstellingen, leeftijds- en locatiecontroles en gericht adverteren waar de ICO opheldering over wil. Zo moeten de platforms uitleggen hoe hun werkwijze aan Britse regelgeving voldoet. "Er is geen excuus voor online diensten waar kinderen gebruik van maken om slechte privacy practices te hebben. Wanneer organisaties de persoonlijke informatie van kinderen niet beschermen zullen wij maatregelen nemen", zegt Emily Keaney van de ICO. De namen van de elf platforms zijn niet bekendgemaakt.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.