image

TracFone schikt datalekken door kwetsbare API's voor 16 miljoen dollar

maandag 5 augustus 2024, 11:03 door Redactie, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 06-08-2024, 09:45

De Amerikaanse telecomprovider TracFone, een dochteronderneming van Verizon Wireless, schikt drie datalekken die door kwetsbare API's plaatsvonden voor een bedrag van 16 miljoen dollar. Dat meldt de Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC (pdf). De drie datalekken deden zich de afgelopen drie jaar voor. Aanvallers wisten via onbeveiligde application programming interfaces (API's) persoonlijke gegevens van klanten te stelen.

API's worden veel gebruikt voor het uitwisselen van data en zijn daardoor een geliefd doelwit voor aanvallers, aldus de FCC. "API-beveiliging is van het grootste belang en zou op de radar van alle telecomproviders moeten staan", zo stelt de toezichthouder. Doordat het bedrijf klantgegevens niet goed beschermde heeft TracFone de Amerikaanse Communications Act overtreden.

Naast een schikkingsbedrag van 16 miljoen dollar moet TracFone ook een uitgebreid beveiligingsprogramma doorvoeren om API-kwetsbaarheden te verminderen. Het informatiebeveiligingsbeleid moet jaarlijks door onafhankelijke partijen worden gecontroleerd, moeten SIM-gerelateerde aanpassingen bij klanten beter worden beveiligd en moeten er privacy en security awarenesstrainingen aan personeel en bepaalde derde partijen gegeven worden.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.