image

VS looft 10 miljoen dollar uit voor informatie over aanvallers waterbedrijven

donderdag 8 augustus 2024, 13:42 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse overheid heeft een beloning tot tien miljoen dollar uitgeloofd voor informatie over een aantal personen die verdacht worden van het uitvoeren van aanvallen tegen de systemen van drinkwater- en waterzuiveringsbedrijven. De afgelopen maanden werden meerdere waterbedrijven in de VS aangevallen doordat het standaard wachtwoord '1111' van Unitronics Vision-apparaten werd gebruikt.

Het gaat specifiek om programmable logic controllers (PLC's) en human machine interfaces (HMI's) van Unitronics Vision-apparaten die een belangrijke rol spelen in de operaties van de drinkwaterbedrijven. De PLC's en gerelateerde controllers zijn vanwege de controle- en monitoringsfunctionaliteit vaak vanaf het internet toegankelijk. Bij de aanvallen richten de aanvallers zich op de gebruikersinterface. Zodra de aanvallers toegang tot een PLC hebben gekregen laten ze een boodschap op het scherm van het apparaat zien. Hierdoor kan het apparaat ook stoppen met werken.

Zowel het Witte Huis als de Amerikaanse milieutoezichthouder EPA sloegen alarm over de cybersecurity van drinkwatersystemen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de aanvallen uitgevoerd door zes Iraanse mannen die gelieerd zijn aan de Iraanse Revolutionaire Garde. Er is nu een beloning tot tien miljoen dollar uitgeloofd voor informatie over de verdachten, waaronder hun locatie.

Reacties (2)
08-08-2024, 13:48 door Anoniem
Voorzieningen die van grote invloed zijn zoals energiecentrales, waterzuiveringinstallaties, bruggen en ga zo maar door zouden niet aan internet gekoppeld moeten zitten. Hier zouden veel strengere regels op moeten zitten. Investeer daar lekker die 10 miljoen in in plaats van achteraf op zoek naar daders moeten die er sowieso niet bij hadden gekund als er geen internet aan vast zat.
08-08-2024, 13:55 door Anoniem
1111... Dat is ook toevallig! Het is dezelfde combinatie van mijn bagage! (Spaceballs, 12345)
En dan tien miljoen uitloven op basis van geld van de belastingbetaler...
Ze kunnen beter hun beveiligingsteam ontslaan, lol!
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.