Nederland zal volgen.
Beveiligingscamera's, w.o. die welke in de openbare ruimte opgesteld zijn, zullen steeds meer als middel ter
bewaking, als een
repressiemiddel van de gehele bevolking (die op straat komt) ingezet worden. (Daarom wordt het overtreden van de AVG-regels door particuliere beveiligingscamera's ook gedoogd en wordt er niet gehandhaafd op de AVG).
Met camera's kun je de bevolking intimideren: "
wij zien alles van je".
Het is een manier om de bevolking te individualiseren (atomiseren), uit elkaar te drijven, te voorkomen dat (ontevreden) mensen zich (spontaan) met elkaar verenigen.
De openbare
ruimte is van oudsher een
politieke ruimte: (vreemde) mensen komen elkaar daar tegen en gaan met elkaar in gesprek (als ze ontevreden zijn).
Dat is precies wat voorkomen moet worden vanuit een staat die steeds slechter voor haar eigen bevolking kan zorgen (welvaart, veiligheid, lokkend levensperspectief).
De Nederlandse staat zal dit repressiemiddel vanwege de verslechterende economische omstandigheden in Europa en daarmee toenemende onvrede onder burgers als een
voor-haar-noodzakelijk middel inzetten; je bedenkt je wel drie keer voordat je (spontaan) een politieke actie, een demonstratie bijvoorbeeld, in de openbare ruimte organiseert.
Camera's als een wijze van (openbare) ordehandhaving dus. Om te voorkomen dat de toenemende maatschappelijke onvrede zich tégen de staat, officieel de hoeder van de bevolking, keert.
Waarom denkt u dat Dick Schoof premier is geworden? De "inwendige" staat, parlement en kabinet, moet beter beschermd worden (camera's en microfoons op smartphones uit vergaderingen); de "uitwendige" staat echter ook: in de openbare ruimte gaan de camera's niét in de kluis, integendeel.
Dick Schoof is in dit opzicht, een echte
staatsman.