image

Telegram: beleid rond moderatie groeps- en privéchats niet aangepast

zaterdag 7 september 2024, 10:51 door Redactie, 6 reacties

Telegram heeft het beleid rond het modereren van groeps- en privéchats niet aangepast, zo laat de chatdienst tegenover Security.NL weten. "Privéchats zijn nog steeds privé", aldus woordvoerder Remi Vaughn. Eerder deze week wijzigde Telegram de tekst van de FAQ op de eigen website. Op de vraag: 'Er is illegale content op Telegram. Hoe krijg ik het offline?", stond in de oorspronkelijke tekst als antwoord: 'Alle Telegram-chats en -groepen zijn privé voor deelnemers. We verwerken geen verzoeken met betrekking hiertoe'. Deze tekst is nu verdwenen en vervangen door de zin: 'Alle Telegram-apps hebben een 'Report' knop waarmee je in een paar klikken illegale content bij onze moderators kunt melden."

Naar aanleiding van de aanpassing kwamen sommige media met het bericht dat Telegram privéchats ging modereren. Dat is volgens Vaughn niet het geval,. "De aanpassing van de FAQ is alleen een aanpassing van de bewoording, geen beleidsaanpassing." De woordvoerder voegt tot dat het op Telegram altijd al mogelijk was om groepsberichten bij moderators te melden. "Privéchats zijn nog steeds privé - hoewel je een nieuwe inkomende chat altijd bij moderatoren kunt melden." De aanpassing van de FAQ zou dan ook vooral bedoeld zijn om duidelijk te maken hoe content op Telegram is te modereren.

Reacties (6)
Gisteren, 14:33 door Anoniem
Okee dan moet meneer Durov dus gewoon in de gevangenis blijven!
Immers het gaat er precies om dat Telegram zich bezig moet houden met wat er in chats gebeurt.
Niet "modereren" maar als er aangifte wordt gedaan van strafbare content dan moeten ze meewerken.
Als ze kiezen om dat niet te doen, dan moeten ze ook de gevolgen accepteren.
Gisteren, 16:28 door Anoniem
Ze willen alleen publieke chats modereren omdat demonstranten dat voornamelijk gebruiken.
Privéchats in een menigte is niet handig organiseren.
Gisteren, 18:45 door Anoniem
Uit al de verziekte communicatie via social media kanalen zou je eigenlijk moeten concluderen dat deze media volstrekt onbetrouwbaar is en moreel failliet. Feitelijk is het daarom onaanvaardbaar dat officiële instituten zoals de Politie gebruik blijven maken van keer op keer met drek verstopte communicatiekanalen zoals 'X' (hoe verzin je zo'n naam alleen al...)

Het excuus dat het bereik groot is vergroot alleen maar de inkomsten van een Durw, Musk, een Zuckerberg etc. terwijl het er metersdik bovenop drijft dat deze lieden volstrekt onscrupuleus zijn en zich in de meest abjecte bochten wringen om hun winstmodel ten koste van alles... ja werkelijk alles in stand te houden, al is het spuwen tegen de wind der verandering in; daar hebben zij hun voor zelfs geen leugen terugdeinzende woordvoerders voor op de loonlijst.

Wat mijzelf betreft: ik maak geen gebruik van Social Media en heb het ook nooit gedaan tenzij Security.nl als Social Media wordt gezien, maar dan rek je het begrip wel erg op en het zou mij niets verbazen dat degenen die dat verkondigen dat misschien doen om hun gebruik van de als breed bekend staande Social media te vergoeilijken tegen beter weten in.
Gisteren, 20:03 door Anoniem
Kortom, Telegram was oprecht met hun eerdere voorwaarden, wat dus in slechte aarde viel. Nu is het tekstueel aangepast om de farce instand te houden. Ik waardeer oprechtheid ook al is het niet datgene wat ik zou willen horen.
Gisteren, 21:01 door Anoniem
Kijk wat er dan dreigt te gebeuren dat men AI-enhanced gaat whats-apperen 'vreesboeken' of Telegram gebruiken.

In het Engels, Frans en Duits haal je er een grammatica- en spellingschecker als de Quillbot extense er overheen,
dat vermindert als je het bericht verstuurd je PII imprint.

Je moet hierbij natuurlijk ook dan wel blijven nadenken,
wat je wel of niet aan de here wereld en de gootsteen kwijt zou willen.

Je weer nnooit hoe of dit later je in de k*nt kan komen bijten.
Een verantwoord bericht "doet de buik niet rimpelen", zeg maar.
Gisteren, 23:35 door Patje-RedFan
Wordt het weer tijd om iets anders te gebruiken dan ?? Telegram was hier al de vervanger van whatapp . . . nu mss Signal proberen ?!
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.