image

Autoverhuurbedrijf Avis lekt persoonlijke gegevens 300.000 klanten

dinsdag 10 september 2024, 12:02 door Redactie, 1 reacties

Het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Avis heeft de persoonlijke gegevens van driehonderdduizend klanten gelekt. Dat heeft het bedrijf aan verschillende procureurs-generaal van Amerikaanse staten laten weten. Volgens Avis ontdekte het op vijf augustus dat een 'ongeautoriseerde derde partij' toegang tot één van de bedrijfsapplicaties had gekregen en daarbij persoonlijke informatie van klanten heeft buitgemaakt.

Het gaat om naam naam, adresgegevens, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum, creditcardnummer en verloopdatum en rijbewijsnummer (pdf). Avis geeft verder geen details over de inbraak en datadiefstal, behalve dat de aanvaller van drie tot en met zes augustus toegang tot de systemen heeft gehad. Het autoverhuurbedrijf telt meer dan tienduizend verhuurlocaties in honderdtachtig landen en had vorig jaar een omzet van twaalf miljard dollar.

Reacties (1)
Gisteren, 12:57 door Anoniem
Ooo, dat bedrijf dat me maand na huur een paar duizend Euro spook rekening stuurde over schade veroorzaakt door iemand anders.. Kon het eenvoudig bewijzen, maar toch, nu ook nog een datalek van mogelijk mijn gegevens.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.