image

VS neemt sancties tegen personen achter Predator-spyware

dinsdag 17 september 2024, 13:27 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse overheid heeft sancties aangekondigd tegen verschillende personen die betrokken zijn bij de ontwikkelinge en verspreiding van de Predator-spyware. Predator wordt aangeboden door spywareleverancier Intellexa en is vergelijkbaar met de Pegasus-spyware van NSO Group.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Financiën is het mogelijk om telefoons zonder enige interactie van gebruikers met de Predator-spyware te infecteren, waarna het slachtoffer via de microfoon van de telefoon kan worden afgeluisterd en er toegang tot zijn locatie, foto's, berichten en andere gevoelige informatie kan worden verkregen. De spyware is onder andere ingezet tegen overheidsfunctionarissen, journalisten, beleidsexperts en oppositieleden, aldus de Amerikaanse autoriteiten.

Als onderdeel van de sancties mogen Amerikaanse bedrijven en personen geen zaken doen met de gesanctioneerde personen en worden hun bezittingen bevroren. Naast de personen is ook een bedrijf dat onderdeel van het Intellexa Consortium uitmaakt op de sanctielijst geplaatst. Vorig jaar en begin dit jaar namen de Amerikaanse autoriteiten ook al sancties tegen Intellexa en directeuren van het bedrijf. Met de sancties wil de VS naar eigen zeggen de verspreiding en misbruik van commerciële spyware tegengaan.

Reacties (2)
17-09-2024, 13:38 door Anoniem
VS neemt sancties tegen personen achter Predator-spyware
Het Noord-Koreaanse regime is een meester in het omzeilen van sancties. We weten dat aan de hand van Noord-Koreaanse functionarissen die naar het Westen zijn overgelopen.

Nu maar hopen dat de VS niet dezelfde fouten gaat maken waardoor sancties opleggen geen zin heeft.
17-09-2024, 19:31 door Anoniem
Door Anoniem:
VS neemt sancties tegen personen achter Predator-spyware
Het Noord-Koreaanse regime is een meester in het omzeilen van sancties. We weten dat aan de hand van Noord-Koreaanse functionarissen die naar het Westen zijn overgelopen.

Die hebben er minder last van want die zitten blijven in Noord Korea.

Maar als je wilt genieten van de leuke dingen op de wereld die voor je open staan als je multimiljonair bent. (voor de eigenaren van dat spyware bedrijf zal dat wel gelden) wordt het toch wel snel erg hinderlijk .

Dat jacht, rondlopen op de F1 paddock , alle funny dingen in a rich man's world worden lastig, riskant of onbereikbaar.

Domme fout van die spyware toko - die hadden ook Hunter Biden als 'consultant' moeten inhuren , kost wat tonnetjes, maar dan ben je wel onkwetsbaar . Misschien kunnen ze nog een stuk of tien motivatie speeches bij Bill Clinton bestellen, dan correleert ook goed met een voorzichtige aanpak door de VS.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.