image

Thunderbird gestopt met ondersteuning van Windows 7 en 8

vrijdag 20 september 2024, 11:08 door Redactie, 3 reacties

Thunderbird is gestopt met de ondersteuning van Windows 7 en 8 en zal niet zoals Mozilla bij Firefox deed de e-mailclient langer blijven ondersteunen. Dat heeft het ontwikkelteam bekendgemaakt. Onlangs maakte Mozilla bekend dat het Firefox voor Windows 7 en 8.1 tot maart 2025 van beveiligingsupdates zal voorzien en een verdere verlenging wordt niet uitgesloten.

"We zullen de support van Thunderbird 115 niet op dezelfde manier verlengen", aldus de ontwikkelaars van de e-mailclient. Dat houdt in dat Thunderbird 115.15.0, die twee weken geleden verscheen, de laatste ondersteunde versie is. De ontwikkelaars sluiten niet uit dat er nog één kleine update voor deze versie verschijnt, maar de support van de oude Windowsversies is daarmee officieel tot een einde gekomen.

Aanleiding voor de beslissing is dat Thunderbird veel minder gebruikers op Windows 7 en 8 heeft dan Firefox. Het aandeel Windows 7- en 8-gebruikers bij de e-mailclient is zo'n zes procent, tegenover elf procent bij de browser. Thunderbird 115 blijft vooralsnog voor gebruikers van Windows 7 en 8 beschikbaar, totdat dit niet langer veilig is, gebaseerd op de beveiligingsupdates die voor Thunderbird versie 128 verschijnen.

Reacties (3)
22-09-2024, 12:41 door Anoniem
Heel verstandig, waarom zou je mensen aanmoedigen om in een niet meer onderteund besturingssysteem te blijven hangen.
Lichte distro's als Lubuntu en Xubuntu zijn een prima vervanger voor oude windows 7 en -8 systemen.
23-09-2024, 09:44 door Anoniem
Door Anoniem: Heel verstandig, waarom zou je mensen aanmoedigen om in een niet meer onderteund besturingssysteem te blijven hangen.
Lichte distro's als Lubuntu en Xubuntu zijn een prima vervanger voor oude windows 7 en -8 systemen.
Geen lichte distro's ook. Zie https://distrowatch.com/ Er zijn zelfs windows implementaties.
23-09-2024, 21:50 door Hyper
Door Anoniem: Heel verstandig, waarom zou je mensen aanmoedigen om in een niet meer onderteund besturingssysteem te blijven hangen.
Lichte distro's als Lubuntu en Xubuntu zijn een prima vervanger voor oude windows 7 en -8 systemen.

Vergeet het. Mensen die nu nog op Windows 7 of 8 zitten vinden het blijkbaar een te grote verandering om naar Windows 10/11 te gaan. Dan gaat men echt niet naar een totaal ander platform maar dan blijft men gewoon de laatst werkende Thunderbird versie gebruiken. Tenzij men [url=https://forums.mydigitallife.net/threads/bypass-windows-7-extended-security-updates-eligibility.80606/]hacks[/url] gebruikt om nog updates te kunnen installeren hebben ze toch al geen updates meer. Dan maakt een niet meer ondersteunde e-mailclient ook niets meer uit.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.