image

Kaspersky verwijdert zichzelf bij Amerikaanse klanten, installeert UltraAV

dinsdag 24 september 2024, 09:52 door Redactie, 5 reacties

Antivirusbedrijf Kaspersky heeft de eigen virusscanner bij Amerikaanse klanten verwijderd en vervolgens automatisch UltraAV geïnstalleerd, tot verrassing van sommige gebruikers. Bij sommige gebruikers verscheen ook UltraVPN op het systeem. De Amerikaanse regering besloot in juni om de verkoop van Kaspersky-producten in de VS te verbieden en later deze maand ook het uitbrengen van updates voor de software. Daarop maakte Kaspersky bekend dat het de VS zal verlaten.

De virusbestrijder sloot een overeenkomst met antivirusbedrijf Pango, dat alle Kaspersky-klanten in de VS overneemt. De afgelopen dagen is Kaspersky begonnen om zichzelf van Amerikaanse systemen te verwijderen en UltraAV te installeren. Voor veel gebruikers kwam dit ondanks eerdere berichtgeving als een verrassing, zo blijkt uit reacties op Reddit en het Kaspersky-forum. Meerdere klanten zijn ook niet blij met de automatische installatie en overgang naar UltraAV, omdat ze het bedrijf niet kennen en vertrouwen. In een reactie op het eigen forum laat Kaspersky weten dat het nauw met UltraAV heeft samengewerkt om de overgang naar de andere virusscanner zo naadloos mogelijk te maken.

Reacties (5)
24-09-2024, 09:55 door Anoniem
Het gaat er niet om of ultraAV veilig is, het gaat erom dat Kaspersky een goede deal met ze heeft kunnen krijgen.
Business is business.
24-09-2024, 10:03 door Anoniem
hoe zit het dan met de Chinezen antivirus software???
24-09-2024, 10:13 door Anoniem
Wat krijgen we nou??
24-09-2024, 10:50 door Anoniem
Door Anoniem: Het gaat er niet om of ultraAV veilig is, het gaat erom dat Kaspersky een goede deal met ze heeft kunnen krijgen.
Business is business.
Een bedrijf dat voor mij beslist om de software te verwijderen en een ander te installeren is geen eentje waar ik ooit zaken mee zou doen.

Dat ze hun cloud portaal uitzetten en een waarschuwing tonen als in EOL wegens reden X prima. Dat ze vervolgens adviseren om X te gebruiken als alternatief prima. Maar daar houdt het op.

Business is indeed business en ze hebben geen reet te maken met onze bedrijfsvoering en implementaties.Ik verwacht een reeks claims van grotere partijen als ze dit ook geflikt hebben in enterprise.
24-09-2024, 12:25 door Anoniem
@ anoniem van 10:50,

U mekkert nu wel over die Kaspersky-deal, maar dat uw eigen av verbindingen opzet met Amazon,
Booking dot com e.d. interesseert u minder. Dan ineens geen verontwaardiging bij de eindgebruikers.

Dat kan dan weer wel. Groot-commercie is overal de baas, zeg het dan maar zo.

Wat Kaspersky nu in het openbaar doet, doen anderen via een overname (zonder veel ruchtbaarheid).
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.