image

Populaire apps in Google Play Store besmet met Necro-malware

dinsdag 24 september 2024, 10:29 door Redactie, 1 reacties

Onderzoekers hebben in verschillende populaire apps die in de Google Play Store worden aangeboden malware aangetroffen. De apps hebben bij elkaar elf miljoen downloads, maar niet alle versies van de apps waren besmet. Dat laat antivirusbedrijf Kaspersky in een analyse weten. Het gaat om de Wuta Camera app met meer dan tien miljoen downloads en Max Browser met meer dan één miljoen downloads.

In verschillende versies van deze apps vonden onderzoekers de Necro Trojan. Deze malware werd een aantal jaar geleden ook in de 'CamScanner – Phone PDF Creator' app aangetroffen. De malware laat op besmette toestellen advertenties zien en kan slachtoffers op betaalde abonnementsdiensten abonneren. Google heeft na te zijn ingelicht de Max Browser uit de Play Store verwijderd. Van de Wuta Camera app is inmiddels alleen een opgeschoonde versie beschikbaar.

Reacties (1)
24-09-2024, 16:23 door Anoniem
Verspreid via meditatie-apps en andere ondeugende kama sutra plaatjes.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.