image

FCC komt met 200 miljoen dollar voor cybersecurity scholen en bibliotheken

donderdag 3 oktober 2024, 15:48 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse toezichthouder FCC heeft tweehonderd miljoen dollar beschikbaar gemaakt voor de cybersecurity van scholen en bibliotheken. Via het 'Schools and Libraries Cybersecurity Pilot Program' kunnen onderwijsinstellingen en bibliotheken apparatuur, diensten en tools aanschaffen en de kosten daarvan vergoed krijgen. De FCC heeft vier 'technologische categorieën' aangewezen waar uitgekozen instellingen gebruik van kunnen maken, namelijk firewalls, endpoint protection, identiteitsbescherming en authenticatie en als laatste monitoring, detectie en respons.

Onder deze vier categorieën vallen een breed scala aan beveiligingsonderwerpen en -oplossingen, waaronder vpn-oplossingen, bugbountyprogramma's, 'dark web scanning', penetratietests, offsite back-ups, ddos-bescherming en phishingbestendige multifactorauthenticatie. Volgens de FCC hebben scholen en bibliotheken vaak met beperkt budget en middelen te maken en de afgelopen jaren zijn dergelijke instellingen geregeld het slachtoffer van aanvallen geworden. Via de pilot wil de FCC meer inzicht krijgen hoe subsidies kunnen helpen bij het versterken van de cybersecurity van scholen en bibliotheken.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.