image

Kamercommissie wil opheldering over Nederlands standpunt chatcontrole

vrijdag 4 oktober 2024, 11:11 door Redactie, 17 reacties

De vaste commissie voor Justitie en Veiligheid wil opheldering van minister Van Weel van Justitie en Veiligheid over het Nederlandse standpunt rond chatcontrole en heeft de bewindsman hier meer dan honderd vragen over gesteld. Volgende week wordt het onderwerp door de commissie besproken (pdf). Deze week maakte de minister bekend dat Nederland zich over een stemming voor het invoeren van chatcontrole in de EU zal onthouden. EU-voorzitter Hongarije wil, net als de Europese Commissie, dat chatdiensten verplicht kunnen worden om de inhoud van berichten die burgers versturen te controleren.

De Europese burgerrechtenbeweging EDRi is blij met het Nederlandse standpunt en vindt het tijd om voorstellen voor de invoering van chatcontrole te begraven. Daarbij wijst het ook naar de waarschuwing van de AIVD, dat chatcontrole de cybersecurity van Nederland bedreigt. "Dit is een waarschuwing die ook bij andere landen zou moeten resoneren", aldus EDRi

Volgende week zal het onderwerp door de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid worden besproken. Leden van de commissie kwamen met meer dan honderd vragen voor de minister. "Is er een scenario denkbaar dat Nederland voor het voorstel zal stemmen zonder dat de impact precies duidelijk is, aangezien het kabinet stelt dat er op dit moment onvoldoende duidelijk is over de impact van de voorgestelde maatregelen?", aldus één van de vragen.

Ook is de minister gevraagd welke externe technische en juridische experts zijn geraadpleegd bij het opstellen van het kabinetsstandpunt. "Wat is uw reactie op de verschillende open en gerichte brieven die u heeft ontvangen van private en publieke organisaties, met zorgen over de verordening? Heeft u deze meegenomen in uw overwegingen?", wil de commissie verder weten.

"Kunt u onderbouwen waarom het verplichten van client side scanning op versleutelde privécommunicatie wat u betreft wel/niet een wettelijke verzwakking of omzeiling van end-to-endencryptie betekent? Wat betekent dit voor het grondrecht op het (digitale) briefgeheim?", is ook een vraag voor de minister. Die moet tevens duidelijk maken welke definitie van ‘end-to-end’ hij hanteert en meer specifiek, wat volgens Van Weel het begin en wat het einde is van communicatie.

Experts en burgerrechtenbewegingen waarschuwen al jaren dat, mocht chatcontrole verplicht worden, het controlesysteem dat chatdiensten moeten inbouwen ook voor andere onderwerpen is te gebruiken. "Met welke zekerheid kunt u zeggen dat het mogelijk maken van client side scanning op versleutelde privécommunicatie op termijn niet zal leiden tot het uitbreiden naar andere soorten materiaal?", wil de commissie weten.

Een ander risico waar herhaaldelijk voor is gewaarschuwd is dat mensen onterecht beschuldigd kunnen worden. Ook hier wil de commissie uitleg over. "Hoe wordt de schade ongedaan gemaakt wanneer iemand aantoonbaar onschuldig is en binnen welke termijn, gezien je bij eenmaal een 'hit' (ongeacht de ingezette middelen om tot die hit te komen), in het systeem belandt als ‘verdacht van kinderporno’ en je in verschillende databases komt? Is de ‘verdachtmaking’ omkeerbaar? Wat zijn de maatschappelijke gevolgen indien dat niet het geval blijkt?"

Reacties (17)
04-10-2024, 11:48 door Anoniem
hongarije wil geen tegenstem hebben in ruil voor geen bezwaar rutte in nato.
04-10-2024, 12:24 door Anoniem
Het doel is en blijft simpel: burgers in de gaten houden - en zo veel mogelijk informatie bij elkaar harken.
De tactiek is op het moment afwachten tot er zich iets voordoet waardoor mensen een groot stuk privacy opgeven voor schijnveiligheid. Kwestie van tijd met het wanbeleid van de afgelopen 30 jaar. Erich Mielke droomde er al van.
04-10-2024, 13:14 door wim-bart
Alleen al de gedachte aan client side scanning. Dat maakt end-to-end encryptie overbodig. Dan kan de overheid zelfs als een overlay op ieder device scannen en controleren wat men doet. Want doen ze het bij chat applicaties, doen ze het alleen op telefoon of ook op je PC. Wie kijken er mee, hoe zit het met zakelijk verkeer?

Bedenk je iets moois, ga je in Hongarije of vakantie en voordat je een patent hebt ingediend is je idee al gestolen door een vriendje van een Hongaarse “internet controlleur”.

Dit gaat veels te ver. En wie gaat betalen voor die extra bandbreedte? Moet je extra firewall poorten voor open zetten. Thuis mag namelijk niet alles naar buiten (OpenSense). Ben je dan gelijk verdacht?
04-10-2024, 14:42 door Anoniem
Beste medelezers,

Dat men het er uberhaupt al over heeft is 'not done'. Een 'politie-agent' die real-time met je meekijkt op telefoon, tablet en pc. De grote leider in Noord-Korea zou nog eens jaloers kunnen worden. De voormalige leiders van Oost Duitsland draaien zich al om in hun graf.

Nog even en Europa heeft straks een echte dictator aan de macht.
04-10-2024, 14:43 door Anoniem
Door wim-bart: Alleen al de gedachte aan client side scanning. Dat maakt end-to-end encryptie overbodig. Dan kan de overheid zelfs als een overlay op ieder device scannen en controleren wat men doet. Want doen ze het bij chat applicaties, doen ze het alleen op telefoon of ook op je PC. Wie kijken er mee, hoe zit het met zakelijk verkeer?

Goedkope personen die ingehuurd zijn door een of andere uitvoeringsdienst van de EU. Mogelijk zelf uitzendkrachten.
Ook het xakelijk verkeer wordt gecontroleerd. We hebben binnen de EU to hh niets te verbergen?
Bedrijfsgeheimen hangen we als EU allemaal aan de grote klok. Bedrijfsspionage en concurremtievervalsing negeren we in de EU. Dat bestaat gewoon niet meer.


Door wim-bart: Bedenk je iets moois, ga je in Hongarije of vakantie en voordat je een patent hebt ingediend is je idee al gestolen door een vriendje van een Hongaarse “internet controlleur”.

Zie boven.
De EC vertrouwt erop dat leden van de EU zich netjes gedragen en niets van elkaar af snoepenof stelen.
De EC heeft zo'n vetrouwen in de Europese medemensen dat de CSAM-maateregel geen noemenswaardig aantal aan incidenten en KP-daders zal opleveren.
Het is gewoon arbeidsverschaffing voor goedkope krachten.
Die paar daders die gevonden worden, sturen naar werk-, nee sorry dat moet zijn, vakantiekampen in het hoge noorden.

Door wim-bart: Dit gaat veels te ver. En wie gaat betalen voor die extra bandbreedte?

Jijzelf. De EU is geen charitatieve instelling.

Door wim-bart: Moet je extra firewall poorten voor open zetten. Thuis mag namelijk niet alles naar buiten (OpenSense). Ben je dan gelijk verdacht?

Ja, dan kom je bovenaan de lijst te staan. "Eerlijke" mensen hebben niets te verbergen.
Kijk naar de EC-leden en politci in het algemeen. Die zijn open en eeerlijk over hun doen en laten.
Zo ook over de manier waarop de CSAM wetgeving tot stand komt en wie daar allemaal belang bij hebben.
Daarom is er ook een aapassing in de maatregelen om politici buiten de CSAM-controle te houden.
Want zij zijn eerlijk en doen nooit iets misdadigs. Dus hoeven ze niet gecontroeerd te worden.

Toch?


/s
04-10-2024, 14:46 door Anoniem
Door Anoniem: hongarije wil geen tegenstem hebben in ruil voor geen bezwaar rutte in nato.
Wil je dit even toelichten? Dit is mij wat te cryptisch.
04-10-2024, 14:53 door Anoniem
Door Anoniem: Het doel is en blijft simpel: burgers in de gaten houden - en zo veel mogelijk informatie bij elkaar harken.
De tactiek is op het moment afwachten tot er zich iets voordoet waardoor mensen een groot stuk privacy opgeven voor schijnveiligheid. Kwestie van tijd met het wanbeleid van de afgelopen 30 jaar. Erich Mielke droomde er al van.
Een update van N.Y. 9-11.
Laat je fantasie eens werken: naar wat voor soort gebeurtenis moeten we uitkijken?

En dit is géén sarcasme, maar bloedserieus.
04-10-2024, 16:32 door Anoniem
Alsof we de hond zijn van de overheid, met hondenriem en al.
Uiteraard de overheid die ons aanstuurt alsof we hun slaaf zijn.
Jammer dat nu onderzoek niet alleen bij criminelen gebeurd, maar bij iedereen.

We staan straks 24/7 onder controle, dat is geen prettig idee, want als men het gevoel heeft dat er iemand meekijkt gaan mensen zich anders gedragen, andere dingen zeggen en bij alles wat je zegt nadenken, het veroorzaakt angst, en dat is een ernstige vorm van terreur, en dan al helemaal bij kwetsbare mensen.
Het is een vorm van conditioneren.

Het wantrouwen van de overheid reflecteert op het volk alsof ze een spiegel voorhouden, we beginnen elkaar nu echt te haten.
Hoeveel moeten we nog pikken van deze dolgedraaide EU?

De EU wil een ministerie van waarheid, (desinformatie aanpakken) alle persoonlijke berichtjes kunnen lezen, (chat control) DNA van pasgeboren baby's afnemen: https://www.security.nl/posting/857970/Regeerprogramma%3A+digitale+weerbaarheid%2C+gegevensdeling+in+de+zorg+en+AI bij volgende genaties en iederen taggen en volgen met een gecentraliseerde munt en identiteit (gecentraliseerde EU-ID en EU-Munt)
En als je de plannen van het WEF bekijkt wordt je al helemaal kotsmisselijk:
https://assets.weforum.org/editor/7evFMfKW0fXMKYd8FmjYQKOJMQ2r3iNW2r2VMNy55rM.png
Het lijkt wel alsof we in een nachtmerrie zijn beland.
Meestal bedenken alleen mensen met een alu-hoedje zulke ideeën, maar het ziet er naar uit dat de Europese unie haar volk in een digitale terreurgevangenis gaat zetten.
De grootste terroristen zijn politici, ze gaan zich zo langzamerhand gedragen zoch als de gestapo die iedereen met argusogen volgt.
De spanning die mensen daarbij voelen is extreem schadelijk voor de veiligheid en de vrijheid van dit land.
Mensen willen het massaal niet, maak dan ook een democratische beslissing tegen te stemmen en dit niet door te voeren.
Bedenk wat beters zonder dat daarbij onschuldige mensen in het geding komen... Waar een wil is is een weg.
04-10-2024, 21:06 door Anoniem
Nog even en Europa heeft straks een echte dictator aan de macht.
Straks? De EC lijkt er verdacht veel op. OK, het is niet 1 persoon. Maar verder?
De spanning die mensen daarbij voelen is extreem schadelijk voor de veiligheid en de vrijheid van dit land.
Welke vrijheid?
05-10-2024, 09:44 door Anoniem
Als je tussen de regels doorleest, is deze wet eigenlijk al een feit, er moet enkelt nog onderhandelt worden en compromissen worden gemaakt/besloten.

Al ben ik wel benieuwd naar de beantwoording van deze 102 vragen en hoe er bij sommige vragen omheen gekronkeld zal worden. Sowieso hebben we eigenlijk geen grondrecht meer; zoals Schoof al aangaf is deze niet in steen gebeiteld en valt daar dus ter aller tijde iets aan veranderd kunnen worden.

Met name benieuwd naar de bekronkelde antwoorden op deze vragen:
vraag 6
Heeft u Offlimits betrokken bij de besluitvorming of haar kennis geraadpleegd als nationale autoriteit? Zo ja, wat was haar advies? Zo niet, waarom acht u dit niet nodig?
Aangezien deze instantie tegen is: Antwoord Kronkel Dit, Kronkel Zus&Zo
vraag 9
Heeft u juridisch advies ingewonnen over de gevolgen van de CSAM-verordening voor de onschuldpresumptie van alle Europeanen wiens privécommunicatie gescand zou worden? Zo ja, kunt u dit advies doen toekomen? Zo niet, kunt u dit alsnog doen en zo snel mogelijk doen toekomen?
Aangezien iedereen in eerste instantie als onschuldig behoort te worden bezien en pas bij verdachte handelingen onderzoek kan worden verricht, is hierdoor iedereen in eerste instantie al als verdachte aangemerkt voor nader onderzoek. AKDKZZ
vraag 12
Bent u bekend met het advies van 26 april 2023 van de Juridische Dienst van de Raad van Europa, waarin zorgen worden geuit over de proportionaliteit en technische onderbouwing van de CSAM-verordening? Wat betekent dit voor de technische en juridische houdbaarheid van het voorstel?
Aangezien het juridisch niet houdbaar is vanwege schending van het grondrecht van het briefgeheim -> AKDKZZ
vraag 18
Kunt u onderbouwen waarom het verplichten van client side scanning op versleutelde privécommunicatie wat u betreft wel/niet een wettelijke verzwakking of omzeiling van end-to-endencryptie betekent? Wat betekent dit voor het grondrecht op het (digitale) briefgeheim?
Onschuldpresumptie? Grondrechten? AKDKZZ
vraag 21
Wat is uw standpunt over de gevolgen van ongerichte client side scanning op versleutelde privécommunicatie? Kunt u met juridisch precedent onderbouwen hoe dit niet leidt tot een ongerichte en buitenproportionele inbreuk van het (digitale) briefgeheim?
AKDKZZ of, zie antwoord op vraag n,x, of y
vraag 30
Hoe hoog acht u het risico dat de CSAM-verordening een waterbedeffect creëert, waardoor misbruikers en verdachten zich zullen verplaatsen naar ongereguleerde platforms? Wat betekent het wegbewegen van deze misbruikers en verdachten voor de proportionaliteit van de verplichtingen op wél gereguleerde platforms?
AKDKZZ
vraag 31
Kunt u een duidelijke appreciatie geven van artikel 77 van de CSAM-verordening, waarin wordt gesteld dat een verplichting voor technologie om te scannen op onbekend materiaal en grooming elke drie jaar onderzocht en heroverwogen moet worden? Raakt dit artikel aan de harde grens van Nederland om deze scans niet mogelijk te maken?
Er was door NL al afstand gedaan voor het zoeken naar nieuw foto-materiaal (dan is het niet meer alleen vergelijken op hashes, maar wordt elke foto op verdachte kleuren of andere kenmerken gescand)en bij grooming wordt de tekst óók (aldanniet out-of-context) meegelezen/bekeken.
Maar wat nou als er wel een EU-meerderheid voorstander is om ook deze 2 (nieuw materiaal, grooming) mee te nemen in deze wet, moet NL zich daar dan bij neer leggen!? AKDKZZ
vraag 32
Met welke zekerheid kunt u zeggen dat het mogelijk maken van client side scanning op versleutelde privécommunicatie op termijn niet zal leiden tot het uitbreiden naar andere soorten materiaal?
Function creep. Krijg je zo'n antwoord dat je niet daadwerkelijk kan voorspellen of het gaat regenen. Zoals ik in eeen reactie had gelezen: het is niet de vraag OF het gaat regenen, maar WANNEER het gaat regenen, aar regenen gaat het in ieder geval wel een keer en verder natuurlijk AKDKZZ
vraag 34
Wat is het standpunt van de Verenigde Staten over de CSAM-verordening, waardoor zijn nationale techsector mogelijk wordt gehouden aan juridische verplichtingen die in strijd zijn met Amerikaanse wetgeving?
Die zijn tegen, ben benieuwd naar zijn AKDKZZ
vraag 35
Wat heeft u doen besluiten om toch niet akkoord te gaan met het compromisvoorstel, gezien u in uw brief van 16 september 2024 aangaf dat het Hongaars voorzitterschap is gekomen met een compromisvoorstel dat tegemoetkomt aan de bezwaren van Nederland inzake het detectiebevel? In welke opzichten voldoet het compromisvoorstel dan nog steeds niet aan de eisen die uw kabinet stelt?
Zeer benieuwd, want ze wilde het niet bij iedereen, maar met detectiebevel valt onschuldpresumptie weg en extra laag voor verder onderzoek, laat maar horen waarom je alsnog terugkrabbelt ondanks het akkoord op dit compromisvoorstel!
vraag 37
Wat moet er volgens u nog veranderen aan het voorstel om te overwegen dit wel te kunnen steunen?
Dat zou je kaarten laten zien, gaat tie natuurlijk niet -vooraf- doen. Maar dat gaat hij ook niet zeggen, dus AKDKZZ
vraag 39
Waarom heeft u gekozen om zich te onthouden van een positie, en niet besloten om voor of tegen het voorstel te stemmen?
Politieke handjeklap met andere EU-leden, maar AKDKZZ
vraag 42 (&49!)
Kunt u aangeven welke alternatieven het betreft waar in de beslisnota is aangegeven dat het advies van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) “tevens alternatieve mogelijkheden beschrijft”?
Zijn die er dan(?), die zijn dan niet publiekelijk gemaakt, alleen dat ze tegen zijn.
vraag 44
Is het mogelijk om met technische middelen uit te sluiten dat een detectiebevel in de toekomst voor andere soorten informatie dan materiaal van seksueel misbruik van kinderen en jongeren wordt gebruikt?
function creep, zie vraag 32 &/dus AKDKZZ
vraag 45
Wat is de rationale achter artikel 7(8)(d) dat stelt dat de detectie niet van toepassing is op accounts die door de Staat worden gebruikt voor nationale veiligheidsdoeleinden, handhaving van de openbare orde of militaire doeleinden?
Onder het mom van iederen is gelijk, maar sommige zijn gelijker (Animalfarm), echter natuurlijk als antwoord nationale veiligheid-blabla ofwel AKDKZZ
vraag 47
Hoe moet het gerichtheidsprincipe uit overweging 23 worden uitgelegd? Kan een detectiebevel voor publiek toegankelijke interpersoonlijke communicatiediensten ook ingezet worden tegen een select aantal personen? Zo ja, wat zou de overweging zijn om het al dan niet breder in te zetten?
Net zoals we de sleepwet er ook doorheen hebben gejasst, maar AKDKZZ
vraag 50
Hoe hanteert u de definitie van ‘end-to-end’? En meer specifiek, wat is het begin en wat is het einde van communicatie?
Goeie vraag (al hekelt mij die uitspraak op een vraag, zeker als er ook ook nog 'hele' voor wordt geplaatst!) Maar communicatie is normaliter van pesoon tot persoon, ook al zit er een apparaat -of 2- tussen, kom maar op met je AKDKZZ

en toen had ik geen zin meer ! lees de vragen zelf verder maar door.

Veel van die vragen doen zich voor alsof dit systeem al runnende is, en wat voor problemen er dan kunnen onstaan/optreden en hoe daar dan op gehandeld dient te gaan worden, creepy -nou-, om al vooruit te lopen op de zaken!

Maar/ En dus, zoals ik al begon, is er met hoe in de EU democratie wordt bedreven iets grondigs mis. Elk nieuw wetsvoorstel, hoe diebel en/of ongrondwettelijk deze ook is, wordt vooraf (de officiele stemming) uitonderhandeld, aan geschaafd en aan compromissen onderhevig totdat er genoeg voorstanders zijn en het 'debiele' wetsvoorstel dan pas bij de officiele stemming wordt.... Aangenomen. Dus CSAM is er in feite al, maar dan dus uitgekleed met kronkel zus&zo!
05-10-2024, 17:12 door Anoniem
Waar veel meningen over bestaan maar weinig praktijkervaring, is het inzien van priveberichten. Over hoe je daar dan mee omgaat.

Ik heb die ervaring wel. Uit het verleden. Er waren van die momenten.

De techniek is één ding. De ervaring om ernaar te kunnen kijken is een andere. Het geweten waarmee je het zelf doet. Het was destijds eigenlijk eigen rechter spelen. Nu ondenkbaar met de AVG. Om de AVG langs achterdeurtjes op te willen breken is gevaarlijk. Ik begrijp het verlangen wel (lekker makkelijk en thuiswerkend part time boeven vangen en zo) maar het grote gevaar is omgaan met wat men aan de weet meent te komen. Dat is echt een vak. Wat je niet zomaar aan iedereen over kan laten. Het staat er dus het klopt. Dàt gevaar. Terwijl het wel over prive gaat en waarom het postgeheim in artikel 13 is gezet.

Als je dat gaat uithollen dan graaf je een paal weg van het fundament van de vrijheid en de vrije privesfeer.

Er kan wel eens wat serieus aan de knikker zijn. Kan ik uit ervaring zeggen. Maar dan nog mag het enkel zijn voor mensen die weten waar ze naar kijken. Kan ik ook ervaring zeggen. Het breken van het zegel zonder zulke mensen te hebben is een schande voor politici die dat verlangen. Die achterdeur is niet het hele verhaal. Die mensen hebben die verstand hebben om door achterdeuren te kijken als ze kunnen, waar zijn die dan?
05-10-2024, 22:22 door Anoniem
De hele discussie over CSAM is slechts een afleiding voor wat er echt aan het gebeuren is in de techniek. Techniek die we immers allemaal, in meer of mindere mate, al bij ons dragen en dat is onze telefoon.
In vrijwel elke moderne telefoon zit reeds een NPU en er komen steeds meer telefoons met ingebouwde AI. AL deze techniek gaat tegen ons worden ingezet zonder dat we dat weten, althans nu weten jullie het omdat ik het jullie vertel.
Er gaat namelijk helemaal niets aan materiaal van jouw telefoon worden verzonden ter overheidscontrole, er komt geen digitale politieagent die op jouw telefoon kijkt wat je uitvreet. Nee het is heel simpel, jouw telefoon krijgt, of heeft inmiddels al, de opdracht om, op basis van een door de overheid en een shitload aan NGO's bepaalde lijst met 'verdachte' zaken, jouw gedrag te scannen en waar er verdachte zaken worden gevonden deze naar de maker (Google/Apple/Samsung) te zenden, althans geen bestanden maar metadata. Dat wordt weer aan de instanties doorgespeeld en die acteren daar wel of niet op. Die digitale politie agent hebben we dus gewoon al in onze zak zitten en dmv. updates zal deze ons steeds beter in de gaten kunnen houden. De tijd dat de telefoon voor ons toegevoegde waarde had begint te verschuiven naar een daadwerkelijke digitale enkelband waarmee we, in feite, ons vrijwillig laten monitoren en besturen. Wie had dat ooit bedacht dat je met een simple stukje techniek hele volkstammen onder controle kan krijgen en waar ze zelf nog voor betalen ook. Dat is wel de uitvinding van de eeuw hoor.
Zo, nu jullie gewaarschuwd zijn hebben jullie 3 opties, accepteren dat je 24x7 gemonitord wordt, een domme telefoon of een hele oude telefoon nemen waar al die spy tech nog niet inzat, of julle dumpen je telefoon en gaan weer terug naar analoog.
06-10-2024, 01:37 door Anoniem
Door Anoniem: Alsof we de hond zijn van de overheid, met hondenriem en al.
Uiteraard de overheid die ons aanstuurt alsof we hun slaaf zijn.
Jammer dat nu onderzoek niet alleen bij criminelen gebeurd, maar bij iedereen.

We staan straks 24/7 onder controle, dat is geen prettig idee, want als men het gevoel heeft dat er iemand meekijkt gaan mensen zich anders gedragen, andere dingen zeggen en bij alles wat je zegt nadenken, het veroorzaakt angst, en dat is een ernstige vorm van terreur, en dan al helemaal bij kwetsbare mensen.
Het is een vorm van conditioneren.

Het wantrouwen van de overheid reflecteert op het volk alsof ze een spiegel voorhouden, we beginnen elkaar nu echt te haten.
Hoeveel moeten we nog pikken van deze dolgedraaide EU?

De EU wil een ministerie van waarheid, (desinformatie aanpakken) alle persoonlijke berichtjes kunnen lezen, (chat control) DNA van pasgeboren baby's afnemen: https://www.security.nl/posting/857970/Regeerprogramma%3A+digitale+weerbaarheid%2C+gegevensdeling+in+de+zorg+en+AI bij volgende genaties en iederen taggen en volgen met een gecentraliseerde munt en identiteit (gecentraliseerde EU-ID en EU-Munt)
En als je de plannen van het WEF bekijkt wordt je al helemaal kotsmisselijk:
https://assets.weforum.org/editor/7evFMfKW0fXMKYd8FmjYQKOJMQ2r3iNW2r2VMNy55rM.png
Het lijkt wel alsof we in een nachtmerrie zijn beland.
Meestal bedenken alleen mensen met een alu-hoedje zulke ideeën, maar het ziet er naar uit dat de Europese unie haar volk in een digitale terreurgevangenis gaat zetten.
De grootste terroristen zijn politici, ze gaan zich zo langzamerhand gedragen zoch als de gestapo die iedereen met argusogen volgt.
De spanning die mensen daarbij voelen is extreem schadelijk voor de veiligheid en de vrijheid van dit land.
Mensen willen het massaal niet, maak dan ook een democratische beslissing tegen te stemmen en dit niet door te voeren.
Bedenk wat beters zonder dat daarbij onschuldige mensen in het geding komen... Waar een wil is is een weg.
Inderdaad... Het WEF lijkt naarstig te werken aan een digitale gevangenis.
06-10-2024, 08:24 door Anoniem
Zou je je dagboek elke dag aan een ander geven en laten controleren, door een instantie laten controleren of door een bedrijf laten lezen?
Als er een voorstel zou komen dat overheden stelselmatig jouw dagboek en dat van jouw kinderen zouden lezen op zoek naar verkeerde woorden, gedachten of plaatjes hoe zouden ouders en politieke partijen dan reageren?
06-10-2024, 13:37 door Anoniem
Door Anoniem: Zou je je dagboek elke dag aan een ander geven en laten controleren, door een instantie laten controleren of door een bedrijf laten lezen?
Als er een voorstel zou komen dat overheden stelselmatig jouw dagboek en dat van jouw kinderen zouden lezen op zoek naar verkeerde woorden, gedachten of plaatjes hoe zouden ouders en politieke partijen dan reageren?

Dat was al veel langer hoor. Als zo'n 40 jaar geleden op kantoor de gewone normale belastingcontrole over de vloer kreeg dan kwam er een brief bij waarin uitdrukkelijk stond dat ik ook mijn priveagenda en dagboek moest tonen. Dat kantoor was semi-overheid, enkel om het volk te dienen. Geen enkel motief om bijvoorbeeld de btw even niet op te geven. Het was een stichting en dus zonder enig winstoogmerk.

Toen hadden ze er al een handje van. Het alles altijd maar willen moeten weten is gewoon Nederlandse cultuur. Ze doen zich wel zo voor maar het zijn niet altijd de aardige mensen zoals ze zich voordoen. Er zitten ook veel droogkloten bij.
06-10-2024, 15:27 door Anoniem
Door Anoniem: Zou je je dagboek elke dag aan een ander geven en laten controleren, door een instantie laten controleren of door een bedrijf laten lezen?
Als er een voorstel zou komen dat overheden stelselmatig jouw dagboek en dat van jouw kinderen zouden lezen op zoek naar verkeerde woorden, gedachten of plaatjes hoe zouden ouders en politieke partijen dan reageren?

Laat de politici en hun familie maar 5 jaar proefdraaien. Dan komen ze wel terug op dit idee.
Tenzij politici niets meer te verbergen hebben...
(Maar waarom zouden ze dan buitengesloten worden van de CSAM-controle?)
07-10-2024, 09:57 door Anoniem
Nog even en Europa heeft straks een echte dictator aan de macht.
Behalve dat het een regime wordt waar ditmaal niet een eenling de marrionette aan de top van de hyarchie van het derde rijk zal zijn.

De afdeling van Geubbels is ook bijna weer opgetogen:
https://www.security.nl/posting/860581/CDA+wil+strengere+aanpak+van+%27desinformatie%27+op+socialmediaplatforms

Al deden wij het liever aan zelfcensuur:
https://npo.nl/start/serie/het-verraad-van-hilversum
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.