image

Brussel roept lidstaten op om voorstel chatcontrole niet af te zwakken

dinsdag 22 oktober 2024, 17:03 door Redactie, 35 reacties

De Europese Commissie en EU-voorzitter Hongarije hebben de EU-lidstaten opgeroepen om het huidige voorstel voor de invoering van chatcontrole niet af te zwakken. Dat meldt minister Van Weel van Justitie en Veiligheid in een verslag van de JBZ-Raad die onlangs plaatsvond. De Raad Justitie en Binnenlandse Zaken (JBZ) bestaat uit de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken van de EU-lidstaten.

Brussel wil een wet invoeren waardoor chatdiensten verplicht worden om alle berichten van hun gebruikers te controleren. Europese wetgeving vindt plaats via een trialoog, waarbij de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van Ministers onderhandelen over wetgevende voorstellen. Het Europees Parlement zag het voorstel van de Europese Commissie voor chatcontrole niet zitten en kwam met een eigen voorstel, waar nog steeds kritiek op is, maar wat end-to-end versleutelde diensten uitzondert.

Binnen de EU-lidstaten is nog geen positie ingenomen, waardoor de trialoog niet kan starten. Tijdens de afgelopen JBZ-Raad kwam het voorstel van EU-voorzitter Hongarije ter sprake om chatcontrole in te voeren. Op het voorstel kwam veel kritiek van allerlei organisaties en experts. Oorspronkelijk zou er tijdens de JBZ-Raad over het voorstel worden gestemd, maar Hongarije besloot de stemming van de agenda te halen omdat er nog altijd een blokkerende minderheid is. Het Nederlandse kabinet liet begin deze maand weten zich van stemming te zullen onthouden.

"Het Hongaarse voorzitterschap gaf een stand van zaken ten aanzien van de onderhandelingen over de Verordening bestrijding van kindermisbruik online (de CSAM-Verordening). Het Voorzitterschap en de Commissie riepen de lidstaten op om het laatste compromisvoorstel niet verder af te zwakken. Het Voorzitterschap kondigde aan de vervolgstappen binnenkort kenbaar te maken", laat minister Van Weel in zijn verslag weten (pdf). Verder staat er niets over het onderwerp vermeld.

Reacties (35)
22-10-2024, 17:10 door Anoniem
"De Europese Commissie en EU-voorzitter Hongarije hebben de EU-lidstaten opgeroepen om het huidige voorstel voor de invoering van chatcontrole niet af te zwakken."

De EC is een gremium van personen, ik wil weten WIE er hier precies achter zitten, namen en rugnummers! Want een gremium bedenkt zoiets niet, personen wel. Dus dit gedoe wordt gewoon aangestuurd door een stelletje viezerds die onze privacy om zeep willen helpen en ik vind dat de EU burgers dienen te weten wie dit zijn.

Dus beste REDACTIE (hoofdletters ivm zichtbaarheid) kunnen jullie een bronvermelding doen danwel (en dat zou nog mooier zijn) aangeven wie dit precies aan het bekokstoven zijn?
22-10-2024, 18:46 door Metobard
De EU, bij monde van voorzitter Orbàn(*), vazal en schoothondje van Poetin roept hier op om nog vóór de inhoud van het herziene voorstel is gezien er geen bezwaar tegen te maken; ten dele of geheel.

Ik hoop met al m'n vezels dat Nederland als EU vertegenwoordiging zijn gematigde tegenkoers strak houdt, want de wind zit op nationaal gebied (NL) helemaal niet mee met het rechtser dan rechts vrindje van Orbàn: Wilders.

(* tot en met 31 december aanstaande)
22-10-2024, 18:51 door Anoniem
Men is gewoon benauwd
dat hun ware plannetjes bekend raken.

Daarom moet men
de vrije meningsuiting aan banden leggen.

En dat gaat nu eenmaal via totale surveillance
en complète chatcontrole, waarbij zij
zullen worden uitgezonderd.

We leven alweer binnen een totalitairiaans systeem.
22-10-2024, 18:59 door Anoniem
Dit systeem is natuurlijk ideaal voor elke vijandelijke staat om na een oorlog met Europa alle smartphones van Europeanen te scannen op content die wijst op politiek verzet tegen de agressor...
22-10-2024, 19:22 door Anoniem
Private signal servers FTW
22-10-2024, 19:27 door Anoniem
Het moet en zal er komen.
Wie beschermt de politici tegen zichzelf?
22-10-2024, 19:27 door Anoniem
Whatsapp en dergelijke heb ik niet en FaceTime heb ik verwijderd.
Ik ben geen crimineel en ik wil ook niet het risico lopen voor crimineel te worden aangezien door bijvoorbeeld AI.
Sms lijkt me redelijk ongevaarlijk.
22-10-2024, 19:30 door Anoniem
Toch vreemd dat de EU het zelfde wil en ook doet als Putin, volledige controle over het volk.

Dat ik dat nog meemaken.
22-10-2024, 20:05 door Anoniem
Niet afzwakken, maar afschieten.
Ik kan er nog steeds niet bij dat anders dan totalitaire regimes, iemand zich zoiets in het hoofd haalt. Dat past natuurlijk wel wat bij Hongarije, maar het slaat nog steeds nergens op.

NL zal wel weer een rubberen ruggengraat hebben en niet gewoon 'nee' zeggen. Of stiekem natuurlijk heel graag willen dat dit door gaat. Ohnee... Zelfs niet een stiekem.
22-10-2024, 20:08 door Anoniem
Alle innovatie naar de haaien omdat deze rotzakken hun prioriteiten niet orde hebben. Ga boeven vangen zonder encryptie te verzwakken dombo's.
22-10-2024, 20:20 door Anoniem
Staatscontrole, controle vanuit de staat.
Politiestaat.
22-10-2024, 20:43 door Anoniem
Hopelijk komen er nu meer web-based chat services en meer apps om platte tekst onafhankelijk van chatapps te versleutelen zoals PGP.
22-10-2024, 20:47 door Anoniem
Door Anoniem: Staatscontrole, controle vanuit de staat.
Politiestaat.
Zonder gericht onderzoek buitensporig en buiten proportie massspionage over het volk uiten is niet mijn idee van een gezonde democratie.
Eerder van mensen die hun zakken willen vullen met de metadata die ze via psuedoniemen gaan verkopen.
Kinderen worden hier niet mee geholpen dus kan het alleen maar om geld gaan.
22-10-2024, 20:49 door Anoniem
Het heimelijke proces tot nu toe:
Commerciële belangen bij Brussels plan voor client side scanning:
https://www.security.nl/posting/811655/%27Commerci%C3%ABle+belangen+bij+Brussels+plan+voor+client-side+scanning%27
Europese ministers willen eigen accounts uitzonderen van chat controle:
https://www.security.nl/posting/838207/%27Europese+ministers+willen+eigen+accounts+uitzonderen+van+chatcontrole%27
Brussel wil lijst van experts gehoord over client side scanning niet openbaren:
https://www.security.nl/posting/817673/Brussel+wil+lijst+van+experts+gehoord+over+client-side+scanning+niet+openbaren
Brussel gebruikte microtargeting in campagne voor client side scanning:
https://www.security.nl/posting/815736/%27Brussel+gebruikte+microtargeting+in+campagne+voor+client-side+scanning%27
Europol zocht onbeperkte toegang tot data verzameld via client side scanning:
https://www.security.nl/posting/812441/%27Europol+zocht+onbeperkte+toegang+tot+data+verzameld+via+client-side+scanning%27
Signal hekelt Europees plan voor chatcontrole, hele proces corrupt:
https://www.security.nl/posting/842719/Signal+hekelt+Europees+plan+voor+chatcontrole%3A+hele+proces+corrupt
22-10-2024, 21:00 door Anoniem
Wanneer krijgen politici nou eens door dat je je geen software moet laten aansmeren door acteurs als Ashton Kutcher omdat je dan in 1 klap het bed deelt met de clubs die welig tieren bij verzonnen cijfers waaruit blijkt dat er almaar meer sexual trafficking plaatsvindt. De grote spelers in die alliantie zijn allemaal principieel tegen alles dat riekt naar seksuele dienstverlening, en er openlijk voor uitkomen dat, naast het 'redden van kinderen uit seksuele slavernij' het verbieden van sekswerk als geheel hun hogere doel is. De werkelijke cijfers raken blijkbaar ondergesneeuwd zodra een vent die allerlei dubieuze connecties heeft even krokodillentranen komt grienen in zijn presentatie voor EU-pipo's waarmee hij o.a. zijn briljante product dat absoluut niet doet wat hij beweert te komen slijten...

Kennelijk zijn die pipo's daarmee ook automatisch doof voor alle WEL op feiten gestoelde rapporten waaruit blijkt dat de inspanningen van deze clubs averechts werkt. En dan met name de inzet van Kutchner's scansoftware die de werkelijke slachtoffers van trafficking geen ene moer verder helpt, en die de kwetsbare groep potentiele slachtoffers extra risico doet lopen ook slachtoffer te worden van dwang en misbruik. Het spreekt toch boekdelen dat het verdienmodel van deze weldoener en vriendjes afhankelijk is van opgeblazen cijfers om maar slachtoffers te hebben van een misdaad die juist heel behapbaar en voorspelbaar was? En er duidelijk geen enkel plan ligt, en geen tijd of moeite wordt gestoken in hulp om de slachtoffers een plausibel toekomstperspectief te bieden... Het gaat hen enkel om het kunnen aanwijzen van slachtoffers, niet om wat er daarna gebeurt.

Waar waren die tranen van Kutchner toen zijn collega-kindsterretje zich tot een verkrachter ontpopte? Waarom zette hij zich niet in op de momenten dat er aantoonbaar, en binnen zijn eigen sphere of influence, onmiskenbaar sprake was van het wangedrag dat hij beweert te bestrijden? Nee, mijnheer kan het alleen door zijn talent als acteur in te zetten om gevallen buiten zijn directe blikveld aan te pakken, terwijl die keer op keer bij elkaar verzonnen blijken te zijn, met als aantoonbaar effect dat er een beeld ontstaat dat het misdrijf genormaliseerd raakt, en gaandeweg daadwerkelijk begint toe te nemen.

Een non-profit club die zieltjes redt terwijl de drijvende krachten waarmee het zich omringt miljardenbelangen hebben bij de voortdurende jacht op slachtoffers van horrorscenario's die die clubs zelf verzonnen hebben, moet nooit serieus als oplossing worden gezien - want er wordt dus wel degelijk huge profit gedraaid ten koste van diegenen die men meent te 'redden'.
22-10-2024, 21:18 door Anoniem
Rest dus naast het borgen van je PII (persoonlijk identificeerbare informatie
- gebruik een goede re-phraser / spel- en grammatica checker tegen het uniek profileren)
ergo beoefen zelfrestrictie. Jammer, dat Quillbot nog geen Nederlands ondersteunen kan.
Via Google Translate gaan je data al direct naar de "meelezers".

Deel dus niet met Internet, wat je al niet met de hele wereld en de gootsteen zou wensen te delen.

Wat men in ieder geval wil, is dat de grote meute niet wakker zal worden voor bepaalde zaken,
die men liever verborgen wil houden.

Het boek 1984 genomen als handleiding, eerder dan als een waarschuwing voor iets affreus.
22-10-2024, 21:45 door Anoniem
Door Anoniem: "De Europese Commissie en EU-voorzitter Hongarije hebben de EU-lidstaten opgeroepen om het huidige voorstel voor de invoering van chatcontrole niet af te zwakken."

De EC is een gremium van personen, ik wil weten WIE er hier precies achter zitten, namen en rugnummers! Want een gremium bedenkt zoiets niet, personen wel. Dus dit gedoe wordt gewoon aangestuurd door een stelletje viezerds die onze privacy om zeep willen helpen en ik vind dat de EU burgers dienen te weten wie dit zijn.

Dus beste REDACTIE (hoofdletters ivm zichtbaarheid) kunnen jullie een bronvermelding doen danwel (en dat zou nog mooier zijn) aangeven wie dit precies aan het bekokstoven zijn?
Hier staan alle namen bij elkaar (rugnummers hebben ze niet):
https://commission.europa.eu/document/download/df7693e5-834b-49e1-bf36-6a543ddfdf16_en?filename=Poster%20of%20Commissioners%202024%202029.pdf
22-10-2024, 21:48 door Anoniem
Ik heb al een xmpp server op gezet.
Ik gebruik nu nog GAJIM als client maar die chat controle zit natuurlijk straks vooral in de client software.
Ik ga zoeken naar een open source xmpp client waar die zooi niet in zit.

Hoe dan ook mensen zullen hier een weg omheen zoeken en vinden zoals dat met alles gaat dat verboden word dus daar ben ik op termijn niet zo bang voor.

Maar voor het vertrouwen in de EU doet dit echt geen goed. Dit is zo dom bedacht.
22-10-2024, 22:53 door Anoniem
Het begint al met de EU.

Door al die splinterstaten te integreren in een groter orgaan is het veel makkelijker om dit soort maatregelen door te voeren.

Ik vind dat het niemand wat aangaat wat ik chat.

Nog even en we lopen met een chip in ons hoofd om te controleren wat we denken.
22-10-2024, 23:11 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb al een xmpp server op gezet.
Ik gebruik nu nog GAJIM als client maar die chat controle zit natuurlijk straks vooral in de client software.
Ik ga zoeken naar een open source xmpp client waar die zooi niet in zit.

Hoe dan ook mensen zullen hier een weg omheen zoeken en vinden zoals dat met alles gaat dat verboden word dus daar ben ik op termijn niet zo bang voor.

Maar voor het vertrouwen in de EU doet dit echt geen goed. Dit is zo dom bedacht.
Succes ermee maar die chatcontrole zit straks gewoon ingebouwd in de AI van je telefoon en die zit tussen jou en de app in dus nog voor iedere vorm van encryptie. Jouw eigen telefoon zal je controleren of je geen stoute dingen aan het doen bent of rare zaken aan het bespreken bent zoals verzet tegen de onderdrukkers van de vrijheid. Dat wordt gewoon lokaal op jouw telefoon georganiseerd door de AI i.c.m. de NPU die vrijwel overal in de nieuwere telefoons zit. En als je denkt dat je dit niet via je telefoon doet maar via je je pc heb ik nieuws, in de nieuwe cpu's van zowel Intel als AMD zitten gewoon instructie sets die samenwerken met een AI die ook alles van jou zal controleren. Die deals hebben de schurken allemaal al met Big Tech gemaakt. Die wet is helemaal niet nodig want de techniek ervoor hebben we reeds al in onze zakken zitten. Dus geen nieuwe telefoons of computers/laptops meer kopen. Bij alles waar het woordje AI wordt gebruikt, om een product aan te prijzen, laat maar lekker liggen want het gaat tegen je gebruikt worden. We moeten we terug naar analoog want staatsvijand nr 1, de EC/EU, zet de technologie tegen ons in dus weg met die rommel. Alles weer offline gaan doen is de enige oplossing om deze corruptie van macht te doen stoppen. Van onze politici moeten we het niet hebben, zowel links als rechts zijn net zo erg in het streven naar een totalitaire controle. Alleen de FvD durft nog vragen te stellen over dit soort onderdrukkende maatregelen. Maar goed die zijn helaas te klein om ook maar iets uit te richten.
22-10-2024, 23:17 door Anoniem
Eventuele criminelen doen een stapje zijwaards naar een veiliger communicatie methode, of desnoods de straat op zoek naar kindertjes, de rest van Europa blijft met deze onzinwetten zitten.
23-10-2024, 08:20 door Anoniem
Door Anoniem: Whatsapp en dergelijke heb ik niet en FaceTime heb ik verwijderd.
Ik ben geen crimineel en ik wil ook niet het risico lopen voor crimineel te worden aangezien door bijvoorbeeld AI.
Sms lijkt me redelijk ongevaarlijk.

Het feit dat jij niet meedoet met dit soort chatapps, maakt je bij voorbaat al verdacht natuurlijk in het toekomstige EU.
23-10-2024, 09:12 door Anoniem
Dit past zo helemaal niet in wat de EU gedaan heeft met GDPR, NIS2, enz.
Heeft er iemand al eens bedacht dat het doel helemaal niet de chatcontrole zelf is, maar ondermijning van het vertrouwen in de EU? Hongarije loopt al jaren te ruziën en lijkt eerder de belangen van Rusland te behartigen dan de EU te willen versterken.
23-10-2024, 09:50 door Anoniem
Door Anoniem: Whatsapp en dergelijke heb ik niet en FaceTime heb ik verwijderd.
Ik ben geen crimineel en ik wil ook niet het risico lopen voor crimineel te worden aangezien door bijvoorbeeld AI.
Sms lijkt me redelijk ongevaarlijk.

SMS is echt heel veel minder veilig dan al die andere dingen.
23-10-2024, 10:37 door EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ - Bijgewerkt: 23-10-2024, 10:38
Door Anoniem:
Door Anoniem: Whatsapp en dergelijke heb ik niet en FaceTime heb ik verwijderd.
Ik ben geen crimineel en ik wil ook niet het risico lopen voor crimineel te worden aangezien door bijvoorbeeld AI.
Sms lijkt me redelijk ongevaarlijk.

SMS is echt heel veel minder veilig dan al die andere dingen.

Goed om bij dit alles ook het onderscheid in de gaten te houden tussen metadata (met wie je sms't of chat) en de inhoud van de berichten. Er is maar weinig of geen massasurveillance op basis van inhoud nodig om toch, via metadata en geautomatiseerde inventarisatie van "netwerken" (het pure bestaan van relaties tussen mensen die met elkaar communiceren), meer gericht surveillance te kunnen gaan plegen op "interessante" doelen (a.k.a. mensen).

Massasurveillance van metadata is al overkill. Chatcontrole is dubbele overkill die erop gericht is zelfs de kleinste kiemen van afwijkende (dissidente) gedachten op te sporen en desgewenst te kunnen onderdrukken.

M.J.
23-10-2024, 10:43 door Anoniem
Vergeet het EHDS niet. Daar zijn ze in de EU ook mee bezig.
Alle patientdata beschikbaar maken binnen heel europa, en aan onderzoekers én bedrijfsleven.

Als je paraniode bent, zou je een groot 5-jaren plan vermoeden.
Allemaal op instigatie van de EC (of de lobby-partijen bij wie ze op schoot zitten).
23-10-2024, 11:42 door Anoniem
Door EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ: Massasurveillance van metadata is al overkill.

"We kill people based on metadata."

___ General Michael Hayden

Quoted in: David Cole "We Kill People Based on Metadata" in The New York Review of Books, May 10, 2014.

https://en.wikiquote.org/wiki/Michael_Hayden_(general)
23-10-2024, 11:59 door Metobard - Bijgewerkt: 23-10-2024, 12:03
Door Anoniem: Dit past zo helemaal niet in wat de EU gedaan heeft met GDPR, NIS2, enz.
Heeft er iemand al eens bedacht dat het doel helemaal niet de chatcontrole zelf is, maar ondermijning van het vertrouwen in de EU? Hongarije loopt al jaren te ruziën en lijkt eerder de belangen van Rusland te behartigen dan de EU te willen versterken.

Je zou wel eens niet ver van een zeer redelijke veronderstelling kunnen zitten. Ik ga zelfs iets verder, Persoonlijk vind ik het niet ondenkbaar dat Hongarije, nu zelfs tijdelijk voorzitter van de EU, zijn positie 'gebruikt' om inhoudelijk vrindje met de Russische dictator (1) Poetin te kunnen blijven. (Iedereen met een beetje kennis van geschiedkundige buiten-statelijke onderlinge verhoudingen mag voor zichzelf invullen wat ik met 'inhoudelijk' bedoel)
En m.b.t. dat laatste stel ik mij ook voor dat Hongarije/Orbán het jaar 1956 niet helemaal vergeten is (2), en hoopt/denkt als vazal van Rusland niet het volgende slachtoffer te zijn - zoals Oekraïne - van het agressieve neo-imperialisme van het Russische dictatoriale regime in het Kremlin.

(1- Persoonlijk weiger ik Poetin te classificeren als president van Rusland, zoals nog steeds officieel gebruikelijk is)
(2 - November 1956: De voormalige USSR geleid door dictator Chroesjtsjov, valt gewapenderhand Hongarije binnen en slaat de opstand tegen de Sovjet communistische overheersing bloedig neer.)

Edit: Stalin hersteld naar Chroesjtsjov
23-10-2024, 14:15 door Anoniem
Brussel roept lidstaten op om voorstel chatcontrole niet af te zwakken
Alternatieve titel: Brussel bemoeit zich met stemming om vervelende landen de mond te snoeren.
Het lijkt steeds meer een dictatuur te worden, ze zullen blijven morren en drammen te ze hun zin krijgen en 450 miljoen mensen kunnen gaan spioneren en indoctrineren.
Nederland moet maar eens stoppen met 7 miljard per jaar af te dragen zolang onze mening toch niet telt: https://www.statista.com/chart/18794/net-contributors-to-eu-budget/
23-10-2024, 15:48 door Metobard - Bijgewerkt: 23-10-2024, 15:56
Door Anoniem:
Brussel roept lidstaten op om voorstel chatcontrole niet af te zwakken
Alternatieve titel: Brussel bemoeit zich met stemming om vervelende landen de mond te snoeren.
Het lijkt steeds meer een dictatuur te worden, ze zullen blijven morren en drammen te ze hun zin krijgen en 450 miljoen mensen kunnen gaan spioneren en indoctrineren.
Nederland moet maar eens stoppen met 7 miljard per jaar af te dragen zolang onze mening toch niet telt: https://www.statista.com/chart/18794/net-contributors-to-eu-budget/

450 miljoen mensen kunnen gaan spioneren.. allemaal zwart of in natura betaald door Roberto Rastapopoulos. En de EU een dictatuur. En wie is de dictator? De bij vriend en vijand gevreesde generaal Tapioca.

Edit:
Overigens nu even serieus:
Ik kan niet wachten tot het 1 januari 2025 is. Dan neemt Polen het stokje over van Orbán en is de EU voorlopig verlost van een voorzitter die op schoot zit bij Poetin.
23-10-2024, 16:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik heb al een xmpp server op gezet.
Ik gebruik nu nog GAJIM als client maar die chat controle zit natuurlijk straks vooral in de client software.
Ik ga zoeken naar een open source xmpp client waar die zooi niet in zit.

Hoe dan ook mensen zullen hier een weg omheen zoeken en vinden zoals dat met alles gaat dat verboden word dus daar ben ik op termijn niet zo bang voor.

Maar voor het vertrouwen in de EU doet dit echt geen goed. Dit is zo dom bedacht.
Succes ermee maar die chatcontrole zit straks gewoon ingebouwd in de AI van je telefoon en die zit tussen jou en de app in dus nog voor iedere vorm van encryptie. Jouw eigen telefoon zal je controleren of je geen stoute dingen aan het doen bent of rare zaken aan het bespreken bent zoals verzet tegen de onderdrukkers van de vrijheid. Dat wordt gewoon lokaal op jouw telefoon georganiseerd door de AI i.c.m. de NPU die vrijwel overal in de nieuwere telefoons zit. En als je denkt dat je dit niet via je telefoon doet maar via je je pc heb ik nieuws, in de nieuwe cpu's van zowel Intel als AMD zitten gewoon instructie sets die samenwerken met een AI die ook alles van jou zal controleren. Die deals hebben de schurken allemaal al met Big Tech gemaakt. Die wet is helemaal niet nodig want de techniek ervoor hebben we reeds al in onze zakken zitten. Dus geen nieuwe telefoons of computers/laptops meer kopen. Bij alles waar het woordje AI wordt gebruikt, om een product aan te prijzen, laat maar lekker liggen want het gaat tegen je gebruikt worden. We moeten we terug naar analoog want staatsvijand nr 1, de EC/EU, zet de technologie tegen ons in dus weg met die rommel. Alles weer offline gaan doen is de enige oplossing om deze corruptie van macht te doen stoppen. Van onze politici moeten we het niet hebben, zowel links als rechts zijn net zo erg in het streven naar een totalitaire controle. Alleen de FvD durft nog vragen te stellen over dit soort onderdrukkende maatregelen. Maar goed die zijn helaas te klein om ook maar iets uit te richten.
Daarom is transparante FLOSS software ook erg belangrijk, evenals alternatieve besturingsystemen en GNU+Linux op desktop systemen.
Dan weet men tenminste wat erin zit in plaats van dat de software of zelfs het gehele OS een zwarte doos is.
Men kan kiezen uit proprietaire software waarvan men het in bruikleen neemt alvorens een terms and agreements ondertekend waarin men spionage "vrijwillig" toestaat, of men bezit haar eigen software met broncode via een copyleft licentie.
De FSF vecht hier ook voor; de vrijheid van software.
23-10-2024, 16:26 door Anoniem
Door Anoniem: Hopelijk komen er nu meer web-based chat services en meer apps om platte tekst onafhankelijk van chatapps te versleutelen zoals PGP.

Die je vervolgens niet kan draaien op je telefoon zonder Google/Apple want anders werkt je betaal app, digid, e-id niet meer
23-10-2024, 16:29 door Anoniem
Door Metobard:
Door Anoniem:
Brussel roept lidstaten op om voorstel chatcontrole niet af te zwakken
Alternatieve titel: Brussel bemoeit zich met stemming om vervelende landen de mond te snoeren.
Het lijkt steeds meer een dictatuur te worden, ze zullen blijven morren en drammen te ze hun zin krijgen en 450 miljoen mensen kunnen gaan spioneren en indoctrineren.
Nederland moet maar eens stoppen met 7 miljard per jaar af te dragen zolang onze mening toch niet telt: https://www.statista.com/chart/18794/net-contributors-to-eu-budget/

450 miljoen mensen kunnen gaan spioneren.. allemaal zwart of in natura betaald door Roberto Rastapopoulos. En de EU een dictatuur. En wie is de dictator? De bij vriend en vijand gevreesde generaal Tapioca.

Edit:
Overigens nu even serieus:
Ik kan niet wachten tot het 1 januari 2025 is. Dan neemt Polen het stokje over van Orbán en is de EU voorlopig verlost van een voorzitter die op schoot zit bij Poetin.

Je bedoelt dat land waar een ex EC lid de president van is? Beetje handjeklap en tada
23-10-2024, 16:37 door Anoniem
Door Metobard:
Door Anoniem: Dit past zo helemaal niet in wat de EU gedaan heeft met GDPR, NIS2, enz.
Heeft er iemand al eens bedacht dat het doel helemaal niet de chatcontrole zelf is, maar ondermijning van het vertrouwen in de EU? Hongarije loopt al jaren te ruziën en lijkt eerder de belangen van Rusland te behartigen dan de EU te willen versterken.
En m.b.t. dat laatste stel ik mij ook voor dat Hongarije/Orbán het jaar 1956 niet helemaal vergeten is (2), en hoopt/denkt als vazal van Rusland niet het volgende slachtoffer te zijn - zoals Oekraïne - van het agressieve neo-imperialisme van het Russische dictatoriale regime in het Kremlin.

(2 - November 1956: De voormalige USSR geleid door dictator Chroesjtsjov, valt gewapenderhand Hongarije binnen en slaat de opstand tegen de Sovjet communistische overheersing bloedig neer.)

Edit: Stalin hersteld naar Chroesjtsjov

Denk dat hij het niet vergeten is maar gewoon niet heeft meegemaakt, daarna moest alles weer hush hush zijn.

Hij is opgegroeid in het super communisme, zijn vader was een hoge pief daarin een farm collectief dus ze hadden zeker eten op tafel staan. Plus macht & status


Early life and background (1963–1988)
The family moved in 1973 to the neighbouring Felcsút, where Orbán's father was head of the machinery department at the local farm collective.

In his first two years at the school, he served as local secretary of the Hungarian Young Communist League (KISZ), membership of which was mandatory in order to matriculate to a university,[26][27] and of which his father was a patron.[28]
Gisteren, 16:08 door Anoniem
Door Anoniem: "De Europese Commissie en EU-voorzitter Hongarije hebben de EU-lidstaten opgeroepen om het huidige voorstel voor de invoering van chatcontrole niet af te zwakken."

De EC is een gremium van personen, ik wil weten WIE er hier precies achter zitten, namen en rugnummers! Want een gremium bedenkt zoiets niet, personen wel. Dus dit gedoe wordt gewoon aangestuurd door een stelletje viezerds die onze privacy om zeep willen helpen en ik vind dat de EU burgers dienen te weten wie dit zijn.

Dus beste REDACTIE (hoofdletters ivm zichtbaarheid) kunnen jullie een bronvermelding doen danwel (en dat zou nog mooier zijn) aangeven wie dit precies aan het bekokstoven zijn?

Ik snap gewoon niet waar het ouderwetse briefgeheim is gebleven in deze. Waarom is die wet- en regelgeving nooit toegepast op chatdiensten. Het principe is exact hetzelfde alleen een ander middel.

Ik schrijf een brief en doe die dicht - brief gaat op de post (PostNL = 3e partij brengt deze) - Ontvanger opent deze brief en maakt melding als deze ineens geopend blijkt te zijn geweest.
Zet tegenover:
Ik typ een bericht en verstuur die versleuteld - bericht wordt verzonden (door welke partij dan ook) - Ontvanger opent dit bericht zonder dat iemand daar tussen in dat heeft gedaan.

De exacte overeenkomsten zijn er, de wetgeving is er.... en toch zien we het anders.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.