Het lijkt wel of geen enkele instantie haar laptops kan beveiligen en beschermen. Onlangs kreeg een Engels bedrijf een geldboete van 1,5 miljoen euro omdat een laptop met vertrouwelijke gegevens uit de auto van een werknemer was gestolen. Ook de FBI blijkt met ruim 40 verloren laptops per jaar het niet veel beter te doen. In de meeste gevallen wordt er afgevraagd hoe iemand zo stom kan zijn om een laptop te laten stelen of verliezen. Het probleem is echter niet de gestolen laptop, maar het feit dat de meeste bedrijven hier niet klaar voor zijn en ook geen rekening mee houden.
Nu is encryptie de manier om gegevens te beveiligen, maar vroeger of later weten gebruikers die "vervelende beveiligingsmaatregelen" toch te omzeilen. Ook de oplossing om geen vertrouwelijke data op laptops te plaatsen is geen optie, aangezien flexwerkers overal vandaan, en zonder teveel moeite, aan de slag moeten kunnen.
De beste aanpak, in plaats van bezig zijn met diefstal te voorkomen, is het implementeren van processen en technologieen die ervoor zorgen dat het niets uitmaakt. Gegevens op mobiele apparaten moeten tegen de gebruiker beschermd worden, en dat kan alleen als je de data kunt beheren. Het op afstand afsluiten of verwijderen van gegevens, zoals we dat steeds vaker zien, in combinatie met encryptie, is dan ook de manier om laptops echt te beveiligen, aldus dit artikel.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.