image

16 virusscanners getest op verwijderen spyware

vrijdag 4 december 2009, 12:00 door Redactie, 12 reacties

Als het gaat om het verwijderen van spyware, nep-virusscanners en keyloggers, zijn de virusscanners van G Data en TrustPort de beste keus, zo blijkt uit een test van het Oostenrijke testorgaan AV-Comparatives. Naast malware bestaat er ook de categorie "potentieel ongewenste applicatie" (PUA), zoals adware, browser hijackers, spyware, keyloggers, nep-virusscanners en andere misleidende programma's. "Meestal bevat onze malware test niet deze dreiging, maar gebruikers willen mogelijk wel weten hoe goed hun virusscanner potentieel ongewenste software detecteert", zegt Andreas Clementi van AV-Comparatives. Hij merkt op dat de detectie van de PUAs gelijk aan die van malware is.

Tussen januari en oktober van dit jaar verzamelde AV-Comparatives 750.000 potentieel ongewenste applicaties. De virusscanners werden met de signatures van 6 november geüpdatet. Alleen Norman en Kingsoft scoorden onder de 90%, terwijl de overige virusscanners nog geen 6% met elkaar verschillen. Aan de hand van detectie deelde AV-Comparatives de volgende beoordelingen uit.

Advanced +

  • TrustPort (99,8%)
  • G DATA (99,8%)
  • McAfee (98,9%)
  • AVIRA (98,9%)
  • Symantec (98,6%)
  • F-Secure (98,6%)
  • BitDefender (98,6%)
  • eScan (98,6%)

Advanced
  • Kaspersky (96,7%)
  • ESET (96,5%)
  • Avast (96,3%)
  • Sophos (95,4%)
  • Microsoft (94,6%)
  • AVG (93,9%)

Standard
  • Norman (88,5%)
  • Kingsoft (87,1%)
Reacties (12)
04-12-2009, 15:53 door Anoniem
Wat een onzin deze uitslag! Juist G-data is naar mijn mening zeer slecht in detecteren en verwijderen van Spyware ik heb het zelf gebruikt! G--Data is wel redelijk goed in detecteren van virussen maar gaat bij verwijdering nogal rigoreus te werk.
En wat ik ook mis bij dit onderzoek is Webroot waar Spysweeper in gebouwd zit die is naar mijn mening nog steeds zeer goed in vinden en verwijderen van Spyware.
Ik krijg steeds vaker het idee dat dit soort onderzoeken door een bepaalde partij die ook er financiele baat bij hebben word gefinancieerd.
Zo krijg je dus nooit eerlijke uitslagen!
Dat is hetzelde als tegenwoordig met sommige medicijnen en onderzoeken die dan door de fabrikant betaald worden en door onderzoekers naar hun keuze,zo krijg je altijd bepaalde resultaten die dan enigsinds aangestuurd kunnen worden maar wat dus niks meer met een eerlijk onafhankelijk onderzoek te maken heeft!
04-12-2009, 17:03 door Skizmo
Wat een onzin deze uitslag!
Beetje humor om het weekend mee in te gaan is nooit verkeerd ;)
04-12-2009, 19:59 door spatieman
wij van WC eend....
04-12-2009, 21:21 door Anoniem
Waarom de detectie scores posten bij een "AV Removal test"?
Zijn de removal scores niet interessanter en ook iets relevanter?

Mokummer.
04-12-2009, 23:17 door Anoniem
Waarom in deze test helemaal niets terug te vinden over Panda Security ?
Kan dat zijn omdat ze misschien niet meegedaan hebben aan de test ?
Ik persoonlijk hoef nooit iets anders meer, maarjah ik ben maar een gebruiker.
05-12-2009, 12:43 door cowboysec
Los van het al/niet betaald zijn van deze onderzoeken en de 'preciese' cijfers vind ik vanuit Security oogpunt dat duidelijk te zien is dat er nog steeds behoorlijk wat virussen tussen door (kunnen) glippen.
Als McAfee, een toch ook bekende en veel gebruikte scanner, 1.1% door laat van de meer dan 2 miljoen virussen is dat nog altijd goed voor tienduizenden virussen. In-the-Wild zal dat dan nog wel meevallen, maar toch is de kans voor besmetting nog steeds reeel.

Als je bedenkt dat Microsoft nu zelf al een commerciele applicatie ForeFront aanbiedt, waarin je geloof ik 5 (uit totaal van 8 te kiezen antivirus scanners) verschillende ---tegefelijk --- op een systeem (server) kan laten draaien ( zie bijv. http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/forefrontexchange/thread/743ce0fd-a10f-4e7b-a081-a8ca58e8aefd) dan vraag ik me toch af en toe wat af?

Ook de gerenommeerde AntiVirus 'fabrieken als St. Bernard en Message Labs (waar je je mail naar toe kunt sluizen) kennen deze verschijnselen al langer (privacy???) . De laatste beweerde in het verleden met hun 3 krachtige AV-scanners zelf over meerdere jaren 100% tegen te kunnen houden.

Zie voor overzicht virusscanners ook eerder artikel http://www.security.nl/artikel/31136/1/11_van_26_virusscanners_falen_anti-virustest.html

Maar ja er zijn te veel virussen, er komen er steeds (meer) bij en we zullen er mee moeten leven. Men zal een risico moeten nemen, want alles officiele licenties voor 5 scanners tegelijk, 3 verschillende fabrikaten firewalls, sandboxes, IDS/IPS... en legale applicaties erop is te duur voor de kleine consument en die hebben Microsoft en collega bedrijven ook echt nodig.

En dat ook nog eens op (soms zelfs dezelfde) PC's waarop professionals, boekhouders, managers, huismensen ('vrouwen'), slimme / domme kinderen, criminelen al/niet op werken over een door allerlei geheime diensten en criminele multinationals bekeken Internet. En niet te vergeten enorme hoeveelheid informatie die je door cursussen, boeken, instructies tot je moet nemen en verwerken en dat elk jaar (release) weer..

Voor een vakman is dat nog steeds te doen maar ook die heeft er zijn handen behoorlijk aan vol. Helaas onderkennen veel managers deze problematiek niet, want dan ondermijnen ze zich zelf mogelijk (kun jij nog geen PC managen?? hahaha en die is 1000 x zo dom als een mens), en zal het voorlopig zo blijven doorgaan. Komt tijd komt raad.

Dus varen op die woelige baren en roeien met de riemen die je hebt en het avontuur in de virtuele' Internet-jungle gewoon beleven als een pionier maar dan 7x24 uur en anywhere.
05-12-2009, 18:11 door Syzygy
Terwijl u deze uitslag leest zijn er weer 6 nieuwe virussen gelanceerd waarop de de top uit het rijtje verschillend gereageerd hebben derhalve is deze uitslag alweer achterhaald.
05-12-2009, 19:27 door Rubbertje
Het slaat inderdaad 3xs nergens op. Als je een bundel met unieke virussen/spyware loslaat op alle scanners, dan zal er 1 als beste uitkomen. Maar als je andere bundel met unieke virussen er weer op los laat, zal een andere scanner er als beste uitkomen. Met andere woorden: Wat de ene scanner tegehoudt, houdt de andere scannner niet tegen maar die scanner houdt weer tegen wat de andere weer niet tegenhoudt...
06-12-2009, 19:12 door Anoniem
welke antivirus software is dan wel aan te bevelen beste criticasters? of zullen we vanaf nu maar geen condooms gebruiken omdat dat ook niet 100% water (lees:zaad) dicht is!?
08-12-2009, 11:45 door Anoniem
Ik zou ter vergelijking een gespecialiseerde antimalware tool erbij willen betrekken (als die er zijn). De verschillen zijn wel groot: Factor 5 to 60, met wat er niet gedetecteerd wordt, vergeleken met de beste score. Wordt bij detectie 100% verwijderd?
09-12-2009, 09:16 door Anoniem
Iemand bij de Jaarsbeurs in Utrecht geweest van Infosecurity.nl?

Daar waren de allernieuwste anti-virus programma's voor 2009 & 2010.
Maargoed er zal altijd wel een anonieme anti-virus programma komen die gratis via internet te verkrijgen is.
Maar ze zeggen allemaal "wij zijn hier beter in en de andere weer juist niet" allemaal gelul...
Ik test ze zelf één voor één uit op een pc die vol is met virussen en kijk welke progamma het beste is met het verwijderen van virussen.

Ik zal zeggen; test het zelf eens.
09-12-2009, 23:08 door Anoniem
Door Anoniem: Iemand bij de Jaarsbeurs in Utrecht geweest van Infosecurity.nl?

Daar waren de allernieuwste anti-virus programma's voor 2009 & 2010.
Maargoed er zal altijd wel een anonieme anti-virus programma komen die gratis via internet te verkrijgen is.
Maar ze zeggen allemaal "wij zijn hier beter in en de andere weer juist niet" allemaal gelul...
Ik test ze zelf één voor één uit op een pc die vol is met virussen en kijk welke progamma het beste is met het verwijderen van virussen.

Ik zal zeggen; test het zelf eens.

Welke vind jij het beste?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.