image

Gevangene veroordeeld wegens hacken gevangeniscomputer

donderdag 24 december 2009, 14:53 door Redactie, 3 reacties

Een voormalige Amerikaanse gevangene is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, omdat hij een gevangeniscomputer hackte toen hij nog vastzat. De 44-jarige Francis Janosko zat in 2006 en 2007 zijn straf uit en had daarbij toegang tot een computer voor juridisch onderzoek. De machine was beveiligd om te voorkomen dat de gevangenen konden internetten, e-mailen of andere programma's starten. Ondanks de beveiligingsmaatregelen wist Janosko de computer te hacken en te gebruiken voor het versturen van e-mail.

Tevens gaf hij de andere gevangenen een lijst met de persoonlijke gegevens van 1100 gevangenismedewerkers. Het ging onder andere om namen, geboortedata, social security nummers, adresgegevens, telefoonnummers en arbeidsverleden. Naast zijn gevangenisstraf van 18 maanden, staat Janosko ook nog drie jaar onder toezicht. Tijdens die periode mag hij geen informatie die hij in het systeem vond met anderen bespreken. Verder mag hij alleen met toestemming van zijn reclasseringsambtenaar het internet gebruiken en mag hij geen contact zoeken met de mensen van wie hij de gegevens ontdekte.

Reacties (3)
24-12-2009, 14:56 door Anoniem
dat snap je toch niet! Dat soort netwerken hou je toch gescheiden? ondanks dat je van een pc een kiosk bak maakt zou ik hem never nooit in hetzelfde netwerk plaatsen als de personeelscomputers.
25-12-2009, 10:00 door Syzygy
Door Anoniem: dat snap je toch niet! Dat soort netwerken hou je toch gescheiden? ondanks dat je van een pc een kiosk bak maakt zou ik hem never nooit in hetzelfde netwerk plaatsen als de personeelscomputers.

Inderdaad

De ICT afdeling is net zo schuldig aan dit probleem.
Het woord Hacken zullen we wel met een korreltje zout moeten nemen, de boel stond natuurlijk wagenwijd open maar om enigszins een doekje voor het bloeden te hebben noemen ze het maar HACKEN
28-12-2009, 22:08 door Anoniem
Het is te kort door de bocht om enkel de ICT afdeling een verwijt te maken. Veelal speelt ook de algemene leiding van organisaties een rol in dergelijke situaties. Als er bezuinigd moet worden, dan worden er op financiele gronden niet de techisch meest geschikte oplossingen gekozen. Realiseer dat je er niet met het aanleggen van een gescheiden netwerk bent. De beheerkosten van zo'n tweede netwerk liggen waarschijnlijk hoger dan de bouw van het gescheiden netwerk zelf. Het is uiteraard wel aan de verantwoordelijke van de ICT afdeling om de consequenties van deze keuzes aan de algemene leiding duidelijk te maken. Maar als de algemene leiding dan overruled en daarmee de risico's aanvaard, dan heeft de ICT afdeling gedaan wat ze moeten doen.

Blijft uiteraard staan dat ik uit dit artikel niet op kan maken of de ICT-afdeling wel of niet haar werk heeft gedaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.