image

Captchas kraken is vorm van ontwikkelingshulp

donderdag 29 april 2010, 11:59 door Redactie, 7 reacties

Spammers leveren een bijdrage aan de economie van ontwikkelingslanden door mensen daar op grote schaal captchas te laten kraken. Duizenden mensen in Bangladesh, India en China krijgen 60 tot 90 cent per duizend opgeloste captchas. Niet veel in vergelijking met traditionele data-entry banen, maar nog steeds aantrekkelijk genoeg voor mensen waar 40 cent per uur een acceptabel salaris is. In veel gebieden van India verdienen ongeschoolde boeren ongeveer 1,50 euro per dag.

De 20-jarige Ariful Islam Shaon uit Bangladesh heeft een team van dertig andere studenten die helpen met het kraken van captchas. De studenten werken gemiddeld zo'n drie uur per dag vanuit huis en verdienen tenminste vijf euro per vijftien dagen. Hoe beter ze zijn, des te meer ze verdienen. Het is niet veel, maar met een beetje inzet kunnen ze zo hun zakgeld aanvullen. Een andere man uit Bangladesh heeft dertig computers, waar hij 24 uur per dag en 7 dagen per week mensen heeft zitten die captchas oplossen. Veel van deze aanbieders zijn via freelancer.com te vinden.

Volgens Luis von Ahn, informaticaprofessor aan de Carnegie Mellon Universiteit en bedenker van de captcha, is Bangladesh inmiddels een centraal punt voor het oplossen van captchas. Met de opgeloste captchas kunnen spammers nieuwe online accounts openen om vervolgens daar vandaan spam te versturen. Toch is het betalen van mensen voor het oplossen van captchas alleen aantrekkelijk voor spammers die al geld verdienen, aldus Von Ahn.

Reacties (7)
29-04-2010, 12:16 door spatieman
en dat zijn dan de "ontwikkelings landen"
29-04-2010, 12:28 door Preddie
Door spatieman: en dat zijn dan de "ontwikkelings landen"

Na mijn idee zijn er nog maar weinig "echte" ontwikkelingslanden....

India is en zal altijd een land blijven met een lagere status op het gebied van ontwikkeling, dit komt mede doordat de bevolking zo hard groeit (binnen nu en enkele jaren het land met de meeste inwoners) en hier niks aangedaan wordt.

Als dit soort landen geld krijgen voor ontwikkelingshulp dan snap ik ook in eens waar Wilders zich zo druk om maakt. Indirect betalen we dus ons eigen spam, die vervolgens geblokkeerd wordt door het software waar je ook voor betaald. Spammen is dus een economie op zichzelf ...

Deze landen zouden best instaat zijn voor zichzelf te zorgen wanneer ze de bevolking zouden halveren.
29-04-2010, 12:47 door Anoniem
"De studenten werken gemiddeld zo'n drie uur per dag vanuit huis en verdienen tenminste vijf euro per vijftien dagen."

WTF, das net 10 cent per uur..

"maar nog steeds aantrekkelijk genoeg voor mensen waar 40 cent per uur een acceptabel salaris is."

Zelfs voor hun is het dus nog superlaag..
29-04-2010, 13:03 door Knight Of The Post
Door Predjuh:
Deze landen zouden best instaat zijn voor zichzelf te zorgen wanneer ze de bevolking zouden halveren.
LOL
Hoe durf je het ter sprake te brengen ;-)
29-04-2010, 13:12 door Preddie
Door Knight Of The Post:
Door Predjuh:
Deze landen zouden best instaat zijn voor zichzelf te zorgen wanneer ze de bevolking zouden halveren.
LOL
Hoe durf je het ter sprake te brengen ;-)

Sja het komt een beetje cru over ik zal het een beetje proberen te nuanceren.

Feit is wel dat ze nu al niet instaat zijn voor hun bevolking zorgen terwijl de bevolking zich maar blijft voortplanten en vermenigvuldigen. Voorbehoedsmiddelen zou een deel van het probleem daar op kunnen lossen, helaas is dat ook niet de uitweg omdat het krijgen van veel kinderen vaak wordt gezien als het veiligstellen van je oudedagsvoorziening. Om die probleem aan te pakken moet je ouderen verzekeren van hun oudedagsvoorziening zonder dat ze daarbij een gezin van 10 kinderen hoeven te stichten. Het probleem is dan echter dat er zo veel mensen in dat land wonen dat het financieel gezien voor de overheid niet uit kan om deze mensen te verzekeren van hun oudedagsvoorziening.

A fin dit wijkt te ver af van security en is meer een maatschappelijke discussie echter vond ik het wel van beland mijn eerdere uitspraak te nuanceren voordat dit verkeerd wordt opgevat.
29-04-2010, 18:52 door Anoniem
Niks mis mee toch ik lees ook Emails voor 3 ct per stuk.Voordat ik 10 euro heb ben ik 1jaar bezig.En ik woon in NL oK ook een aankomend ontwikkelings land .
30-04-2010, 11:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.