Een Amerikaans ziekenhuis is de back-ups met de persoonlijke, financiële en gezondheidsgegevens van 800.000 patiënten kwijtgeraakt. De back-ups waren naar een bedrijf gestuurd om vernietigd te worden, maar zijn tijdens het transport verloren. Voor zover bekend zijn de gegevens op de back-ups niet misbruikt. Volgens een onafhankelijk beveiligingsbedrijf zou er gespecialiseerde software, hardware en technische kennis en vaardigheden vereist zijn om toegang tot de bestanden te krijgen en de aanwezige informatie te ontcijferen. De informatie was niet versleuteld of met een wachtwoord beveiligd.
Diagnoses
Naast patiënten bevatte de back-ups ook gegevens van personeel, artsen, vrijwilligers, donoren, leveranciers en andere partners die tussen januari 1996 en januari 2010 zaken met het ziekenhuis deden. De informatie op de back-ups bestaat uit namen, adresgegevens, telefoonnummers, geboortedata, social security nummers, rijbewijsnummers, medische dossiernummers, patiëntnummer, diagnoses, behandelingen en andere persoonlijke gegevens. Verder zou van een klein aantal individuen ook de bankgegevens en creditcardnummers op de back-up staan.
Het ziekenhuis had de back-ups op 26 februari naar het datavernietigingsbedrijf gestuurd. Toen de certificaten van de vernietigde back-ups niet op tijd binnenkwamen, vroeg het South Shore Hospital om een verklaring. Op 17 juni kreeg het te horen dat de meeste back-ups nooit waren aangekomen. De directeur van het ziekenhuis heeft inmiddels excuses aangeboden en betreurt het incident. Inmiddels wordt er geen gebruik meer gemaakt van een extern datavernietigingsbedrijf.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.