Dat de beheerders dezelfde mensen als beleidsmakers zijn is niet juist.
Dat bedoelde ik juist met =/=, oftewel
‘is (per definitie) niet gelijk aan’.Vat mijn comment(s) a.u.b. niet op als ‘afkraken’, het ‘neerzetten van ’kritiek om een discussie te kunnen starten’ is meer mijn bedoeling.
Erik, in je comment van 07:50 lijk je eerlijk en te goedertrouw dit topic gestart te hebben. Alleen is het voor ons, wanneer we lezen, onduidelijk of dit inderdaad zo is.
Het ‘negatieve’ beeld dat geschetst wordt met bijbehorende cijfertjes, deed mij onmiddellijk denken aan FUD.
Wat betreft de gebruikte bronnen, ik snap dat je prima op deze selectie van bronnen kunt uitkomen, er zijn er immers meer dan genoeg. Maar het kan ook prima als basis dienen voor een angstverhaal, vooral de “webcam-hacker” bron.
Dit topic komt na
http://security.nl/artikel/35024/1/Microsoft_en_McAfee_falen_anti-virustest.html met een snelheid die aan damagecontrol doet denken. Dat gaf en geeft mij ook al niet meer vertrouwen in het hele gebeuren.
Als je t mij vraagt, misschien een kritisch lezer/cynicus, dan is het een dubbel uit te leggen selectie van bronnen. Dan het feit dat je niet de eerste zou
kunnen zijn die met FUD op fora komt, sorry, maar ik kan er niks! mee.
Uit de comment van 07:50,
Door erikremmelzwaal :Persoonlijk zit ik al zwaar op de lijn van whitelisting, ook …
Opnieuw, of oprecht of het ‘nieuwe’ McAfee Application Control pushen; het punt dat ik tegen het
hele verhaal min of meer heb.
Tenslotte moet je het feit dat ik mijn bericht onderteken met het bedrijf waar ik voor werk niet als marketing zien. Ik wil alleen maar verantwoording nemen voor mijn stellingen
Het ‘open’ vermelden van naam en bedrijf, is iig lef.
Min of meer aansluitend op
Door Bitwiper: Ondanks alle gebruikelijke maatregelen die je kunt nemen is het restrisico nauwelijks in te schatten, en dus heb je -terecht- een probleem om al die maatregelen te rechtvaardigen bij beleidsmakers...
Wie een goede oplossing weet mag het zeggen!
Vraag ik me een en ander af over de ‘toekomst’ in de vorm van ‘de cloud’.
@erikremmelzwaal, zou je, als tweede schrijfpoging zogezegd, er misschien iets in zien om iets korts te schrijven over “cloud computing”?
Bijvoorbeeld: op basis van welke ‘mechanismen’ (zoals we nu heuristische analyse en virusdefinities op de lokale computer kennen) denken antivirus makers de consument en klein- middenbedrijf te kunnen gaan beveiligen, wanneer deze overgaan op cloud?
Lijkt me interessant als je daar een goed (McAfee-loos) verhaal bij hebt :)
(zie het als vriendelijke vraag, niet als “bewijs je maar” of geinige poging van een scriptkiddo, a.u.b.)