Door sometimes:
De bodyscan gebruikt radiogolven in het EHF-gebied, tussen de 30 en de 300 GHz.
Maar sinds wanneer zouden radiogolven opeens gevaarlijk zijn en genetische defecten veroorzaken??
De scanners op Schiphol werken namelijk allemaal op dit principe.
EMF velden, vooral pulserende, beïnvloeden de cellen. Is genoeg over te vinden in de gevestigde wetenschap lectuur.
Bijvoorbeeld: GSM/UMTS mobieltjes, kunnen de temperatuur binnen de hersenpan van de gebruiker met 0.5C verhogen bij een langer gesprek naast 't hoofd. 37.5 + 0.5 = 38C Bij een lichaamstemperatuursstijging tot 37,9 °C spreekt men over subfebriele temperatuur of verhoging, daarboven (38,0 of hoger) van koorts.
Ja, het is bekend dat Elektromagnetische straling iets doet met weefsel, onder andere het plaatselijk licht verwarmen. Die stijging is echter zeer plaatselijk en oppervlakkig. Fietsen in de zon doet je cellen plaatselijk meer verwarmen. Die verhitting is geen enkel probleem, je lichaam is constant onderhevig aan temperatuursverschillen. Daarnaast is de verhitting van de hersenen haast onmeetbaar, de buitenkant van het hoofd wel. Zoals gezegd heeft je bloedsomloop geen enkele moeite met het afvoeren van die warmte. Alleen je ogen zijn een ander verhaal omdat die niet gekoeld worden.
Er is jaren onderzoek gedaan naar de effecten van EMF. Er is het één en ander gevonden, maar als de apparatuur binnen de richtlijnen blijft is er voor een gezond persoon geen enkel gevaar. Goed, ik zou niet gaan zonnebaden onder een radar, maar van GSM krijg je geen rare afwijkingen.
Waar gaat het wel mis? Wanneer de straling energierijk of intens wordt. Het principe daarachter is vrij simpel: Om te beschadigen heb je energie nodig. Een kogel is zelden dodelijk wanneer er weinig energie achter zit. Valt hij van de tafel op je voet dan zal je weinig schade ondervinden. Komt er meer energie achter, dan wordt het een ander verhaal.
Zou je GSM energierijke straling uitzenden, dan heb je iets meer nodig dan een simpele accu. (hoewel, het kan best, maar dan is je accu leeg na 10 seconden) Hoeveel energie er dus uitgezonden wordt is te meten. Neem bijvoorbeeld een magnetron vs. een GSM. Je kunt paniek zaaien door te zeggen dat het dezelfde straling is (mensen houden niet van een magnetron tegen hun oor) maar als je daarbij verzuimd te vertellen dat het een nogal verschil aan energie en intensiteit is, vertel je een halve waarheid. De GSM heeft namelijk een piekvermogen van 2 watt. Een piek treedt op bij het maken van de verbinding, wanneer de meeste mensen de telefoon niet aan het oor hebben.
Daarnaast hebben we het ook over richting. Gerichte straling is een heel ander verhaal dan ongerichte straling.
Het pulserend vermogen van de GSM is 217 Hz. Of dit iets doet met je cellen en wat het dan zou doen is niet bekend. Er zijn nauwelijks meetbare resultaten en op de lange termijn zijn er geen meetbare resultaten gevonden. Daarbij hebben ze proefdieren blootgesteld aan langetermijn intensieve straling, zonder ze te bakken natuurlijk, en sorry, ze muteren niet. Dood weefsel zie je veranderen (verhitten etc...) maar levende wezens zijn in staat om de eerste effecten, de temperatuurstijging, goed op te vangen.
Kortom: Ik stel niet dat elektromagnetische straling onschadelijk is, want het heeft het potentieel om schadelijk te zijn. Maar binnen de normen is er geen redelijke aanname dat het enige schade aanricht.
Er is zo verschrikkelijk veel onderzoek naar gedaan! Onafhankelijk en niet zo onafhankelijk en tot nu toe zijn er geen harde bewijzen gevonden. Zie voor meer:
http://stralingmeten.be/book/export/html/24