Volgens RSA zit er geen lek in het RSA-algoritme, zoals verschillende onderzoekers eerder deze week aankondigden. De onderzoekers, waaronder de Nederlandse wiskundige Arjen Lenstra, onderzochten 7 miljoen gegenereerde sleutels en ontdekten dat er 27.000 niet willekeurig waren gegenereerd. In totaal waren er zo'n 13.000 sleutels die geen beveiliging bieden en door aanvallers te achterhalen zijn.
"Onze analyse bevestigt dat de data niet wijst op een lek in het algoritme, maar wijst op het belang van een juiste implementatie, met name wat betreft het groeiend aantal ingebedde apparaten die tegenwoordig met het internet verbonden zijn", aldus RSA in een verklaring tegenover Network World.
Robuust
Volgens Ari Juels van RSA is het onderzoek nuttig, maar hij is het niet eens met de onderliggende toon dat er een probleem met het RSA-algoritme is. Het onderzoek mag dan hebben ontdekt dat het RSA-algoritme "minder robuust dan een ander protocol is", maar "het is duidelijk geen probleem in het RSA-algoritme. Het is de manier waarop de sleutels zijn gegenereerd."
RSA krijgt bijval van DNS-onderzoeker Dan Kaminsky. Die prijst de onderzoekers voor het verzamelen van alle data, maar kan zich ook niet in de conclusie vinden. "Belangrijker, correlatie is geen oorzakelijk verband. Dat we een klein aantal slechte sleutels zien op hetzelfde moment dat we RSA zien, betekent nog niet dat de laatste de eerste heeft veroorzaakt."
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.