Poll
image

Hoeveel aliases gebruik jij online?

maandag 2 september 2013, 10:06 door Redactie, 14 reacties
0, ik gebruik mijn eigen naam
10.87%
1
12.75%
2
13.66%
3
14.57%
4
7.4%
5+
25.74%
Ik gebruik voor ieder account een nieuwe alias
15.02%
Reacties (14)
02-09-2013, 16:00 door Spiff has left the building
Momenteel vijf.
Naast Spiff dat ik vooral gebruik, ook nog redelijk vaak mijn andere favoriet van Calvin's alter ego's,
en daarnaast nog drie aliases die ik zelden gebruik maar alleen in enkele specifieke omgevingen.
02-09-2013, 18:53 door Anoniem
Ooit op een website gezeten die de echte namen bij de aliasses wist te zetten.
beste apart. Ze combineren vermoedelijk allerlei on-line data met elkaar.
03-09-2013, 13:09 door Anoniem
Voor elke account een ander alias die verder onderling geen samenhang hebben. Dus niet alle hoofdrolspelers figuranten uit één boek bijvoorbeeld. Als anoniem niet kan dan een zeer algemeen voorkomende naam.
p.s., Waarom zijn alleen het aantal uitgebrachte stemmen en het aantal reacties te zien bij Poll's maar niet het resultaat?
Waar worden deze polls nu eigenlijk voor gebruikt? Onderzoek naar meer specifieke lezersinteresses of zelfs gerichte profiling op basis van google-analytics-stats en ip informatie? Daarmee is het invullen van poll's minder onschuldig en meer privacy gevoelig dan op het eerste zicht doet vermoeden.
04-09-2013, 17:25 door Anoniem
Ik zou best wel willen,maar vaak kan en mag het niet.Bijv. Facebook,mag en kan je daar een alias aanmaken.Zo ja hoe gaat dat dan? En voor Twitter?
04-09-2013, 20:44 door schele
Hoezo dat mag niet? Qua data mining is het leuker als idereen zn eigen naam gebruikt maar toen ik er nog op zat was het ook voor de vrienden gewoon mn alias doorgeven hoor.

En voor zij die wel aliassen willen gebruiken maar de inspiratie missen: http://www.fakenamegenerator.com/
05-09-2013, 16:23 door Patio - Bijgewerkt: 05-09-2013, 16:24
@Anoniem 4-9 17:25 - Je kunt zowel voor alle sociale media sites als Facebook, Hyves, Netlog, Twitter enzovoort net zoveel aliassen verzinnen als je e-mailadressen hebt. Zelfs op LinkedIn zijn mensen die een alias en/of een bedrijfsnaam hanteren hoewel het daar niet echt handig is. Je wil je toch als professioneel leverancier van diensten en/of producten profileren?
05-09-2013, 20:46 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 02-09-2013, 18:53 uur:
Ooit op een website gezeten die de echte namen bij de aliasses wist te zetten.
Best apart. Ze combineren vermoedelijk allerlei on-line data met elkaar.
Tamelijk intrigerend.
En bedoel je dat de werkelijke namen van gebruikers getoond werden aan iedereen die die site bezocht?
Kun je ook aangeven welke website dat was?
Misschien een webwinkel of een daaraan verbonden site die de betreffende persoonsgegevens al bezat door registratie bij aankopen?
Betrof het zo'n geval of vergelijkbaar, dan was het in ieder geval niet bepaald netjes van die winkel of daaraan verbonden site om de werkelijke naam van de gebruikers te tonen.
Buiten zo'n specifiek geval lijkt het me echter zo dat wanneer je zorgt dat je nergens online zomaar voor iedereen toegankelijk je aliases combineert met persoonsgegevens zoals namen, mailadressen, of telefoonnummers, dat dan niet 'zomaar' online data gecombineerd kunnen worden om aliases aan namen of andere persoonsgegevens te koppelen.

Door Anoniem, 04-09-2013, 17:25 uur:
Ik zou best wel willen, maar vaak kan en mag het niet.
Bijv. Facebook, mag en kan je daar een alias aanmaken. Zo ja hoe gaat dat dan? En voor Twitter?
Je kunt uiteraard een account aanmaken met een fantasie-naam, een naam die je kiest maar die niet je werkelijke naam is.
Mogelijk 'mag dat niet' van de Facebook-regeltjes, maar het lijkt me dat niemand je daarbij kan tegenhouden zolang je je niet hoeft te legitimeren met een identiteitsbewijs. En zóver zal het toch nog niet gekomen zijn met Facebook, neem ik aan?
Kortom, niets dat je tegenhoudt voor dergelijke sites niet je werkelijke naam te gebruiken maar een fantasie-naam, ofwel een alias.
Schele en Patio zeiden hetzelfde al op een andere manier.
06-09-2013, 01:36 door Anoniem
Mogelijk 'mag dat niet' van de Facebook-regeltjes, maar het lijkt me dat niemand je daarbij kan tegenhouden zolang je je niet hoeft te legitimeren met een identiteitsbewijs. En zóver zal het toch nog niet gekomen zijn met Facebook, neem ik aan?
Kortom, niets dat je tegenhoudt voor dergelijke sites niet je werkelijke naam te gebruiken maar een fantasie-naam, ofwel een alias.
Schele en Patio zeiden hetzelfde al op een andere manier. Maar wat dan als je onder een valse naam/alias werkt en je account wordt gehacked en overgenomen? Bewijs jij dan maar eens dat het jouw account is!
06-09-2013, 11:54 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 01:36 uur:
Maar wat dan als je onder een valse naam/alias werkt en je account wordt gehacked en overgenomen?
Bewijs jij dan maar eens dat het jouw account is!
Enkel de naam kan hoe dan ook nooit een bewijs van eigendom zijn, in geval van Facebook bewijs je dat het jouw account is door middel van password en e-mail adres (of telefoonnummer), niet door middel van je naam. Met een fantasienaam/alias kun je evengoed (of bij een gehacked/overgenomen account mogelijk evenmin) bewijzen dat het jouw account is. De naam geeft geen enkele extra zekerheid.
Wat als je account, een Facebook-account of een ander account, wordt gehacked/overgenomen? Het beste is het om elk account als kwetsbaar te beschouwen en je erop in te stellen dat de kans bestaat dat je er de controle over kunt verliezen. Facebook-accounts zou je mijns inziens het beste maar kunnen beschouwen als niet-essentieel en als 'spielerei', voor de aardigheid, en in essentie verliesbaar, in het uiterste geval als 'wegwerp'-account.
07-09-2013, 21:23 door Patio
Door Spiff: Facebook-accounts zou je mijns inziens het beste maar kunnen beschouwen als niet-essentieel en als 'spielerei', voor de aardigheid, en in essentie verliesbaar, in het uiterste geval als 'wegwerp'-account.

Precies!
09-09-2013, 01:11 door Anoniem
Door Anoniem: Mogelijk 'mag dat niet' van de Facebook-regeltjes, maar het lijkt me dat niemand je daarbij kan tegenhouden zolang je je niet hoeft te legitimeren met een identiteitsbewijs. En zóver zal het toch nog niet gekomen zijn met Facebook, neem ik aan? Kortom, niets dat je tegenhoudt voor dergelijke sites niet je werkelijke naam te gebruiken maar een fantasie-naam, ofwel een alias.

Wat je dan wel krijgt, en als ik me het goed herinner heeft Facebook dat balletje al eens opgeworpen, is dat je een soort van false-positive of personalia-missing knop krijgt. In het belang van de veiligheid - uiteraard - krijg je dan bij foto's de vraag of de personen die erop staan inderdaad heten zoals ze vermeld zijn. Zo niet kun je een verbetering aandragen.
Wat je vrienden waard zijn als ze dat doen in een andere discussie maar lijkt mij geen rare stap als we de geschiedenis van Facebook een beetje kennen.
09-09-2013, 12:40 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 01:11 uur:
als ik me het goed herinner heeft Facebook dat balletje al eens opgeworpen, is dat je een soort van false-positive of personalia-missing knop krijgt. In het belang van de veiligheid - uiteraard - krijg je dan bij foto's de vraag of de personen die erop staan inderdaad heten zoals ze vermeld zijn. Zo niet kun je een verbetering aandragen.
Zo'n bericht had ik niet eerder gelezen.
Zou dit werkelijk toegepast worden betreffend Facebook, dan is dat voor wie zijn/haar privacy lief is een extra reden om geen Facebook account te willen. En het zou tevens een reden kunnen/moeten zijn om anderen te verzoeken geen foto's van jou op hun Facebook pagina te plaatsen.
Overigens neemt dit niet de mogelijkheid weg om een Facebook account te gebruiken waarin je niet je eigen naam gebruikt maar een alias én tevens géén foto's van jezelf of andere personen plaatst, maar enkel ándersoortige afbeeldingen. Daarmee vervalt dan wel zo ongeveer alles waarvoor Facebook doorgaans gebruikt wordt, juist dat delen van persoonlijke informatie, maar misschien dat wie zijn/haar privacy een beetje lief is er er desondanks toch op een of andere manier nog enig gebruik van kan maken. En is met al die beperkingen de lol eraf, dan kun je er uiteraard ook gewoon wegblijven.
09-09-2013, 13:03 door Anoniem
@Spiff: ik heb het nog even nagezocht en meer info staat in dit artikel http://www.nbcnews.com/technology/facebook-stops-asking-you-snitch-your-friends-1B6103332
12-09-2013, 14:00 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 09-09-2013, 13:03 uur:
ik heb het nog even nagezocht en meer info staat in dit artikel
http://www.nbcnews.com/technology/facebook-stops-asking-you-snitch-your-friends-1B6103332
Ha, dankjewel, Anoniem.
Interessant artikeltje.
Ik had dat nieuwtje blijkbaar gemist, vorig jaar september.
Een stukje uit dat artikel:
Though Facebook does have a real name policy, Wolens said this particular poll was one of many anonymous surveys Facebook uses to tweak its algorithms. He provided the following company statement:
"This was a limited survey we have already concluded. We are always looking to gauge how people use Facebook and represent themselves to better design our product and systems. We analysed these surveys only using aggregate data and responses had zero impact on any user's account."
According to Wolens, the survey was received by a small amount of users. Exactly how small, he wouldn't say. News of it spread when Twitter user @chapeaudefee tweeted a screenshot and the comment, "Facebook wants to know if your friends' names are real. Are you going to be the snitch?"
Het was dus een tijdelijke en 'beperkte' actie door Facebook, maar het illustreert wel wat Facebook is en wil.

Nogmaals bedankt voor het wijzen op dat artikel, Anoniem.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.