image

Politie achtervolgt verloren iPhone via tracking app

dinsdag 1 oktober 2013, 11:39 door Redactie, 2 reacties

De Rotterdamse politie heeft een verloren iPhone dankzij een tracking app kunnen achtervolgen om die vervolgens met de eigenaresse te herenigen. Gisterenmiddag belde een man de politie dat de telefoon van zijn vriendin was gestolen.

Op de iPhone in kwestie was een applicatie geïnstalleerd waardoor deze bij verlies of diefstal kon worden getraceerd. De melder verstrekte de inloggegevens en de twee agenten die de melding kregen logden in op een eigen iPad.

Locatie

Zo konden ze zien dat iemand die de telefoon in bezit had zich via de Spanjaardstraat richting de Schiedamseweg verplaatste en daar 'stil stond'. De agenten spraken op de vermoedelijke plek twee personen aan. Hoewel de app een goede indicatie geeft van de locatie, is er volgens de politie bij beweging een vertraging van zo’n halve minuut.

Toen de telefoon zich weer leek te bewegen was dat met zo’n snelheid dat deze zich wel in de ondergelegen metro richting Schiedam moest bevinden. Agenten volgden 'de stip' die op de iPad werd weergegeven naar het metrostation Vijfsluizen en zagen daar zo’n twintig personen in twee bussen stappen.

Geluid

Bij het wegrijden van de bussen kwam de telefoon weer in beweging. De bussen, die dezelfde richting opgingen, werden na twee haltes aan de kant gezet. Een agent speelde via de iPad een geluid op de iPhone af en er bleek inderdaad iemand met de telefoon in de bus aanwezig te zijn.

De man verklaarde de telefoon te hebben gevonden in Delfshaven en kon deze door afspraken niet direct bij de gemeente afgeven. De eigenaresse verklaarde de telefoon te hebben laten liggen op een trapje. Volgens de politie is er dan ook geen sprake van diefstal. Het toestel is inmiddels aan de eigenaresse teruggegeven.

De politie adviseert mensen met een iOS-apparaat de 'Vind mijn iPhone'-functionaliteit op het toestel in te schakelen. Ook voor mensen met een Android-telefoon zijn diverse applicaties beschikbaar die bij verlies of diefstal een toestel kunnen traceren.

Reacties (2)
01-10-2013, 12:42 door Anoniem
Blijkbaar heeft de politie in Rotterdam verder niet zo veel te doen. Hoeveel inbraken zijn er gepleegd en hoeveel mensen zijn er overvallen in de uren dat ze achter dit nutteloze apparaat aan zaten?
09-10-2013, 12:44 door Anoniem
Voor een spelletje Cloak and dagger, kan je de politie wel wakker maken !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.