Een Amerikaans schooldistrict is van plan om leerlingen via een RFID-chip in hun studentenkaart te volgen, om zo nauwkeuriger het aantal leerlingen te kunnen tellen. Volgens schoolfunctionarissen helpt dit bij het beter in kaart brengen van de leerlingenopkomst, wat deels voor het budget verantwoordelijk is dat de scholen van de overheid krijgen. In eerste instantie wordt er bij twee scholen gestart. Als de test een succes is, zal die onder alle scholen in het Northside Independent School District worden uitgerold, wat betekent dat zo'n 100.000 leerlingen te volgen zijn.
"We willen de technologische mogelijkheden benutten om scholen veiliger te maken, zodat we te allen tijde weten waar onze leerlingen zich op school bevinden, en om de inkomsten te laten toenemen", aldus woordvoerder Pascual Gonzalez. "Ouders verwachten dat we altijd weten waar hun kinderen zijn, en deze technologie helpt ons daarmee."
Kosten
De chiplezers op de scholen en in de schoolbussen kunnen de locatie van een leerling bepalen, maar zouden ze niet kunnen volgen zodra ze het schoolterrein verlaten. Daarnaast zou alleen geautoriseerd personeel toegang tot de informatie hebben.
De kaarten gaan zo'n 10 euro per leerling kosten. Het opstarten van het pilotprogramma kost 420.000 euro en nog eens 100.000 euro per jaar om te onderhouden. Aangezien het schooldistrict 140.000 euro per dag misloopt door afwezige kinderen, zou het programma zichzelf moeten terugbetalen.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.