image

"Apple apparaatcodes nu wel in handen FBI"

dinsdag 11 september 2012, 12:47 door Redactie, 2 reacties

De onlangs gelekte Apple apparaatcodes mogen dan niet bij de FBI vandaan komen, ze zijn nu zeker wel in handen van de Amerikaanse opsporingsdienst. Dat beweert privacyonderzoeker Chris Soghoian. Aanvallers publiceerden onlangs 1 miljoen unique device identifiers (UDID) online, een unieke code van de iPhone, iPad of iPod Touch waarmee gebruikers zijn te onderscheiden.

Volgens de aanvallers waren die afkomstig van de gehackte laptop van een FBI-agent. De FBI ontkende de claim en stelde dat het de gegevens nooit had gevraagd of ontvangen. Ook Apple stelde dat het de data nooit aan de FBI had verstrekt.

Nu blijkt dat de gegevens bij app-ontwikkelaar Blue Toad vandaan komen en dat dit mogelijk het topje van de ijsberg is. Er zijn namelijk nog veel meer bedrijven die over grote aantallen UDIDs beschikken. "Dit laat zien dat deze identifier die op je telefoon aanwezig is, niet zo privé is als je misschien denkt", merkt Soghoian op. "Er zijn waarschijnlijk honderden of duizenden bedrijven die databases met UDIDs hebben."

FBI
Inmiddels heeft Apple het beleid rondom apps die de UDID kunnen opvragen veranderd en is het van plan om de unieke apparaatcode met de introductie van iOS 6 op te heffen. Dat is voor de ongeveer twee miljoen eigenaren van wie de code nu is gelekt te laat.

Eén ding is volgens Soghoian namelijk zeker. "Ook al werden deze gegevens niet op de computers van FBI aangetroffen, ze staan nu zeker wel op de FBI-computers."

Reacties (2)
11-09-2012, 13:35 door Whacko
Ja alleen de gelekte 1 miljoen. de andere 11 miljoen dus niet denk ik?
11-09-2012, 15:15 door Anoniem
Door Whacko: Ja alleen de gelekte 1 miljoen. de andere 11 miljoen dus niet denk ik?
Wie zegt dat dit aantal wel klopt? Antisec loog immers ook over waar het vandaan kwam.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.