Het zijn niet alleen computers die risico lopen om te worden aangevallen zodra ze op het internet zijn aangesloten, ook digitale videorecorders zijn niet veilig, zo ontdekte Johannes Ullrich van het SANS Instituut. Ullrich had een videorecorder gekocht en die op het web aangesloten.
In de standaardconfiguratie bleek poort op het toestel open te staan en was via het internet toegankelijk. Tijdens een aantal scans werd de videorecorder ook gevonden en probeerden aanvallers via brute force-aanvallen in te loggen. Aangezien het apparaat standaard de gebruikersnaam 'root' en het wachtwoord '123456' gebruikt, was dit geen groot probleem. Van de dertien IP-adressen die de videorecorder op de eerste dag scanden lukte het er zes om op het apparaat in te loggen.
Eén aanvaller ging echter verder dan het alleen 'fingerprinten' van de videorecorder en besloot een script te uploaden dat werd gebruikt om wget op het systeem te zetten. Wget werd vervolgens gebruikt om een Bitcoin-miner op het systeem te installeren. De miner gebruikte de rekenkracht van de videorecorder om naar de digitale valuta te 'minen'.
Uiteindelijk raakte het apparaat meerdere keren met Bitcoin-miners besmet, maar geen van de aanvallers wijzigden het standaard wachtwoord of verwijderden al aanwezige Bitcoin-miners. Ullrich merkt op dat de miners geen groot succes waren, wat mede door de zwakke processor van de videorecorder komt. Voor wie de aanvallen op de videorecorder wil analyseren, bijvoorbeeld met Wireshark, heeft Ullrich een PCAP-bestand online gezet.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.