De 45-jaar oude protocollen waar het internet gebruik van maakt zijn nooit ontwikkeld om met cyberaanvallen om te gaan en moeten op de schop. Daarvoor pleitte Verizon-topman Marcus Sachs deze week tijdens de AusCERT Conferentie in het Australische Gold Coast.
Sachs wees naar de internetprotocollen die nog van het ARPANET uit 1969 dateren. De onderzoekers die de protocollen ontwikkelden hebben nooit voorgesteld dat ze op een gegeven moment het doelwit van online aanvallers zouden worden. "ARPANET is verdwenen, maar het internet is er nog. Kunnen we de simulatie herprogrammeren?", zo stelde Sachs de vraag.
De onderzoekers die tientallen jaren geleden de regels opstelden zorgden ervoor dat het "Huis" in academische scenario's altijd zou winnen. Tegenwoordig zijn de spelers in het spel echter veranderd, terwijl de regels hetzelfde zijn gebleven. "De dealers zijn niet meer het personeel van het Huis en de gokkers aan de tafel zijn niet meer de toevallige voorbijgangers van de straat." Het Huis staat dan ook op het punt om failliet te gaan, aldus de Verizon-topman.
Hij merkte op dat er honderden internetprotocollen zijn ontwikkeld, maar dat er slechts twee dominante protocollen zijn: TCP en UDP. "We hebben dit fantastische ding gebouwd genaamd het internet en we gebruiken het voor slechts twee primaire protocollen, wat zonde." Dit heeft volgens Sachs de weg voor cybercriminelen geopend die minder bekende protocollen voor hun doeleinden inzetten.
"Kunnen we het internet herprogrammeren? Het kost misschien nog eens 40 jaar om dit te doen. We kunnen de regels veranderen en een nieuw internet bouwen of misschien leven met de regels die er zijn en creatieve manieren vinden om de regels te gebruiken die we hebben." Sachs voegde toe dat hij niet hoopt dat mensen over 40 jaar nog steeds de TCP- en UDP-protcollen nodig hebben om het web te gebruiken, zo meldt Computerworld.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.