Door wie is dit dan omstreden? Bronnen graag, met wetenschappelijke onderzoek erbij.
Ik kon geen bronnen vinden waarin wetenschappelijk onderzoek is gedaan met als onderwerp/strekking:
" Wie vindt het gebruik van een leugendetector omstreden? "
Niet echt verbazend, want het lijkt ook nogal nutteloos onderzoek. Volgens mij ben je op zoek naar bronnen die het verklaren waarom het gebruik van leugendetectie als 'omstreden' wordt ervaart. Die zijn er:
- "The Validity of Polygraph Testing. Scientific Analysis and Public Controversy", Leonard Saxe en dir, ResearchGate, 1985, www.researchgate.net/profile/Leonard_Saxe/publication/232511382_The_validity_of_polygraph_testing_Scientific_analysis_and_public_controversy/links/0a85e53b9e29c9b7c9000000.pdf
- The polygraph in doubt, R. Adelson, American Psychological Association, 2004, http://www.apa.org/monitor/julaug04/polygraph.aspx
- The Polygraph and lie detection, National Research Council, 2003, http://www.nap.edu/catalog/10420/the-polygraph-and-lie-detection
Ik verneem graag je reactie als je alle bronnen hebt doorgelezen.
Ook kwam ik laatst een website tegen die 'het internet' doorzoekt op sleutelwoorden die je ingeeft. Zo ben ik (in vijf minuten) aan deze bronnen gekomen. Ik typte in het veldje 'search' de volgende termen in: 'scientific research polygraph '.
Blijkbaar zijn er meerdere van dit soort 'zoekpagina's'. Wat een techniek hè!
Sinds ik deze webpagina's heb ontdekt ben ik zelf in staat de validiteit van berichten te controleren, zonder dat ik afhankelijk ben van andere mensen.
Ik heb slechts één nadeel ontdekt sinds ik deze websites ben gaan gebruiken. Zo kon ik voorheen altijd gewoon berichten bashen met de vraag 'Hoe kun je dat nou zeggen? Waar is je bron?!'.
Maar tegenwoordig weten steeds meer mensen van het bestaan van dit soort zoekpagina's, en verwachten ze een zekere mate van initiatief voordat je deze reacties plaatst. Helemaal omdat een reactie niet hetzelfde is als een paper, scriptie of onderzoek.
Afijn! Geniet van de bronnen!