image

Apparaatje laat criminelen politiesysteem C2000 volgen

maandag 8 februari 2016, 09:42 door Redactie, 38 reacties

Via een apparaatje dat legaal via internet te koop is kunnen criminelen het politiesysteem C2000 volgen, zodat ze precies weten wanneer de politie in aantocht is. Dat meldt de Telegraaf vandaag. De Target Blu Eye, zoals het apparaat heet, is in staat om signalen van het C2000-systeem te onderscheppen.

Het apparaat is eigenlijk bedoeld om weggebruikers te waarschuwen voor hulpdiensten die zwaailicht en sirene voeren, maar steeds meer criminelen gebruiken het systeem als digitale uitkijkpost. Target Blu Eye geeft niet alleen een signaal als er surveillanceauto's van de politie in de buurt zijn, maar laat ook weten op hoeveel afstand ze rijden. Inbrekers of overvallers kunnen zo precies uitrekenen hoeveel tijd ze nog hebben voordat de politie arriveert.

"Het apparaat kan de aanwezigheid van TETRA-signalen oppakken, die C2000-apparatuur uitzenden. Zo kun je dus ook nagaan of hulpdiensten met C2000-apparatuur aan boord in de buurt zijn. De gesprekken zijn niet af te luisteren en de onderschepper weet niet of het om politie, brandweer of een ambulance gaat. Het gebruik is niet strafbaar", aldus een politiewoordvoerder.

Het C2000 systeem dat door de Nederlandse hulpdiensten wordt gebruikt kent vier typen communicatievormen. Target Blu Eye herkent elk van deze vier typen en genereert vier akoestische waarschuwingssignalen die de bestuurder attenderen op de aanwezigheid van een hulpdienst in de nabije omgeving. Daarnaast kan er via de display worden gezien of de hulpdienst dichterbij komt of zich van de gebruiker verwijdert. Het gebruik van de Target Blu Eye, die zo'n duizend euro kost, zou in steeds meer strafzaken opduiken.

Reacties (38)
08-02-2016, 11:03 door NumoQuest
Waar wij als IT professionals de politiek continue voor waarschuwen is het eenvoudige gegeven dat wanneer een 'systeem' word gebouwd, het doorgaans ook zo is dat er een concurrerend systeem zal verschijnen. Dat is nu eenmaal de realiteit van IT waar we mee werken.

IT 100% voorspelbare materie
Wat dat betreft is ook hier weer duidelijk dat IT voor 100% voorspelbare materie is, mits je natuurlijk wil kijken zonder de individuele verkokerde visie die IT expertise zo vaak met zich mee brengt.

Dodelijke elementen van IT
Er zijn ruwweg vier dodelijke gevaren die goed werkend IT, in opzet, onderhoud en ontwikkeling in de weg staat. Vier elementen die of op zichzelf, of in combinatie, er zorg voor draagt dat schade, van welke soort dan ook, 100% voorspelbaar kan ontstaan.
1. Impotentie
Onvermogen zaken in te willen zien of te erkennen omdat het a: niet past in een visie of b: er gewoon geen competentie is (ambtelijke/politieke zelfbescherming)
2. Incompetentie
Mensen op strategische of sleutelpositie die door politiek of anciënniteit zichzelf een positie hebben verworven die wel een vinger in de pap der ontwikkeling of het nemen van beslissingen maar geen enkele materie kennis of affiniteit bezitten.
3. politiek
Menen dat IT een materie is waar je naar hartenlust 'consensus' moet kunnen afdwingen en zonder enige schroom of affiniteit met materie denken dat je zaken of beslissingen kunt afdwingen dan wel forceren.
4. Commercie
Dat IT weinig commercieel is word met name door verkopers en commerciële partijen maar al te makkelijk terzijde geschoven. Strevend naar de welbekende 'Vedorslock', word er vaak, gespeend van gezond verstand en materiekennis het spel der processen gespeeld.

Kijkt men met een eenvoudig stap achteruit zettend naar bovenstaande kan men niet ontkennen hoe dodelijk deze aspecten zijn voor een gezonde en goede werking van een materie als IT. Als laatste, er zijn verschillende werelden in en rond IT die klaarblijkelijk zichzelf veel belangrijker vinden dan een goed werkend product of dienst. Professionals werkend in of met IT, professionals IT gebruikend en IT professionals. Dit alles over dezelfde kam scheren omdat men een politiek/ambtelijke consensus meent te hebben bereikt en dat daardoor ....... is, zoals u ook hier kunt lezen in dit artikel, schadelijk in tal van facetten.

Wanneer men maar niet wil beseffen dat er een reeks van wetmatigheden zijn waar IT aan is onderworpen, dat zelfs terzijde schuift dan wel ontkent, die is (mede) verantwoordelijk voor het ontstaan van elk debacle in en met ICI/IT. Het word tijd dat elke professional in en met IT dit zich eens zal gaan beseffen om op die manier de IT en de toevoegende waarde hiervan, een succes te maken.
08-02-2016, 11:09 door Anoniem
"kunnen criminelen het politiesysteem C2000 volgen"
Onzin.

"...is in staat om signalen van het C2000-systeem te onderscheppen"
Ja duh.. zonder signaal uit te zenden is radiocommunicatie onmogelijk.
En aangezien frequenties zijn toegewezen aan degene die ze gebruiken is het simpel.
Meet je iets op die frequentie dan moet dat wel om een gebruiker gaan. In dit geval een C2000 gebruiker.

"Het apparaat is eigenlijk bedoeld om weggebruikers te waarschuwen voor hulpdiensten die zwaailicht en sirene voeren"
Onzin. Het apparaat weet niet eens of zwaailicht en sirene wordt gevoerd.

De nuancering komt door de politiemedewerker:
"Het apparaat kan de aanwezigheid van TETRA-signalen oppakken, die C2000-apparatuur uitzenden.
Zo kun je dus ook nagaan of hulpdiensten met C2000-apparatuur aan boord in de buurt zijn."

Enige opmerking daarover: Het is niet 'ook'. Dat is het enige wat je kunt.
08-02-2016, 11:11 door Anoniem
Door rcivile: Waar wij als IT professionals de politiek continue voor waarschuwen is het eenvoudige gegeven dat wanneer een 'systeem' word gebouwd, het doorgaans ook zo is dat er een concurrerend systeem zal verschijnen. Dat is nu eenmaal de realiteit van IT waar we mee werken.
.

Wat ben jij nu aan het blaten geslagen? Ik kan jouw boodschap in twee zinnen samenvatten en dan zeg je nog niks. Man man man.. ga ff aan het aanrecht staan oreren...

--

Back to topic. Elk radiosysteem zend signalen uit en is dus te peilen. Ik ben echter nog niet overtuigd van de claim" kunnen criminelen het politiesysteem C2000 volgen, zodat ze precies weten wanneer de politie in aantocht is"

Hooguit is er een nabijheids-bepaling, en zeker als het RDS systeem (https://nl.wikipedia.org/wiki/Radio_Data_System) gebruikt wordt bij blauw licht.

Als je in Drenthe woont en in een straal van 4 kilometer is geen zwaailicht te vinden geloof ik in een nabijheidsbepaling.. Maar hoe verhoudt zich dit in een stad als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag waar altijd wel een blauw zwaailicht in de buurt is?

Het signaal over de lijn is volgens mij encrypted. En het lijkt me ook sterk dat - zelfs al zou een porto een GPS locatie meesturen- dit uitleesbaar is voor de boefjes
08-02-2016, 11:20 door Anoniem
Niets meer dan een verijdelde signaalsterkte lezer voor 1000 EUR. Tendendieuze berichten van Blu-eye alsof ze iets 'gehacked' hebben (wat in deze ook wettelijk niet mag - het is potentieel wel mogelijk en daarom stellen ze reverse engineering bij voorbaat al strafbaar; in Duitsland is dit al jaren het geval ook bij verouderde apparatuur, MOTRBO en wat ze al niet gebruiken). Enfin.. Als je handig bent maak je zelf voor een paar tientjes wat Blu-eye de mensen probeert aan te smeren. Het is oplichterij.

TETRA zelf decoderen blijf lastig (want zware computers nodig, verschillende kanalen voor up/down stream bovendien is reverse engineering al strafbaar EN moet je aangemeld zijn op het netwerk. Gestolen TETRA phones schakelen ze gewoon af. Plus ze kunnen in no-time een security update uitrollen.. Media koppen zijn dus weer storm in een glas water. Een bedrijfje wat geld wil verdienen aan signaalsterktes en geeft zelf een fout signaal af... Er is niets mis met C2000.

Het zou de hulpdiensten wel sieren om meer en sneller burgers te informeren over noodsituaties, bijv. om paniek te voorkomen... Niet van de eenzijdige diensten waarbij de burger alleen politie informeert. Ik voorspel anders een toekomst dat hun "real time centers" en "intelligence driven police" systemen op een gegeven moment hun werkzaamheid verliezen... zoals Stratumseind in Eindhoven uiteindelijk ook een speeltje blijkt (zie Opsporing Verzocht)
08-02-2016, 11:35 door Ron625
Dit is duidelijk een onzin verhaal van iemand (Telegraaf).
C2000 is radio-communicatie, het werkt dus draadloos, ieder apparaat dat in het netwerk is ingelogd, controleert steeds de bereikbaarheid.
Dit betekend dus, dat iedere portofoon en mobilofoon, ook tijdens ontvangst, af en toe gaat zenden, om de verbinding te controleren.
Het enige dat dit "nieuwe" apparaat doet, is de veldsterkte meten en daarmee is er een indicatie (erg grof) voor de afstand.
Dit systeem bestaat al jaren en is zelfs ouder dan C2000.
08-02-2016, 11:41 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-02-2016, 11:43
Target Blu Eye systemen zijn al zo oud als de C2000.

Kost Euro 999, het verhaal er achter is dat het zo handig is om te zien of brandweer er langs moet.

Het enig wat Blu Eye doet is kijken of er een krachtige draaggolf op een van de C2000 frequenties te zien is.
Krachtig signaal dat betekend een zender in de omgeving.
(De mobile C2000 zender moet daarvoor dan wel uitzenden)

Als de brandweer niet aan het kletsen is met de centrale of andere wagen dan wordt het niets.

In de omgeving van de C2000 centrale zal Blu Eye iets te veel meldingen geven.
Daar is bijna altijd een krachtige draaggolf te vinden.

Politie heeft de beschikking over een tegen maatregel, dat is de mobile telefoon in vergader mode. ;-)

Mha, nieuws nee, Telegraaf ja.

Maar nu een vrolijke noot, de Telegraaf blokkeert Adblock gebruikers.
Goede gelegenheid om betere kranten te gaan lezen.

Ron625 was iets sneller
08-02-2016, 11:45 door Ignitem
1000 euro is best wel aan de prijs. Dit kan een leuk zelfbouw projectje worden met de Raspberry Pi.
08-02-2016, 12:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-02-2016, 12:22 door Anoniem
Is er geen mogelijkheid om goedkoop zo'n zogenaamd TETRA-signaal uit te zenden? Lijkt me een geweldige toevoeging op je alarmsysteem thuis.
08-02-2016, 12:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-02-2016, 12:36 door Anoniem
Tja. Target moest het voorheen hebben van garagedeur openers die ook laserguns stoorde (kortstondig) of van radio's voor 24 en 34GHz.
Sinds die radio's verboten zijn door justitie (wat in nederland voor het laatst is gebeurt tijdens de bezetting door nazi's, ja vergelijk maar eens met andere overeenkomsten uit wo2 die ook goed fur das Volk zouden moeten zijn) hebben ze een apparaatje gemaakt wat goed werkt om te kijken of je moet uutwijken voor ambu en brandweer.
En dat werkt zo goed dat je zelfs de c2000 kunt oppikken van bermgraaiers met hun multanova's. Of van VROS auto's die zonder zuurstok striping achter je aan rijden net zo lang tot ze je kunnen pakken op iets waar ze quota op verdienen.

De vraag is echter of dit een advertorial is van Target in de televaag of dat het ze tegenwerkt.... denk dat het een slimme advertorial is...
08-02-2016, 13:02 door Anoniem
Het versleutelde C2000 is wat beveiliging betreft juist een grote verbetering vergeleken met de oude analoge onversleutele politieradio. Hierop zaten kinderen mee te luisteren (Ik zal zelf een jaar of dertien geweest zijn).

Het feit dat er ergens politieauto's rondrijden is niet een of ander groot geheim, het is zelfs de bedoeling dat iedereen ze kan zien. Het doel van patrouilleren is niet alleen het vangen van iedereen die midden op straat overduidelijk zichtbaar verdacht staat te doen maar ook om criminelen af te schrikken. Dat werk nu dus blijkbaar beter.

Vroeger: je bent aan het inbreken en je stopt en rent weg door de achterdeur als de politie voor de deur staat
Nu: je bent aan het inbreken en stopt en rent weg iedere keer als er een politieauto (of brandweerauto of ambulance) door het huizenblok rijd.... dat lijkt mij geen productiviteitsverhoging.

Dit kan natuurlijk lastig worden voor ongemarkeerde politieautos en agenten in burger, maar deze techniek is lang niet precies genoeg om te zien in welke van alle auto's in een straal van x honderd meter de zender zit.

> In de omgeving van de C2000 centrale zal Blu Eye iets te veel meldingen geven.
IIRC gebruiken mobiele TETRA zenders en netwerk masten andere frequenties, je kan ze prima ontvangen met een RTL-SDR ontvangertje van een paar tientjes.
08-02-2016, 13:13 door Anoniem
Als Target Blu Eye ook op de nabijheid van C2000-basiszenders reageert, dan is dat niet handig, want het land staat vol met die masten.
08-02-2016, 13:27 door Anoniem
Als het apparaat de signalen kan oppikken, is het natuurlijk ook mogelijk dat apparaat op te sporen. Dus criminelen, bedenkt waar je in stapt. Voor legaal gebruik vind ik de prijs aan de hoge kant.
08-02-2016, 14:03 door Anoniem
@amphihans: "(De mobile C2000 zender moet daarvoor dan wel uitzenden)

Als de brandweer niet aan het kletsen is met de centrale of andere wagen dan wordt het niets."

Jij weet duidelijk niet hoe C2000 werkt. De spraak wordt over verschillende frequenties (gecodeerd) verdeeld. Middels informatie op een datakanaal weet de portofoon in welke volgorde hij moet schakelen om de signalen in de juiste volgorde binnen te halen.

Dus ook in ontvangstmodus wordt er kortstondig verzonden vanaf de portofoon.
08-02-2016, 14:49 door Anoniem
Hallo, NumoQuest! Leuk om je ook hier actief te zien in plaats van Computable ;-)
08-02-2016, 14:49 door Anoniem
Door Anoniem: Als het apparaat de signalen kan oppikken, is het natuurlijk ook mogelijk dat apparaat op te sporen. Dus criminelen, bedenkt waar je in stapt. Voor legaal gebruik vind ik de prijs aan de hoge kant.
Het is een "legaal" apperaat
08-02-2016, 14:57 door Anoniem
Door Anoniem: Het versleutelde C2000 is wat beveiliging betreft juist een grote verbetering vergeleken met de oude analoge onversleutele politieradio. Hierop zaten kinderen mee te luisteren (Ik zal zelf een jaar of dertien geweest zijn).

Zo simpel ligt dat niet! In principe is de politie een instantie die geen geheimen zou moeten hebben voor de burger.
Als je kunt meeluisteren kun je ook constateren of ze geen dingen roepen en doen die niet door de beugel kunnen.

Bovendien leverde dit meeluisteren ook tips op van de luisteraars. Toen C2000 is ingevoerd is er een enorme dip in
medewerking van de burgers geweest en heeft men uiteindelijk "burgernet" opgericht om dat een beetje te compenseren.

Niet alleen beter, dus.
08-02-2016, 14:58 door Anoniem
"Als het apparaat de signalen kan oppikken, is het natuurlijk ook mogelijk dat apparaat op te sporen. Dus criminelen, bedenkt waar je in stapt. Voor legaal gebruik vind ik de prijs aan de hoge kant."

Tuurlijk noob. Dus een radio kan signalen opvangen dus kunnen we radio's opsporen? NOT.
08-02-2016, 15:11 door Anoniem
Door Anoniem: Als het apparaat de signalen kan oppikken, is het natuurlijk ook mogelijk dat apparaat op te sporen. Dus criminelen, bedenkt waar je in stapt. Voor legaal gebruik vind ik de prijs aan de hoge kant.

Dat lijkt me niet zo natuurlijk, want het apparaat ontvangt maar ik lees nergens dat het ook zendt.
08-02-2016, 15:12 door Anoniem
Tja de telegraaf weer met hun onzin verhalen. Dit "apparaatje" is al jaren op de markt en dit is bovendien de 2e keer dat de telegraaf hierover schrijft. Het gaat zeker slecht dat ze 2x hetzelfde verhaaltje schrijven.

Deze gadget is voor 89,95 euro op markplaats verkrijgbaar en zoals anderen al zeggen. Het doet weinig bijzonders alleen de handset kanalen scannen van het C2000 netwerk. Zodra er iets wordt uitgezonden en inderdaad daar horen ook handshake meldingen bij is er handset in de buurt en gaat het ding piepen. Nouja spannend....

Overigens vermoed ik dat het prestigieuze C2000 verkeer al lang wordt meegeluisterd. Standaard tetra verkeer is met een stel sdr dongles inzichtelijk te krijgen, dan zit je alleen nog met de encryptie. Hoe groot is de kans dat fabrikanten dit helemaal 100% secure geïmplementeerd hebben in die handsetjes? De ervaring leert dat wat firmware dumpen vaak al genoeg is om hetgeen te krijgen wat je nodig hebt.
08-02-2016, 15:23 door Anoniem
Door Anoniem: Het versleutelde C2000 is wat beveiliging betreft juist een grote verbetering vergeleken met de oude analoge onversleutele politieradio. Hierop zaten kinderen mee te luisteren (Ik zal zelf een jaar of dertien geweest zijn).
.

En hoe is dat een verbetering?
Een overheid en de controlerende macht worden op deze manier oncontroleerbaar voor het volk... En daar zijn ze ook voor, om gecontrolleerd te worden. Dienstbaar betekent ook gecontrolleerd kunnen worden.

Wanneer ze over het oude mobilofoon netwerk zouden roepen "ik ga effe met blauw-blauw een bak koffie halen", dan zou dat opgepikt kunnen worden. Nu is het 'wie doet me wat' mentaliteit wat de klok slaat..

Wanneer ze willen dat er iets prive of belangrijks verteld moet worden kon dat altijd encrypted en natuurlijk, wat nu nog steeds gebruikt wordt is de GSM. Samen met Samsung kunnen ze nu alles gewoon opzoeken wat eerst via een tenaamstellingsoproep gedaan moest worden.

Om hun stok maar eens te gebruiken, wat heeft de politie te verbergen dat ze gecodeerd moeten verzenden, ALTIJD ?
Bovendien de brandweer heeft altijd geroepen dat digitale modi gewoon slecht voor hen werken. Zeker in diepe betonnen gebouwen werken hun c2000 porto gewoon ruk. Vele zijn daarom op analoog gebleven of hebben alleen p2000 geimplementeerd vanwege de oproep monitoring.
08-02-2016, 15:38 door Anoniem
Door Anoniem: @amphihans: "(De mobile C2000 zender moet daarvoor dan wel uitzenden)

Als de brandweer niet aan het kletsen is met de centrale of andere wagen dan wordt het niets."

Jij weet duidelijk niet hoe C2000 werkt. De spraak wordt over verschillende frequenties (gecodeerd) verdeeld. Middels informatie op een datakanaal weet de portofoon in welke volgorde hij moet schakelen om de signalen in de juiste volgorde binnen te halen.

Dus ook in ontvangstmodus wordt er kortstondig verzonden vanaf de portofoon.

Tja, dit laatste niet voor: "Inhibit transmission"... Maar dan is vocaal babbelen niet mogelijk...
08-02-2016, 15:59 door Anoniem
C2000 is ook wel af te luisteren voor de mensen die dat echt willen hoor,ook daar is apparatuur voor.
Iemand die dat echt voor elkaar wil krijgen,zou dat wel kunnen.
Al denk ik dat zo in het bezit hebben van die apparatuur in dat geval dan wel strafbaar is als je niet van een van de hulpdiensten bent.
Ik denk dat iemand van de vrijwillige brandweer,wel legaal zo een apparaat mag hebben dat hij opgeroepen kan worden.
08-02-2016, 17:18 door Anoniem
@15:59 door Anoniem: dat is P2000 en dat zijn een soort pagers. Die kun je inderdaad kopen.
C2000 is een netwerk waarop je moet inloggen.
Dat kun je niet en als je het voor elkaar krijgt wordt dat onherroepelijk gemerkt.
Bovendien ben je dan, net als met mobiele telefoons via driehoekspeilingen, uit te peilen.
Bovendien is de communicatie versleuteld en wordt de informatie over diverse frequentie verdeeld.
Behalve toegang tot het netwerk moet je dus de codering kraken en de roulering over de frequenties ontvangen.
08-02-2016, 17:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het versleutelde C2000 is wat beveiliging betreft juist een grote verbetering vergeleken met de oude analoge onversleutele politieradio. Hierop zaten kinderen mee te luisteren (Ik zal zelf een jaar of dertien geweest zijn).
.

En hoe is dat een verbetering?
Een overheid en de controlerende macht worden op deze manier oncontroleerbaar voor het volk... En daar zijn ze ook voor, om gecontrolleerd te worden. Dienstbaar betekent ook gecontrolleerd kunnen worden.

Wanneer ze over het oude mobilofoon netwerk zouden roepen "ik ga effe met blauw-blauw een bak koffie halen", dan zou dat opgepikt kunnen worden. Nu is het 'wie doet me wat' mentaliteit wat de klok slaat..

Wanneer ze willen dat er iets prive of belangrijks verteld moet worden kon dat altijd encrypted en natuurlijk, wat nu nog steeds gebruikt wordt is de GSM. Samen met Samsung kunnen ze nu alles gewoon opzoeken wat eerst via een tenaamstellingsoproep gedaan moest worden.

Om hun stok maar eens te gebruiken, wat heeft de politie te verbergen dat ze gecodeerd moeten verzenden, ALTIJD ?
<knip>.

Helemaal mee eens, als ze niks verkeerds doen hebben ze ook niks te verbergen en dus moeten we allemaal mee kunnen luisteren. Hoe weten we anders waar we naar een spannende brand of een spectaculair ongeluk kunnen gaan kijken? Of waar er een relletje is, zodat we mee kunnen doen?

Ik vind overigens ook dat als jij in het ziekenhuis ligt, ik het recht heb om je medische dossier in te zien. Want wat hebben die artsen en verpleegkundigen te verbergen? En als de politie jouw gegevens natrekt wil ik dat ook mee kunnen luisteren, waarom zouden ze dat in het verborgene moeten kunnen doen?
Of als er iemand zich doodgereden heeft, dan wil ik mee kunnen luisteren wie dat was. Toch handig, als ik dat gelijk op facebook kan zetten. Zou niet weten waarom al die dingen zo nodig stiekem moeten.
08-02-2016, 17:32 door Anoniem
@15:23 door Anoniem
Wat een boel nonsens kan een mens schrijven.
Dus omdat volgens jou "dienstbaarheid betekent gecontroleerd kunnen worden"?
Er is controle genoeg maar niet voor jou, dat klopt.
Als jij de politie kon controleren dan staat morgen de hele maatschappij op de stoep om te weten wat jij met die mogelijkheid uitspookt.

En een agent heeft geen afgeschermde communicatie nodig om "met blauw-blauw een bakkie koffie halen".
Hij drukt op een knopje en de muziek gaat spelen. Zelfs met een analoog netwerk kon hij dat doen.
Dus de geëncrypte communicatie is daar niet voor nodig. Lame excuse.

En omdat jij niet meer kunt scannerluisteren is het C2000 illegaal volgens jou?
Dus mag de politie ook geen mobiele telefoons meer gebruiken omdat jij die niet kunt (lees: afluisteren) controleren.
Althans niet meer sinds ATF1.

Begin eens bij het begin van jouw theorie: dienstbaarheid betekent gecontroleerd kunnen worden (door jou).

Dan kunnen we nu Sepura (portofoons), Motorola (mobilofoons), RIM/Blackberry (mobieltjes), Samsung (smartphones) (c.s) opdoeken want die werken allen mee aan communicatie van de politie waar jij niet van kunt meegenieten.
08-02-2016, 17:57 door Anoniem
Door Anoniem: "Als het apparaat de signalen kan oppikken, is het natuurlijk ook mogelijk dat apparaat op te sporen. Dus criminelen, bedenkt waar je in stapt. Voor legaal gebruik vind ik de prijs aan de hoge kant."

Tuurlijk noob. Dus een radio kan signalen opvangen dus kunnen we radio's opsporen? NOT.

Op grote afstand niet, maar de meeste radio's kun je op korte afstand (paar meter) wel degelijk opsporen, hoe raar jou
dat ook lijkt. Je kent toch wel de radar-detector-detector?
08-02-2016, 18:01 door Anoniem
Raspberry Pi: 40 EUR.
USB RTL-SDR: 25 EUR.
Gnu/Linnux: 0 EUR.
GNU-Radio+mods: 0 EUR.
Antenne: 25 EUR.
Batterij: 10 EUR.

Totaal: 100 EUR.

Conclusie: Al die criminelen laten zichzelf oplichten.
08-02-2016, 20:26 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-02-2016, 20:31
[Verwijderd]
09-02-2016, 09:21 door Anoniem
Wat een gelul weer van de telegraag! Enorme sensatie weer! En dan de politie encrypted werkt? Het werd eens tijde de FM9000 serie van de groene vrienden is er als sinds 1992 volgens mij en is versleutel met digitale sleutels en frequencie hopi g. En er is zelfs een devi e waar men kan zien als er een vhf/uhf back aan het zenden is in je directe omgeving. En dat is er ook al uch jaar!
09-02-2016, 11:09 door Anoniem
Door NumoQuest: Waar wij als IT professionals de politiek continue voor waarschuwen is het eenvoudige gegeven dat wanneer een 'systeem' word gebouwd, het doorgaans ook zo is dat er een concurrerend systeem zal verschijnen. Dat is nu eenmaal de realiteit van IT waar we mee werken.

http://www,reddit.com/r/IAmVerySmart..... Wat een bralverhaal zeg

Maar goed, back on topic Door *mijn* uitgebreide ervaring (bestaande uit het lezen van vele Tom Clancy boeken) meen ik dat in de militaire luchtvaart een truukje als "frequency hopping" gebruikt wordt. Volgens mij wil dat zoveel zeggen als "over een brede band in een pseudo-willekeurige voorkeur van frequentie wisselen terwijl een bericht wordt verzonden". Als een ontvanger de gekozen frequenties, de volgorde en het tempo waarin ze elkaar opvolgen niet kent zal hij nooit meer dan een geringe hoeveelheid van de verzonden informatie kunnen onderscheppen, iig niet genoeg om een plot te maken.

Toch?
09-02-2016, 12:10 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het versleutelde C2000 is wat beveiliging betreft juist een grote verbetering vergeleken met de oude analoge onversleutele politieradio. Hierop zaten kinderen mee te luisteren (Ik zal zelf een jaar of dertien geweest zijn).

Zo simpel ligt dat niet! In principe is de politie een instantie die geen geheimen zou moeten hebben voor de burger.
Als je kunt meeluisteren kun je ook constateren of ze geen dingen roepen en doen die niet door de beugel kunnen.

Bovendien leverde dit meeluisteren ook tips op van de luisteraars. Toen C2000 is ingevoerd is er een enorme dip in
medewerking van de burgers geweest en heeft men uiteindelijk "burgernet" opgericht om dat een beetje te compenseren.

Niet alleen beter, dus.

De politie is een instantie die geen geheimen zou moeten hebben?
Ben je nou zo simpel of praat je iemand na? Een versleutelde verbinding gaat niet alleen om geheimen, maar ook om veiligheid. Zou jij het leuk vinden als iedereen (dus ook criminelen) met het politie-verkeer mee kunnen luisteren? Kan mensen in gevaar brengen. Ook wordt er via het C2000 politiegegevens uitgewisseld, welke niet publiekelijk bedoelt zijn en afgeschermd moeten worden.

Hou jij je aluhoedje maar op en geef vooral lekker op de politie af.
10-02-2016, 14:38 door Anoniem
"Bovendien leverde dit meeluisteren ook tips op van de luisteraars. Toen C2000 is ingevoerd is er een enorme dip in
medewerking van de burgers geweest en heeft men uiteindelijk "burgernet" opgericht om dat een beetje te compenseren."

Tuurlijk. Iedereen liep zeker vroeger met een scanner op straat en op het werk.
Burgernet is nooit een vervanging geweest van iets anders.
Enkel een middel dat vanwege smartphones voor de hand ligt.

Straks wil jij nog toegang tot politiebureaus en in dossiers mogen snuffelen omdat er geen geheimen mogen zijn.
Malloot
15-02-2016, 12:40 door Anoniem
Door Anoniem: Als het apparaat de signalen kan oppikken, is het natuurlijk ook mogelijk dat apparaat op te sporen. Dus criminelen, bedenkt waar je in stapt. Voor legaal gebruik vind ik de prijs aan de hoge kant.

Alleen als het apparaat erg slecht gemaakt is en zelf straalt (doet een goede ontvanger niet).
En het probleem van alle afluisteraars: als je op de informatie reageert laat je zien dat je hebt afgeluisterd.
15-02-2016, 15:25 door Anoniem
De 'Target Blu eye' welke door de Telegraaf wordt gebracht als 'nieuws' is al jaren te koop en was jaren geleden al een op TV te zien, ik meen in 'Blik op de weg' of een soort gelijk programma.....

Journalistieke bietenpulp dus
09-06-2016, 12:17 door Anoniem
ach de criminele zijn al lang verder dan men denkt, het continue verdedigen van C2000 dat het niet te kraken is daar zit de zwakke schakel. want alles wat gecodeerd wordt is ook decodeerbaar ongeacht welk protocol ze er boven op gebruiken. En men moet eens op houden met het het stug volhouden dat het niet te kraken valt, want dat is het wel degelijk anders zou een autoriiteit er ook niets aan hebben gehad ;-) En met de huidige praktijk leert men ons dat er op illegale markten volop appartuur aan te schaffen is al dan niet de bijbehorende hardware en software. Dus men die lekker vol wil blijven houden dat het niet te kraken valt slaapt maar lekker verder. Hoe meer men aandacht geeft omtrent c2000 dat het niet te kraken valt des meer geef je hen die de poging er toe willen doen meer motivatie kracht en geloof me als je echt wil is meer mogelijk dan men denkt. Daarbij als iemand het al lukt zal hij of zij het heus niet aan de grote klok hangen maar via een betrouwbaar geheim circuit laten rouleren. Criminele zijn georganiseerd nu die egotrippende autoriteiten al dan niet de personen die zich autoritair opstellen nog georganiseerd zien te krijgen. en fuck off the new world order
07-11-2016, 14:18 door Anoniem
Goede inleiding van NumoQuest.
.
Waarom heeft de politie zo veel te verbergen dat ALLES versleuteld wordt. Andere vormen van controle door overheidsinstanties die hen moeten controleren 'saboteert' de politie ook. De politie heeft veel te verbergen. Die kans om hautain te zijn en te zeggen bewijs het maar heeft de Politie en die gebruikt ze continue. Dan moet er tegenwoordig heel wat mis zijn bij de politie.
.
De frequentie van C2000 en de signaalsterkte kan je gewoon uitpeilen met radio apparatuur.
.
Zo geweldig is C2000 niet. Verbindingen zijn vaak niet stabiel. Met analoog signaal zou dat beter gaan. Maar er is teveel verbale onkunde te verbergen.
.
Voor de gezondheid is C2000 ook niet goed. C2000 heeft nog meer impact op je gezondheid dan mobiel bellen of WiFi.In onderstaand filmpje legt een Politieagent het uit:
https://www.youtube.com/watch?v=BCU04ZqHSRo
.
Niet voor iedere agent doet de politie dit zo netjes, menig agent met gezondheidsklachten van C2000 wordt gewoon ontslagen.
Kijk zelf: https://www.youtube.com/watch?v=BCU04ZqHSRo
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.