image

Apple: broncode niet met Chinese overheid gedeeld

woensdag 20 april 2016, 11:18 door Redactie, 1 reacties

Apple heeft de Chinese overheid geen toegang tot de broncode van het bedrijf gegeven, zo heeft Apple-topman Bruce Sewell gisteren voor een commissie van het Amerikaanse congres verklaard. Sewell getuigde in een hoorzitting over het "ontcijferen van de discussie over encryptie".

Daarin vroeg de congrescommissie de visie van opsporingsdiensten, bedrijven en experts over encryptie. Ook de FBI gaf tijdens de hoorzitting een getuigenis. Het was Charles Cohen, politiecommandant van de Indiana State Police, die suggereerde dat Apple voor zakelijke redenen de Chinese overheid informatie zou willen verstrekken en in het geheim dit ook heeft gedaan, maar niet met Amerikaanse opsporingsdiensten wil meewerken.

Sewell stelde dat de Chinese overheid de afgelopen twee jaar om de broncode had gevraagd, maar Apple het verzoek had geweigerd. Vervolgens werd Cohen door een democratisch congreslid om zijn bron gevraagd, waarbij de politiecommandant naar nieuwsberichten wees, tot ontsteltenis van het congreslid.

Encryptie

De hoorzitting draaide om encryptie, dat volgens de aanwezige opsporingsdiensten een groot probleem is. "Ik maak me zorgen dat als er de komende jaren niets verandert, we door de aanwezigheid van encryptie dat standaard aan toestellen, besturingssystemen en communicatiesystemen wordt toegevoegd, niet meer in staat zijn om internetmisdrijven tegen kinderen te onderzoeken", aldus Cohen.

Sewell stelde dat encryptie juist goed is en het helpt bij het beschermen van gegevens tegen internetcriminelen. Daarbij stelde hij ook dat technologen en beveiligingsexperts de wereld niet zo zien als opsporingsdiensten. Opsporingsdiensten denken dat encryptie informatie afschermt, aldus Sewell. "Wij zien een datarijke wereld vol informatie. Informatie die opsporingsdiensten kunnen gebruiken om misdrijven te voorkomen en op te lossen."

Image

Reacties (1)
21-04-2016, 08:54 door Anoniem
"Wij zien een datarijke wereld vol informatie. Informatie die opsporingsdiensten kunnen gebruiken om misdrijven te voorkomen en op te lossen."

We leven ook in een datarijke wereld vol privacy gevoelige informatie. Informatie die criminelen kunnen gebruiken om misdrijven te plegen, indien deze niet wordt afgeschermd. Denken ambtenaren van opsporingsdiensten ook na over datalekken, en de schade die dit kan opleveren ? Als ook aan de wettelijke verplichtingen om dergelijke incidenten te voorkomen, bijvoorbeeld door het gebruik van encryptie ?

De verhalen in dit soort discussies zijn vaak zo ontzettend eenzijdig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.