Het moederbedrijf van datingsite Ashley Madison zal in de nasleep van het datalek in 2015 waarbij de gegevens van 36 miljoen gebruikers werden gestolen 11,2 miljoen dollar betalen. Verschillende Amerikaanse gebruikers waren vanwege het datalek een zogeheten "class-action" rechtszaak gestart en eisten een vergoeding.
Tussen november 2014 en juni 2015 wisten aanvallers verschillende keren toegang tot de netwerken van Ashley Madison te krijgen. Vanwege de slechte beveiliging had de website dit niet door, zo stelde de Amerikaanse toezichthouder FTC eind vorig jaar. De gegevens van gebruikers werden gestolen en openbaar gemaakt. Verder bleek dat Ashley Madison klanten tegen betaling de mogelijkheid bood om hun gegevens permanent te wissen, maar ook deze gegevens waren nog steeds beschikbaar.
De FTC liet weten dat Ashley Madison geen acceptabele maatregelen had genomen om de website te beveiligen en gebruikers over het verwijderen van hun gegevens had misleid. De toezichthouder en het moederbedrijf van Ashley Madison troffen een schikking van 1,6 miljoen dollar. Ook moest het bedrijf een beveiligingsprogramma instellen. Nu heeft het bedrijf ook besloten om de Amerikaanse class-action rechtszaak te schikken. De rechter moet de schikking nog wel goedkeuren. Eerder werd er ook in Canada een rechtszaak tegen het bedrijf gestart, waarbij getroffen Canadese gebruikers een vergoeding van 500 miljoen dollar eisten.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.