Door Anoniem: Men is tegenwoordig op de hoogte van elk klein incident door de hyperconnectiviteit en de mens is eerder geneigd tot angst dan tot relativering. Het angstgevoel is misplaatst maar het wordt wel degelijk aangejaagd door de hyperconnectiviteit via deze apps.
Goed verwoord en helemaal waar. De meeste mensen zijn niet in staat om de werkelijke risico's in hun leven in te schatten. Mensen zijn bijvoorbeeld bang voor terrorisme (of worden hier bang voor gemaakt),
maar stappen zonder enige angst in hun auto. Driemaal raden waardoor meer mensen sterven.
Nederland - 17 miljoen inwoners - 678 verkeersdoden in 2018
Europese Unie - 508 miljoen inwoners - 25.300 verkeersdoden in 2017
Europese Unie - 508 miljoen inwoners - 13 terreurdoden in 2018
Een groot deel van de toenemende verkeersdoden zal ongetwijfeld ook te maken hebben met smartphones en App gebruik en soortgelijke inclinaties.
Ik zie kinderen op de fiets, afgesloten van de wereld, met een koptelefoon op en tegelijk WhatsAppen. Of Pokemon of een ander spelletje wat via hersenchemische belonings/straf/verslavingsmechanismen de gebruiker uit de realiteit halen en naar een virtualbox of subreality geleiden, voor de App ontwikkelaar betekent het alleen maar geld en kassa.
Die ontwikkelaars krijgen ook veel macht. Via Bigdata weten ze alles over je en kun je algoritmisch gevolgd worden, de volgende stap is het aansturen van gebruikers waarbij de eigen data tegen de gebruiker gebruikt wordt. Het resultaat is dat je leeft in een subreality of een augmented / simulated werkelijkheid die niet strookt met de werkelijkheid met als gevolg botsingen met diezelfde basis werkelijkheid (zoals ongelukken).
Dan zijn er nog partijen die ons willen doen geloven dat de werkelijkheid een simulatie is en de simulatie de werkelijkheid zodat je als Abdul Jihadi gelooft in reincarnatie voor het grote techbedrijf wat maar 1 doel heeft en dat is data genereren. Uit studies blijkt dat angst en collectief trauma de meeste profit genereert in Bigdata (denk aan de verkoop van kranten na een groot incident - gemaakt of niet). Ja wat dat betreft leven we inderdaad misschien toch in een simulatie, een wereld die heel fijntjes berekend wordt op winst. Een soort maakbare samenleving. Vraag de moslims maar, die doorzien het al langer. Nu zijn de christenen aan de beurt, daarna worden die 2 tegen elkaar opgezet, zeg maar 2 levels diep in subreality.
Positieve berichten over verbetering van omstandigheden in kinderdagverblijven en andere Canadese goodnews propaganda kunnen maar niet omgebogen worden in een winst-macht-controle verhaal door TPTB. Te strakke regie, gebrek aan creativiteit? Ook met positieve energie valt er winst te behalen, en invloed en macht, zelfs op mondiaal niveau. Alles draait om energie en dus transformatie. Uit stilstand valt geen winst te behalen. Beweging is de enige constante om inflatie te voorkomen.
Persoonlijk zie ik zelf weinig van terug van die winst en de enige winst die ik momenteel zie voor mij zelf is een ommekeer van de situatie (transformatie = energie = power = winst). Uiteindelijk is alles competitie in het leven, we willen allemaal betere omstandigheden. De rest is bijzaak in het primaire spel van het leven. Wie het minst heeft minder te verliezen. Wie alles heeft of zal krijgen in de nabije toekomst heeft baat bij goede consultancy, bij banken bekend als risk-asset management. Je zult nooit horen wat je wil horen maar dat is beter dan de zoveelste onshore ja-knikker. Het laatste wat je wilt is totale afhankelijkheid van olie of in dit geval menselijke emotie en bigdata. Zo blijf je voor eeuwig in een anti-evolutionaire cirkel wat technologie betreft. Heb je al eens gehoord van een Type 1 Planetary Civilization (Kardashev scale)?
Dat wat de schrijver van dit artikel schrijft over anarchisten vind ik een beetje vervelend klinken. Van mij mag je altijd weerstand verwachten en zint je dat niet moet je dwars door mij heen en ik geloof niet dat je daar wel baat bij hebt. Dan ben ik dood en heb jij nog altijd een probleem.