Sterker nog, op het dashboard staat ook een grafiek, met onzekerheidsmarges, van het geschatte aantal besmettelijke mensen.
Nee, je ziet een grafiek met een lijn "werkelijk geincubeerde besmettingen" welke klakkeloos overgaat in "aangetroffen virus danwel deeltjes in de neus t/m keel", terwijl dat verschillende dingen zijn. PLUS de lijn sterfgevallen stopt ineens, maar de WHO meldt dat de Nederlandse overheid al een tijdje zo'n 7 sterfgevallen per week meldt...
Oftewel: er sterft nauwelijks iemand aan Corona - alhier in Nederland.
Ikzelf speculeer dat die boodschap nog niet wordt afgegeven omdat in nabije landen de corona even duidelijk nog niet voorbij is, en in den lande voorzichtigheid aanhouden makkelijker zal gaan dan opnieuw in paniekmodus moeten schieten. En als we toch aan het speculeren zijn: de tactische beslissing over welke informatie focus krijgt zal bij AZ vandaan komen, en niet bij de RIVM of het OMT.
Als die maatregel vrijwel geen effect had, waarom was dat effect er dan toch?
Blijft een goede maar suggestieve vraag - zonder valide argument waarom zijn stelling werkelijk onjuist zou zijn.
Ik vraag me wel af waarom Pierre Capel, die erop wijst hoe makkelijk gegevens te vinden en te verifiëren zijn, zelf die grafiek heeft genegeerd.
Zoals hierboven uiteengezet: jij negeert de feiten in die grafiek - of noem het nuances.
Ik vraag mij af hoe je genezingen gaat meten van mensen die geen geincubeerde corona hebben.
Wachten totdat er antistoffen zijn terwijl het virus verder niet in het lichaam zit?
De test herhalen totdat het virus niet meer in de neus wordt aangetroffen?
Waar is die lijn genezingen uberhaubt (...) ...?
En als het cumulatief is, dan zal die lijn eeuwig blijven stijgen!
Daaraan kan je zien dat RIVM of de Rijksoverheid helemaal niet doet alsof een geregistreerde besmetting nu even zwaar weegt als een geregistreerde besmetting in maart.
Is dat zo? Of blijft de huidige schatting gewoon een aanpassing op voorgaande prognoses gemaakt aan de hand van een rekenmodel welke tussentijds aanpassingen kreeg, en gevoed werd met inconsistente data - en nu dus een heel andere methode met heel andere data?
Aangezien RIVM deze cijfers publiceert wordt met die uitspraak geïnsinueerd dat het RIVM is die vindt dat die tweede golf er moet en zal komen, en de titel van de video, "is het een grote misleiding van RIVM", suggereert dat ook.
Dat is jouw conclusie, niet direct de mijne: de titel zou ook kunnen slaan op "er bestaat geen onderzoek", terwijl er onderzoek zat bestaat - waaronder nota bene uit 2010 door de RIVM zelf.
"Misleiding" danwel "leugen" heb je in mijn optiek opzet nodig, maar werkelijk zuiver is dit dus niet.
minder geschikt is om paniek mee te zaaien?
Paniek zaaien met het feit dat de absolute cijfers tonen dat de aggresieve variant hier verdwenen is?