En avast is..., was alleen een virusscanner!
https://www.security.nl/posting/830774/Avast+moet+16%2C5+miljoen+dollar+betalen+wegens+verkoop+gebruikersgegevensWaarom reagert axis en niet basic-fit zelf?
Volgens camerafabrikant Axis die de technologie levert is deze informatie waardevol voor crowd control en maakt het cameratoezicht het mogelijk om de sportscholen 24 uur per dag open te houden.
Heb hier eerder het idee dat axis basic-fit betaald om binnen te mogen filmen en daarmee z'n a.i. trained en die getrainde a.i. weer kan verkopen/inzetten voor:
Daarnaast wordt de technologie ingezet om drukte op fitnesslocaties in kaart te brengen door data te verzamelen van bezoekers.
Maar dan niet allen meer voor fitnesslocaties! Gemeente Enschede zoekt nu misschien ook naar een nieuwe manier om druktes te kunnen meten:
https://www.security.nl/posting/827919/Enschede+hoeft+600_000+euro+boete+wegens+wifi-tracking+niet+te+betalenWifi-tracking mag dan wel niet, maar ze behoeven de boete niet te betalen, frapant, enkelt omdat ze hebben gepseudominiseerd en AP de rechter niet duidelijk heeft kunnen maken dat dat niet voldoende is om wifi-tracking dan maar toe te laten...
kortom Enschede , grijp je kans
Denk dat het vestandig is dat er strengere wetgeving komt om dit soort "naar surveillance neigende" ontwikkelingen te voorkomen, echter de overheid, die geilt op dit soort controle, ziet zogenaamd geen probleem voor dit soort ontwikkelingen om het tegen te moeten houden. Net zoals dat de banken hun tmnl hebben kunnen opzetten:
https://www.security.nl/posting/831136/Brussel+haalt+streep+door+gezamenlijke+transactiemonitoring+bankenDe Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwde dat het plan tot ongekende massasurveillance kan leiden. Stichting Privacy First[/u noemde het een bancair sleepnet en de Raad van State sprak eerder van een vergaande inbreuk op de grondrechten van burgers. Ook de Europese privacytoezichthouders stelden dat banken niet op een dergelijke schaal operationele data mogen delen.
Vier instanties die zich zorgen maakte, maar de overheid trekt zich daar simpelweg niets van aan en liet het door gaan.
Het zou moeten veranderen dat ze zonder toestemming van bv. de AP hier niet zomaar mee mogen starten:
Eerst een DPIA inleveren bij de AP, en pas na hun goedkeuring kan er uitgevoerd worden,
om achteraf weer gecontroleerd te worden door de AP of alles wel volgens de aanvraag is uitgevoerd.
Maar nee, daar krijgt de AP niet het benodigde budget voor van onze overheid om deze/hun taak -het nakomen van de AVG/GDPR- op deze wijze uit te kunnen voeren..., waarom zou dat nou toch zo zijn!?
"Wij realiseren ons heel goed dat cameratoezicht ook inbreuk maakt op de privacy van onze leden en medewerkers en wij gaan hier dan ook uiterst zorgvuldig mee om...", zo laat Basic-Fit in het reglement weten.
Zorgvuldig zou zijn geweest als je eerst een enquete had laten invullen door de mensen waar je in eerste instantie je inkomsten aan verdiend, of zij zo'n systeem wenselijk zouden vinden, ipv ze te schofferen door meer geld binnen te harken door in zee te gaan met axis [dat laatste is speculatief, maar daar lijkt het toch echt op].
...er wordt er met name reactief gemonitord..., Dat betekent dat beelden pas worden bekeken nadat er een melding van een incident is ontvangen."
Dus, of het is a.i. die de melding doorgeeft, of het zijn de mede sporters die aan de bel trekken... achteraf!
Het 'kwaad' is al geschied:
- je bent al bont en blauw geslagen (volgens mij nog nooit voorgekomen),
- je bent flauw gevallen, er wordt pas na een kwartier actie ondernomen, volgens a.i.kan het zijn dat je effe uitrust, of mede sporter valt het niet op,
en dan wordt een medewerker, die thuis zit, opgepiept, logged in om de camera beelden te bekijken..., en onderneemt actie !
Ach, het positieve hieraan is: Beter laat dan nooit!
Ik snap al uberhaupt niet dat sportscholen een bestaansrecht hebben:
- rennen kan je buiten, heb je geen loopband nodig
- aan je lichaam heb je genoeg om je spieren te onderhouden of te verbeteren
- en als dan nodig, koop, of maak je zelf wat gewichten
Maar het zijn de mensen die zich meer gemotiveerd voelen om te gaan trainen nadat ze een abo er op hebben genomen, geld er aan uit hebben gegeven, en het vervolgens zonde vinden om er dan geen gebruik van te maken, die mensen worden misschien hierdoor wakker geschudt om hun motivatie ergens anders vandaan te halen en op een andere manier hun lichamelijke/mentale gezondheid te onderhouden en anders verdienen ze het eigenlijk wel om als a.i. voer te worden misbruikt!