image

VS klaagt broers aan voor blockchain-aanval, diefstal van 25 miljoen aan crypto

donderdag 16 mei 2024, 11:17 door Redactie, 1 reacties

Het Amerikaanse openbaar ministerie heeft twee broers van 24 en 28 jaar aangeklaagd voor een aanval op de Ethereum-blockchain waarmee ze 25 miljoen dollar aan crypto zouden hebben gestolen. Hiervoor manipuleerden de broers de processen en protocollen waarmee transacties worden gevalideerd en toegevoegd aan de Ethereum-blockchain, aldus de aanklacht.

Op deze manier wisten de broers toegang te krijgen tot private transacties die nog niet waren verwerkt om zo deze transacties aan te passen en de cryptovaluta van hun slachtoffers te stelen. De aanklacht stelt verder dat de broers hun aanval over een periode van maanden uitwerkten. Zo wisten ze onder andere het gedrag te achterhalen van de handelaren waarop ze het hadden voorzien. Ook namen ze verschillende stappen om hun identiteit te verbergen en het gestolen geld wit te wassen. De Amerikaanse autoriteiten stellen dat een dergelijke manipulatie van de Ethereum-blockchain nog niet eerder is voorgekomen.

Transacties op de Ethereum-blockchain worden gecontroleerd door middel van validators. De broers wisten door middel van 'loktransacties' ervoor te zorgen dat de bots waarmee de handelaren in kwestie werken hierop reageerden. Vervolgens lukte het de broers om de blocks van deze transacties aan te passen, waarvoor ze misbruik van een beveiligingslek maakten, alsmede hun eigen validators voor het valideren van de transacties. De broers zijn twee keer aangeklaagd voor 'wire fraud' en een keer voor witwassen. Op elke aanklacht staat een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar.

Image

Reacties (1)
16-05-2024, 20:03 door Anoniem
25 miljoen, zitten ergens op een eiland zonder uitleveringsverdrag.

O nee, zo dom geweest om een exchange te gebruiken omdat ze niet tevreden waren om minder dan 1 miljoen te cashen.
Nu hebben ze niets.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.