image

WordPress-plug-ins met 35.000 installaties voorzien van backdoor

dinsdag 25 juni 2024, 09:22 door Redactie, 1 reacties

Vijf plug-ins voor WordPress die via de officiële repository WordPress.org worden aangeboden zijn bij een supplychain-aanval voorzien van een backdoor. Eén van de getroffen plug-ins, Social Warfare, draait op meer dan dertigduizend websites. Dat meldt securitybedrijf Wordfence. Naast deze plug-in gaat het ook om Blaze Widget, Wrapper Link Element, Contact Form 7 Multi-Step Addon en Simply Show Hooks, met respectievelijk zestig, duizend, zevenhonderd en vierduizend installaties.

Een aanvaller heeft op nog onbekende wijze malware aan deze vijf plug-ins toegevoegd die een nieuw admin-account aanmaakt en de gegevens hiervoor terugstuurt naar de aanvaller. Verder blijkt dat de aanvaller malafide code aan getroffen websites toevoegt voor SEO-spam. De malafide code zou voor zover bekend op 21 juni voor het eerst zijn toegevoegd en de aanvaller was gisteren nog bezig met het aanpassen van de plug-ins.

De vijf plug-ins zijn inmiddels niet meer via WordPress.org te downloaden en er loopt een onderzoek, zo blijkt uit een melding. Websites die van de getroffen plug-ins gebruikmaken wordt aangeraden direct in 'incident response mode' te gaan en de site als gecompromitteerd te beschouwen.

Reacties (1)
25-06-2024, 14:48 door Anoniem
Je kan al een tamelijk onopvallende backdoor toevoegen die minder dan 40 tekens lang is.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.