Privacy - Wat niemand over je mag weten

Stedin vraagt via mij contactgegevens van de buren op?

23-07-2024, 16:20 door Anoniem, 50 reacties
Hallo allemaal,
Ik heb van Stedin een vreemd verzoek gekregen waarbij ik even niet weet hoe ik moet reageren.
Ik woon in een appartement en ik gebruik geen gas. Ik heb wel een gasaansluiting van Stedin die ze kosteloos willen verwijderen.
Tijdens het aanvragen hiervan word me oppeens gevraagd naar de contact gegevens van de onder buren (Volledige naam, adres en telefoon nummer) omdat ze daar ook werkzaamheden moeten verrichten als ze bij mij het gas goed willen afsluiten.
Ik heb zelf minimaal contact met de buurman maar goed vind het vreemd dat ik persoonsgegevens van iemand anders moet delen met een instantie. Als ik dit aangeef refreren ze naar hun algemene voorwaarden:

Opdrachtgever is verplicht ervoor zorg te dragen dat
terreinen naar het oordeel van Opdrachtnemer goed
bereikbaar zijn. Opdrachtnemer heeft het recht om, na
schriftelijke aanmaning en ingebrekestelling van
Opdrachtgever, belemmeringen voor rekening van
Opdrachtgever weg te nemen c.q. te doen wegnemen.
Indien Opdrachtgever geen eigenaar is van terreinen
waarop Werkzaamheden (moeten) worden uitgevoerd,
staat hij ervoor in dat de eigenaren van die terreinen
akkoord gaan met het verrichten van (een deel van) de
Werkzaamheden op die terreinen door Opdrachtnemer
en van door Opdrachtnemer voor de uitvoering van de
Werkzaamheden ingeschakelde derden. Opdracht-
nemer kan verlangen dat Opdrachtgever hiertoe een
schriftelijke verklaring van de betreffende eigenaren
overlegt.

Wat is de wetgeving hierin, mogen ze zomaar dit van me vragen en zelf als een eis stellen om me van het gas te halen?
Reacties (50)
23-07-2024, 17:05 door MathFox
Ga eens kijken naar de redelijkheid van het verzoek. Als Stedin in de meterkast van de benedenburen moet zijn, dan is het wel handig als zij contact kunnen opnemen met deze buren. Ja, deze contactgegevens zijn (misschien) persoonsgegevens, maar dan van de minst gevoelige soort. In alle redelijkheid en billijkheid kan Stedin hierom vragen om een afspraak voor de werkzaamheden te maken. Ze mogen die gegevens niet voor ongerelateerde doeleinden gebruiken.
23-07-2024, 17:11 door Anoniem
Kan het nog wel begrijpen.
Maar denk dat het handiger en veiliger is als ze zelf contact opnemen met de bewoner van het adres.
Maar misschien doe ik nu ook gewoon moeilijk omdat ik liever niet met de buren ga praten
23-07-2024, 17:14 door Anoniem
Om redenen van efficiency en kosten wil Stedin uiteraard in één keer de klus klaren, en geen extra tijd en kosten kwijt zijn aan een tweede rit. Dus alles moet goed worden afgestemd lijkt mij. En daarom vragen ze waarschijnlijk naam/ adresgegevens van uw buren (waar ze zoals u hier aangeeft óók werkzaamheden moeten verrichten) om uw buren per brief in te kunnen lichten dat ze daar op een bepaalde datum langskomen voor werkzaamheden. Ik zou zoiets niet raar vinden. Maar 't was handiger geweest als ze u even hadden verteld waarom ze die gegevens nodig hebben.

Maar als u het zeker wilt zijn van het hoe en waarom, zou ik de Klantenservice van Stedin nog eens opbellen en vragen.
23-07-2024, 17:29 door Anoniem
Je zou natuurlijk gewoon aan die buurman kunnen vragen of hij er bezwaar tegen heeft.
23-07-2024, 17:32 door Reinder
Geen onredelijke vraag op zich, al zou het netjes zijn geweest als ze (misschien is dat ook wel zo, dat weet ik niet) heel duidelijk en expliciet zeggen dat je eerst met die buren moet gaan spreken en dat die buren akkoord moeten gaan met het doorgeven van die informatie. Zoals ik je vraag lees is dat niet zo.

Een interessante casus ontstaat als die buren zeggen "nee", en op de dag dat Stedin bij jou op de stoep staat hen de toegang weigert.
23-07-2024, 17:32 door majortom
Door MathFox: Ga eens kijken naar de redelijkheid van het verzoek. Als Stedin in de meterkast van de benedenburen moet zijn, dan is het wel handig als zij contact kunnen opnemen met deze buren. Ja, deze contactgegevens zijn (misschien) persoonsgegevens, maar dan van de minst gevoelige soort. In alle redelijkheid en billijkheid kan Stedin hierom vragen om een afspraak voor de werkzaamheden te maken. Ze mogen die gegevens niet voor ongerelateerde doeleinden gebruiken.
Het lijkt mij dat Stedin al over die gegevens beschikt, aangezien ze de aansluiting van de benedenburen ook verzorgen. Absurde vraag van Stedin; als de benedenburen weigeren om die gegevens af te staan (zou ik doen als ik zo'n vraag van een mij onbekend persoon kreeg) kan Stedin niet aan het werk? Te zot voor woorden.
23-07-2024, 17:45 door Anoniem
Stuur de aanvraag door naar de appartement, complexbeheerder en maak het een agenda punt bij een VVE bijeenkomst.

Dit gaat namelijk het hele appartment en of complex aan want er zal ook een verguning moeten worden geregeld vanuit Stedin om de boel open te breken. Nog niet hebbend over afzettingen en mogelijk tijdelijke toegang ontzeggging wegens de operatie.

Dit is niet jouw probleem nog taak als Stedin zelf met het aanbod kwam.
23-07-2024, 17:53 door Anoniem
Het zou best kunnen dat Stedin niet een precieze administratie heeft van welke huisnummers precies boven welke andere liggen. In dit geval: via welk huisnummer loopt de gasleiding naar beneden.
Zou kunnen dat ze willen voorkomen dat er iemand naar je flat toe moet rijden om van buitenaf te gaan constateren om welk huisnummer het dan gaat.
Het is zeker redelijk om door te geven welk adres (huisnummer) ze moeten benaderen.

Maar daarnaast kan ik me ook goed voorstellen dat ze graag iets meer info hebben. Tegenwoordig zijn er hele volksstammen die post ongelezen wegmieteren, zeker als de geadresseerd is aan "de bewoners van dit adres".
Dus ik snap best dat ze er graag een naam bij hebben en een telefoonnummer om even te bellen als er op een brief niet gereageerd wordt.
Aan de andere kant zou het goed kunnen dat ze die info terug kunnen zoeken in hun eigen administratie als je hen het adres geeft.

Tuurlijk kun je dwars gaan liggen. Maar je moet wel in de gaten houden wat je doel is: je gasaansluiting te verwijderen.
Je mag al blij zijn dat ze dat kosteloos willen doen.
23-07-2024, 18:23 door Anoniem
Door majortom:
Door MathFox: Ga eens kijken naar de redelijkheid van het verzoek. Als Stedin in de meterkast van de benedenburen moet zijn, dan is het wel handig als zij contact kunnen opnemen met deze buren. Ja, deze contactgegevens zijn (misschien) persoonsgegevens, maar dan van de minst gevoelige soort. In alle redelijkheid en billijkheid kan Stedin hierom vragen om een afspraak voor de werkzaamheden te maken. Ze mogen die gegevens niet voor ongerelateerde doeleinden gebruiken.
Het lijkt mij dat Stedin al over die gegevens beschikt, aangezien ze de aansluiting van de benedenburen ook verzorgen. Absurde vraag van Stedin; als de benedenburen weigeren om die gegevens af te staan (zou ik doen als ik zo'n vraag van een mij onbekend persoon kreeg) kan Stedin niet aan het werk? Te zot voor woorden.
Of je kunt eerst eens de algemene voorwaarden hierover lezen. Jij vraagt het weghalen aan, dus verwachten ze toegang tot de plekken, die daarvoor nodig zijn.
23-07-2024, 18:23 door Reinder
@majortom, 17:32:

Ik denk niet dat dat zo eenvoudig is. Ten eerste heeft Stedin wellicht wel de contactinformatie van "nummer 3", maar weten ze niet dat het "nummer 3" is waar ze bij moeten zijn; i.e. ze weten niet dat het nummers 3, 12 en 17 zijn waar ze bij moeten omdat ze bij nummer 31 aan het werk gaan.

Ten tweede is er het principe van doelbinding. Als ze die contact informatie van de buren al hebben (wat geheel niet zeker is; vraagsteller gebruikt geen gas dus wellicht de buren ook niet) dan hebben ze die omdat die buren klant zijn bij Stedin. Die informatie is dan verzameld voor het leveren van gas aan die buren, niet voor het contact opnemen voor werkzaamheden die afgesproken worden met een andere klant.

Ten derde zou die contactinformatie andere informatie kunnen zijn dan van de daadwerkelijke bewoners van dat appartement er onder, misschien staat het contract op naam van een verhuurder of een bedrijf. Bovendien vragen ze om een telefoonnummer. en dat hebben ze natuurlijk ook niet van al hun klanten (mijn energieboer en netbeheerder heeft bijvoorbeeld geen telefoonnummer en ook geen email-adres van mij, ik wil graag alles per ouderwetse post hebben) en een deel van de telefoonnummers die ze wel hebben zullen verouderd zijn.

Ik snap dus wel dat ze het gewoon vragen; dat is de eenvoudigste en meest betrouwbare oplossing. Ten eerste zorg je dat je klant het gaat regelen, en dat zal in de meeste gevallen bij buren die verder een normale relatie hebben de minste weerstand oproepen, ten tweede krijg je dan de meest accurate informatie en komen je monteurs niet voor een dichte deur te staan, en ten derde krijg je geen problemen met onrechtmatige verwerking van gegevens (mits je tenminste netjes aan je klant verzoekt om toestemming te vragen aan die buren).
23-07-2024, 18:45 door Open source gebruiker
Zou Stedin doorverwijzen naar de gemeente om daar de voor hun gewenste informatie op te vragen, of de buren een brief in de brievenbus te stoppen met de vraag of ze contact te willen opnemen.
maak van Stedin zijn probleem, niet jouw probleem,

AVG, etc
23-07-2024, 19:08 door Anoniem
De verwerkingsgrond zal hier het gerechtvaardigd belang van de verwerkingsverantwoordelijke (Stedin) zijn. Ook je onderburen zijn verplicht om ze toegang te verlenen voor de werkzaamheden, en dan moet Stedin die dus kunnen bereiken voor een afspraak. Je zou zeggen dat dat met een brief kan en het zou raar zijn als Stedin die niet verstuurd heeft, dus ik denk dat daar niet op gereageerd is en dat Stedin het daarom nu telefonisch wil proberen. Stedin gaat vermoed ik juridisch niet buiten zijn boekje, zal die contactgegevens niet voor iets anders mogen gebruiken dan waarvoor ze verstrekt worden.

Ik ben er niet zo zeker van dat jij die contactgegevens zomaar aan een ander mag verstrekken, en ook los daarvan zou ik als ik jou was zelf even bij de buren aankloppen om te kijken of je dit kan regelen en hoe, het is altijd beter om dingen te regelen op een manier waar mensen geen aanstoot aan nemen, en mensen kunnen er makkelijk aanstoot aan nemen als je zonder hun instemming hun adres doorgeeft. Probeer zelf de hobbeltjes weg te nemen zodat die afspraak gemaakt kan worden, dat werkt vermoedelijk het beste.

Door majortom: Het lijkt mij dat Stedin al over die gegevens beschikt, aangezien ze de aansluiting van de benedenburen ook verzorgen. Absurde vraag van Stedin; als de benedenburen weigeren om die gegevens af te staan (zou ik doen als ik zo'n vraag van een mij onbekend persoon kreeg) kan Stedin niet aan het werk? Te zot voor woorden.
Ik denk helemaal niet dat Stedin zomaar over die gegevens beschikt. Ze kennen evident het adres, maar ze zijn niet de energieleverancier met wie die buren een contract hebben, dus op basis waarvan zouden ze naam en telefoonnummer moeten kennen?
23-07-2024, 19:12 door Anoniem
Door Open source gebruiker: Zou Stedin doorverwijzen naar de gemeente om daar de voor hun gewenste informatie op te vragen, of de buren een brief in de brievenbus te stoppen met de vraag of ze contact te willen opnemen.
maak van Stedin zijn probleem, niet jouw probleem,

AVG, etc
Of je leest de algemene voorwaarden en je ziet, dat het in dit geval, gevraagde opheffing van de aansluiting, geheel JOUW probleem is.
23-07-2024, 19:51 door Anoniem
Als je in een flat woont, gaat je intercom, water, riool, telefoon, kabel, glasvezel, gas en electriciteit vaak via de meterkast via je benedenburen naar de straat.

De benedenburen moeten dus meewerken, anders gaat het niet lukken.

Als ze bij jou de gasleidingen weg halen, heeft dat gevolgen voor wat er onder je flat zit.
23-07-2024, 20:53 door Anoniem
Door majortom:
Door MathFox: Ga eens kijken naar de redelijkheid van het verzoek. Als Stedin in de meterkast van de benedenburen moet zijn, dan is het wel handig als zij contact kunnen opnemen met deze buren. Ja, deze contactgegevens zijn (misschien) persoonsgegevens, maar dan van de minst gevoelige soort. In alle redelijkheid en billijkheid kan Stedin hierom vragen om een afspraak voor de werkzaamheden te maken. Ze mogen die gegevens niet voor ongerelateerde doeleinden gebruiken.
Het lijkt mij dat Stedin al over die gegevens beschikt, aangezien ze de aansluiting van de benedenburen ook verzorgen.

Vraag me af in wat voor wereld jij leeft.

Waarom zou een netbeheerder vanzelf accurate telefoon/email adressen hebben van een aansluiting ?
Heeft _jouw_ *netbeheerder* jouw email en telefoon ? En hoe lang geleden heb je die gegeven ?

Je energieleverancier heeft iets meer kans dat te hebben, maar dat hoeft ook niet.
De mijne (netbeheerder en energie leverancier ) hebben geen contact gegevens.

Ze komen daar pakweg eens in het decennium een keer - en als iemand zich niet een keer actief gemeld heeft is het heel goed mogelijk dat ze niks hebben.
Alleen een straat adres .

Afspraken maken per post gaat natuurlijk notoir ruk - (en briefkaarten "geef ons uw email en telefoon" hebben - zoals mensen op dit forum ZEKER weten, natuurlijk ook een respons van nihil ).


Absurde vraag van Stedin; als de benedenburen weigeren om die gegevens af te staan (zou ik doen als ik zo'n vraag van een mij onbekend persoon kreeg) kan Stedin niet aan het werk? Te zot voor woorden.

Kom eens uit je vrijstaande eengezinswoning in de provincie en ga eens naar een stad.

Jouw onbekend persoon ? hallo, het is hier de bovenbuurman die het vraagt .

Dan is het best normaal dat leidingwerk inderdaad langs de benedenburen gaat , en voor sommige werkzaamheden aan g/w/l medewerking van de buren nodig is .

En als die niet open doen wordt het inderdaad heel vervelend . Formeel en juridisch moet men toegang verlenen, maar als het die molen in moet gaat het wel even duren .
23-07-2024, 21:07 door Anoniem
Door Reinder: Geen onredelijke vraag op zich, al zou het netjes zijn geweest als ze (misschien is dat ook wel zo, dat weet ik niet) heel duidelijk en expliciet zeggen dat je eerst met die buren moet gaan spreken en dat die buren akkoord moeten gaan met het doorgeven van die informatie. Zoals ik je vraag lees is dat niet zo.

TS kan maar het beste eens contact maken met z'n onderburen .


Een interessante casus ontstaat als die buren zeggen "nee", en op de dag dat Stedin bij jou op de stoep staat hen de toegang weigert.

Formeel juridisch is dat afgetikt en uitgekauwd.
De plicht om toegang te verlenen staat typisch al in de aansluitvoorwarden, en (blijven) weigeren levert een onrechtmatige daad op .
Dat is natuurlijk wat anders dan 'op een willekeurige dag dat er onaangekondigd een monteur staat' maar thuis zijn en open doen .
Onderbuur kan een hele tijd traineren (bewust, of gewoon iemand die amper thuis is) zonder dat het verwijtbaar wordt.


Hoe lang het duurt om dat juridisch uit te vechten (via brief, aanmaning, sommatie, last onder dwangsom e.d) is een heel ander verhaal.

TS maakt het zichzelf en z'n eigen belang heel veel makkelijker door dingen te regelen met die onderbuurman.

Achterover leunen en zeggen 'moet Stedin zelf maar doen ' - dan blijft ie lekker nog een jaartje vastrecht betalen, terwijl stedin rustig post met contact verzoek naar de beneden buren stuurt. (elke zes weken een brief, ofzo . Hangt van de buurman af of die in beweging wil komen ).
Uiteindelijk - stedin heeft geen haast en geen groot belang , de benedenburen al helemaal niet , dus meneer de bovenbuurman die wel stoppen met vastrecht betalen is degene die wat te winnen heeft . Als die geen moeite wil doen is het niemand anders probleem.
23-07-2024, 22:05 door Anoniem
Door Anoniem: Als je in een flat woont, gaat je intercom, water, riool, telefoon, kabel, glasvezel, gas en electriciteit vaak via de meterkast via je benedenburen naar de straat.

De benedenburen moeten dus meewerken, anders gaat het niet lukken.

Als ze bij jou de gasleidingen weg halen, heeft dat gevolgen voor wat er onder je flat zit.

En hoe zit dat dan met de bovenburen??

Stedin kan gewoon de gasmeter weghalen en afdoppen en verzegelen.
Als het appartementen complex / flat volledig 'ont-gas-t' word moet idd iedereen meewerken.
Ik snap zo wie zo niet waarom nu ineens iedereen van het gas af wil..
Prijzen zakken, en het elektra net is niet berekend op alle vraag.
En persoonlijk wil ik ook niet afhankelijk zijn van 1 bron. Electra weg, alles weg!!

H.
23-07-2024, 22:21 door Anoniem
Stedin heeft deze gegevens zelf, aangezien ze de netbeheerder zijn en deze gegevens verplicht door krijgen van de energie maatschappij. Dus waarom ze dat aan jou vragen geen ideem gewoon gemak waarschijnlijk.

Bovendien zijn ze toch degene die dit geïnitieerd hebben, dus als zij de aansluiting willen verwijderen mogen ze het ook zelf oplossen. Ik zou daar niet tussen gaan zitten.
24-07-2024, 08:47 door Anoniem
Door Anoniem:
Door majortom:
Door MathFox: Ga eens kijken naar de redelijkheid van het verzoek. Als Stedin in de meterkast van de benedenburen moet zijn, dan is het wel handig als zij contact kunnen opnemen met deze buren. Ja, deze contactgegevens zijn (misschien) persoonsgegevens, maar dan van de minst gevoelige soort. In alle redelijkheid en billijkheid kan Stedin hierom vragen om een afspraak voor de werkzaamheden te maken. Ze mogen die gegevens niet voor ongerelateerde doeleinden gebruiken.
Het lijkt mij dat Stedin al over die gegevens beschikt, aangezien ze de aansluiting van de benedenburen ook verzorgen. Absurde vraag van Stedin; als de benedenburen weigeren om die gegevens af te staan (zou ik doen als ik zo'n vraag van een mij onbekend persoon kreeg) kan Stedin niet aan het werk? Te zot voor woorden.
Of je kunt eerst eens de algemene voorwaarden hierover lezen. Jij vraagt het weghalen aan, dus verwachten ze toegang tot de plekken, die daarvoor nodig zijn.
Hij vraagt het niet zelf aan, het wordt door Stedin aangeboden, maar dat is bijzaak.
Wat ik belangrijker vind, is de aanname dat je medewerking van je buren moet hebben om bij jouw je gasmeter te laten verwijderen en dat vind ik vreemd. D'r komt een leiding m'n huis binnen , naar de meterkast en is aangesloten op de meter. Bij het afsluiten doppen ze de leiding af en verwijderen ze de meter. Misschien vindt Stedin het makkelijk om dan dat gehele kanaal (gasleiding van BG naar top van gebouw) in één keer af te sluiten, maar dan kunnen ze toch iedere bewoner van dat gehele pand aanschrijven met hetzelfde verzoek als dat de topicstarter heeft gekregen? Of moet ik nou denken dat Stedin eerst degene op de hoogste verdieping hebben aangeschreven met dit verzoek en de naw gegevens van diens buurman/vrouw beneden hem/haar om zo geheel naar de BG toe te werken. Vreemde werkwijze van Stedin.
Ik kan me voorstellen dat Stedin de gasleiding in z'n geheel van z'n onder-buurman/vrouw wilt afsluiten, maar dat zou ook niet kunnen als z'n/d'r boven-buurman/vrouw de aansluiting wel gebruikt.

[offtopic] Mijn ervaring met Stedin is dat ze een slimme meter wilde plaatsen terwijl ze wisten dat ik op vakantie was. Ondanks dat te weten kwamen ze toch aan de deur en probeerde mijn (huiszittende kattenverzorgende) moeder te overtuigen dat het verplicht was, zij liet zich daar echter niet door overrompelen en stuurde ze alsnog weg. Ook eerdere 'eenzijdige' afspraken hiervoor had ik genegeerd (een afspraak máák je met een andere partij, niet door alleen maar door te geven dat je dan en dan een afspraak hebt) en vind de werkwijze van Stedin drammend, dwingend en komen met dreigingen over verplichtingen die niet waar zijn en vind dat asociaal, onwaardig gedrag om zo met je klanten om te gaan.
24-07-2024, 10:03 door Anoniem
Dat adres is niet onredelijk. Stedin kan niet van elk pand weten hoe de adressen in het pand verdeeld zijn.
De naam hebben ze vast nodig voor een mooie brief.

Aan de andere kant: zij willen wat van jou. Laat het probleem vooral liggen waar het ligt: bij hun.

Daarnaast: Stedin is geen fijn bedrijf. Nadrukkelijk aangegeven dat ik geen spionage meter wilde toen ze 'omdat de serie is afgekeurd' de Ferraris meter wilde vervangen. Wijs geworden: voordat je iets van de muur trekt: laat eerst even zien wat je op gaat hangen. Inderdaad, een spionage meter. Joh, inpakken, weg wezen. Hoop protest. Nee, dit gaat niet gebeuren.
Uiteindelijk kon er dus wel een gewone meter komen. Maar je moest wel ff doordouwen. Die monteur (die wel kon gaan schroeven) was trouwens best een aardige vent: de zekeringkast ga ik de komende maanden vervangen, als je de boel toch uit elkaar hebt, maakt dan de draden ff wat langer. Dat kon zonder morren.
24-07-2024, 10:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Stedin kan gewoon de gasmeter weghalen en afdoppen en verzegelen.
Nee dat kunnen ze NIET!
Ze zijn wettelijk verplicht om bij het "verwijderen van een aansluiting" ook de hele aanvoerleiding te verwijderen.
Dat is gedaan omdat als jij geen aansluiting meer hebt er ook geen vastrecht meer betaald wordt voor jouw aanvoerleiding, en de overheid wil niet dat zo'n netbedrijf over 25 jaar zit met een netwerk met 10 klanten en 100000 aanvoerleidingen die ze niet meer kunnen onderhouden omdat daar het geld niet meer voor binnenkomt, waardoor er steeds meer lekken ontstaan.
24-07-2024, 10:49 door Anoniem
Door Anoniem:
Aan de andere kant: zij willen wat van jou. Laat het probleem vooral liggen waar het ligt: bij hun.
TS wil iets van Stedin. Het enige wat Stedin van TS wil, is wat nodig is om wat TS wil uit te voeren.
24-07-2024, 10:58 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Stedin kan gewoon de gasmeter weghalen en afdoppen en verzegelen.
Nee dat kunnen ze NIET!
Ze zijn wettelijk verplicht om bij het "verwijderen van een aansluiting" ook de hele aanvoerleiding te verwijderen.
Dat is gedaan omdat als jij geen aansluiting meer hebt er ook geen vastrecht meer betaald wordt voor jouw aanvoerleiding, en de overheid wil niet dat zo'n netbedrijf over 25 jaar zit met een netwerk met 10 klanten en 100000 aanvoerleidingen die ze niet meer kunnen onderhouden omdat daar het geld niet meer voor binnenkomt, waardoor er steeds meer lekken ontstaan.
En wat nou als de buur boven hem nog wel gas gebruikt? Dan moet de hoofdleiding -door zijn meterkast naar boven- toch alsnog blijven liggen? En dan is het toch wél dat zijn leiding wordt afgedopt (en verzegeld)?
24-07-2024, 11:39 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Als je in een flat woont, gaat je intercom, water, riool, telefoon, kabel, glasvezel, gas en electriciteit vaak via de meterkast via je benedenburen naar de straat.

De benedenburen moeten dus meewerken, anders gaat het niet lukken.

Als ze bij jou de gasleidingen weg halen, heeft dat gevolgen voor wat er onder je flat zit.

En hoe zit dat dan met de bovenburen??

Stedin kan gewoon de gasmeter weghalen en afdoppen en verzegelen.
Als het appartementen complex / flat volledig 'ont-gas-t' word moet idd iedereen meewerken.
Ik snap zo wie zo niet waarom nu ineens iedereen van het gas af wil..
Prijzen zakken, en het elektra net is niet berekend op alle vraag.
En persoonlijk wil ik ook niet afhankelijk zijn van 1 bron. Electra weg, alles weg!!

H.

Klopt. Elektra weg, CV ketel ook uit, hebbie aan gas ook niks meer ;-)
24-07-2024, 11:45 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Stedin kan gewoon de gasmeter weghalen en afdoppen en verzegelen.
Nee dat kunnen ze NIET!
Ze zijn wettelijk verplicht om bij het "verwijderen van een aansluiting" ook de hele aanvoerleiding te verwijderen.
Dat is gedaan omdat als jij geen aansluiting meer hebt er ook geen vastrecht meer betaald wordt voor jouw aanvoerleiding, en de overheid wil niet dat zo'n netbedrijf over 25 jaar zit met een netwerk met 10 klanten en 100000 aanvoerleidingen die ze niet meer kunnen onderhouden omdat daar het geld niet meer voor binnenkomt, waardoor er steeds meer lekken ontstaan.

Dat lijkt mij inderdaad zo te werken bij rijtjeshuizen enzo. Hoofdleiding in de straat en per woning een aftakking. Sluit je de woning in z'n geheel af, dan wordt de gehele aansluiting tussen hoofdleiding en woning uitgegraven

In dit geval gaat het om een apartement op, voorbeeld, 6e verdieping van een totaal van 10 verdiepingen. BEweer je dan nu dat er 10 aanvoerleidingen naar boven lopen vanaf de begane grond, elke uitkomend op een gasmeter op elke verdieping? Of zou er toch maar één standleiding zijn waar op elke verdieping een aftakking is naar een gasmeter? En dat je dus, in mijn voorbeeld, op de 6e verdieping de gasmeter en aftakking weghaald? Dan blijft de standleiding zitten (afgedopt en verzegeld).
24-07-2024, 11:52 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Stedin kan gewoon de gasmeter weghalen en afdoppen en verzegelen.
Nee dat kunnen ze NIET!
Ze zijn wettelijk verplicht om bij het "verwijderen van een aansluiting" ook de hele aanvoerleiding te verwijderen.
Dat is gedaan omdat als jij geen aansluiting meer hebt er ook geen vastrecht meer betaald wordt voor jouw aanvoerleiding, en de overheid wil niet dat zo'n netbedrijf over 25 jaar zit met een netwerk met 10 klanten en 100000 aanvoerleidingen die ze niet meer kunnen onderhouden omdat daar het geld niet meer voor binnenkomt, waardoor er steeds meer lekken ontstaan.
En wat nou als de buur boven hem nog wel gas gebruikt? Dan moet de hoofdleiding -door zijn meterkast naar boven- toch alsnog blijven liggen? En dan is het toch wél dat zijn leiding wordt afgedopt (en verzegeld)?
Ja maar dan betaalt die buur boven nog voor die leiding! Dan is er dus gewoon nog onderhoud op.
Oh Oh Oh wat is het soms moeilijk om even door te denken...
24-07-2024, 11:54 door Anoniem
Door Anoniem:
In dit geval gaat het om een apartement op, voorbeeld, 6e verdieping van een totaal van 10 verdiepingen. BEweer je dan nu dat er 10 aanvoerleidingen naar boven lopen vanaf de begane grond, elke uitkomend op een gasmeter op elke verdieping? Of zou er toch maar één standleiding zijn waar op elke verdieping een aftakking is naar een gasmeter? En dat je dus, in mijn voorbeeld, op de 6e verdieping de gasmeter en aftakking weghaald? Dan blijft de standleiding zitten (afgedopt en verzegeld).
Ja en betalen de andere gebruikers voor het onderhoud daarvan. DUH.

In het onderhavige geval gaat het kennelijk om de bovenste verdieping (er wordt niet over een bovenbuur gesproken) en wellicht is de onderbuur al eerder afgesloten.
Dan moet de leiding dus weg.
24-07-2024, 12:08 door Anoniem
Door Anoniem: Als je in een flat woont, gaat je intercom, water, riool, telefoon, kabel, glasvezel, gas en electriciteit vaak via de meterkast via je benedenburen naar de straat.

De benedenburen moeten dus meewerken, anders gaat het niet lukken.

Als ze bij jou de gasleidingen weg halen, heeft dat gevolgen voor wat er onder je flat zit.

Ik woon in een appartement op de tiende (hoogste) etage, bij mij is een paar maanden geleden door STEDIN de gasmeter verwijderd.
Dit was op mijn verzoek met toestemming van de verhuurder, ik heb niets over buren hoeven doorgeven aan STEDIN.
Gasaansluiting is ook opgezegd.
24-07-2024, 13:06 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Open source gebruiker: Zou Stedin doorverwijzen naar de gemeente om daar de voor hun gewenste informatie op te vragen, of de buren een brief in de brievenbus te stoppen met de vraag of ze contact te willen opnemen.
maak van Stedin zijn probleem, niet jouw probleem,

AVG, etc
Of je leest de algemene voorwaarden en je ziet, dat het in dit geval, gevraagde opheffing van de aansluiting, geheel JOUW probleem is.
Jouw aansluiting is jouw probleem, goed gezien.
Stedin vraagt topicstarter gegevens van andere huisbezitters, dit is wel een verschil.
24-07-2024, 13:12 door Anoniem
Door Anoniem: Stedin heeft deze gegevens zelf, aangezien ze de netbeheerder zijn en deze gegevens verplicht door krijgen van de energie maatschappij. Dus waarom ze dat aan jou vragen geen ideem gewoon gemak waarschijnlijk.

Bovendien zijn ze toch degene die dit geïnitieerd hebben, dus als zij de aansluiting willen verwijderen mogen ze het ook zelf oplossen. Ik zou daar niet tussen gaan zitten.
Maar mag Stedin zie gegevens zomaar gebruiken hiervoor? Iets met AVG.

Afgezien Stedin waarschijnlijk helemaal niet weet welk nummer onder je zit.
24-07-2024, 14:40 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Stedin kan gewoon de gasmeter weghalen en afdoppen en verzegelen.
Nee dat kunnen ze NIET!
Ze zijn wettelijk verplicht om bij het "verwijderen van een aansluiting" ook de hele aanvoerleiding te verwijderen.
Dat is gedaan omdat als jij geen aansluiting meer hebt er ook geen vastrecht meer betaald wordt voor jouw aanvoerleiding, en de overheid wil niet dat zo'n netbedrijf over 25 jaar zit met een netwerk met 10 klanten en 100000 aanvoerleidingen die ze niet meer kunnen onderhouden omdat daar het geld niet meer voor binnenkomt, waardoor er steeds meer lekken ontstaan.

Dat lijkt mij inderdaad zo te werken bij rijtjeshuizen enzo. Hoofdleiding in de straat en per woning een aftakking. Sluit je de woning in z'n geheel af, dan wordt de gehele aansluiting tussen hoofdleiding en woning uitgegraven

In dit geval gaat het om een apartement op, voorbeeld, 6e verdieping van een totaal van 10 verdiepingen. BEweer je dan nu dat er 10 aanvoerleidingen naar boven lopen vanaf de begane grond, elke uitkomend op een gasmeter op elke verdieping? Of zou er toch maar één standleiding zijn waar op elke verdieping een aftakking is naar een gasmeter? En dat je dus, in mijn voorbeeld, op de 6e verdieping de gasmeter en aftakking weghaald? Dan blijft de standleiding zitten (afgedopt en verzegeld).

Zoveel huizen, zoveel aansluitvormen.

Ik zou niet uitsluiten dat bij een klassieke bovenwoning er inderdaad aparte leidingen van beneden naar boven gaan.
Dan is het logisch (en misschien ook verplicht?) om geen dode-leiding tak waar nog wel gasdruk op zit te willen hebben als ze alleen die leiding afdoppen aan de bovenkant.

Bij een stuk hoogbouw dat ik ken (6 hoog) zijn er inderdaad aparte leidingen per appartement naar boven door een leidingschacht.
(alleen zitten daar de gasmeters wel allemaal beneden , en zouden ze beneden kunnen afsluiten zonder dat er gas op een dood stuk leiding blijft staan).

Gek toch - mensen die in hun eigen branche normaal wel bekend zijn met 'opmerkelijke' keuzes die 'historisch gegroeid' zijn (en aansluit-administratie die vervuild is ) roepen nu van alles over een sector die ze niet kennen maar wel ~100 jaar historie heeft en denken dat daar alles "logisch en optimaal" in elkaar moet zitten .
24-07-2024, 14:47 door Anoniem
Door Anoniem: Stedin heeft deze gegevens zelf, aangezien ze de netbeheerder zijn en deze gegevens verplicht door krijgen van de energie maatschappij. Dus waarom ze dat aan jou vragen geen ideem gewoon gemak waarschijnlijk.
En welke verwerkingsgrond heeft Stedin voor het verwerken van deze gegevens? Toch zeker niet "Het verwijderen van de gasaansluiting van TS" lijkt me.
24-07-2024, 16:41 door Anoniem
Door Anoniem:
Hij vraagt het niet zelf aan, het wordt door Stedin aangeboden, maar dat is bijzaak.
Volgens mij is dit een aanname van jou. Er staat:

Door TS:
Ik woon in een appartement en ik gebruik geen gas. Ik heb wel een gasaansluiting van Stedin die ze kosteloos willen verwijderen.
Hier staat niet dat het gebeurt op initiatief van Stedin, en dat is ook helemaal niet logisch (want Stedin houdt niet in de gaten of de aansluiting actief gebruikt wordt).

Ook een aanname, maar wel een logischere, is dat TS naar Stedin toegegaan is met het verzoek de gasaansluiting te verwijderen, en de reactie van Stedin geweest is "Oke, dat kunnen we kosteloos voor je doen."
24-07-2024, 16:48 door Anoniem
Door Anoniem: Hallo allemaal,
Ik heb van Stedin een vreemd verzoek gekregen waarbij ik even niet weet hoe ik moet reageren.
Ik woon in een appartement en ik gebruik geen gas. Ik heb wel een gasaansluiting van Stedin die ze kosteloos willen verwijderen.
Tijdens het aanvragen hiervan word me oppeens gevraagd naar de contact gegevens van de onder buren (Volledige naam, adres en telefoon nummer) omdat ze daar ook werkzaamheden moeten verrichten als ze bij mij het gas goed willen afsluiten.
Ik heb zelf minimaal contact met de buurman maar goed vind het vreemd dat ik persoonsgegevens van iemand anders moet delen met een instantie. Als ik dit aangeef refreren ze naar hun algemene voorwaarden:

Opdrachtgever is verplicht ervoor zorg te dragen dat
terreinen naar het oordeel van Opdrachtnemer goed
bereikbaar zijn. Opdrachtnemer heeft het recht om, na
schriftelijke aanmaning en ingebrekestelling van
Opdrachtgever, belemmeringen voor rekening van
Opdrachtgever weg te nemen c.q. te doen wegnemen.
Indien Opdrachtgever geen eigenaar is van terreinen
waarop Werkzaamheden (moeten) worden uitgevoerd,
staat hij ervoor in dat de eigenaren van die terreinen
akkoord gaan met het verrichten van (een deel van) de
Werkzaamheden op die terreinen door Opdrachtnemer
en van door Opdrachtnemer voor de uitvoering van de
Werkzaamheden ingeschakelde derden. Opdracht-
nemer kan verlangen dat Opdrachtgever hiertoe een
schriftelijke verklaring van de betreffende eigenaren
overlegt.

Wat is de wetgeving hierin, mogen ze zomaar dit van me vragen en zelf als een eis stellen om me van het gas te halen?
Als dit een VvE betreft dient dit via het bestuur van de VVE te lopen. E.e.a. Is namelijk afhankelijk van de splitsingsakte VVE waarin bijvoorbeeld gesteld is dat de meterkast eigendom is van de VVE maar je hebt tegenwoordig ook te maken als VVE met de AVG. Advies is dus sowieso navragen bij het bestuur.
24-07-2024, 18:32 door Anoniem
Door Anoniem:
[..]
Als dit een VvE betreft dient dit via het bestuur van de VVE te lopen. E.e.a. Is namelijk afhankelijk van de splitsingsakte VVE waarin bijvoorbeeld gesteld is dat de meterkast eigendom is van de VVE maar je hebt tegenwoordig ook te maken als VVE met de AVG. Advies is dus sowieso navragen bij het bestuur.

In de splitsingsakte kijken is zeker nuttig (en daar heb je geen bestuur voor nodig), maar als het betreffende leidingwerk/meterkast bij onderbuurman achter z'n voordeur zit je vooral de onderbuurman nodig - en heel weinig te maken met de VVE .

TS (en iedereen) moet gewoon stoppen met afschuiven naar 'instanties' en ZELF eens op mensen afstappen en dingen regelen.

Zorg je je iedereen die nodig is om toegang te geven tot die buizen bij elkaar hebt maakt wat afspraken.

Als het toevallig een meterkast in een gemeenschappelijke VVE ruimte is dan je inderdaad bestuur (of technische commissie, of jezelf) nodig om de deur open te doen.
Maar hier is de vraag vrij duidelijk - een onderbuurman door wiens meterkast ook de pijp van TS loopt.
24-07-2024, 21:12 door Anoniem
Beste TS,

De aanvraag voor verwijdering van de gasmeter is op iemand's eigen initiatief. Contactnr's worden puur voor afstemming gebruikt voor de aanvraag. Een van de redenen is dat het contactnr wat bekend is niet meer hoeft te kloppen en is het lastig om de betreffende bewoners gelijktijdig toegang te laten geven.

Uitleg werkzaamheden;
Het verwijderen van de dienstleiding (tot waar het gaat) is ook om lekkagepunten te verminderen, conform het beleid van Netbeheer Nederland (plus evt. aanvullende eisen vanuit de netbeheerder;bvb Stedin).

Laagbouw (vrijstaand, 2o1k en eensgezinswoningen)
Het verwijderen van de gasmeter, gasbeugel, regelaar, gaskraan en afdoppen van de aansluitleiding is vaak de eerste actie die uitgevoerd kan worden; tijdelijke situatie tot ongeveer een jaar na afsluiting. Daarna wordt bij laagbouw de aansluitleiding tot aan het gaszadel in de straat verwijderd. Het kan zijn dat een gedeelte van de aansluitleiding achterblijft wanneer deze lastig te verwijderen is door omstandigheden.

Bij hoogbouw (flat's, appartementen, etc) is er een stijgleiding inpandig met T- of Kruisstukken met daarop een pijp en gaskraan.
Afhankelijk hoe het eerder gemaakt is, kan d.m.v. een 'Bo-Stop' en een rode einddop de pijp op de stijgleiding afgedopt worden.
Anders worden er 3 man gestuurd voor het verwijderen van de pijp op de stijgleiding onder druk, d.m.v. afzuiging.

Welke stad gaat het over?

Bron: ik werk er ;)
24-07-2024, 21:39 door Anoniem
Door Anoniem:

8<

H.

Klopt. Elektra weg, CV ketel ook uit, hebbie aan gas ook niks meer ;-)

Oh nee? Gasfornuis heeft geen electra nodig om te werken :-)


Door Anoniem:
Door Anoniem:

8<
Ja en betalen de andere gebruikers voor het onderhoud daarvan. DUH.

In het onderhavige geval gaat het kennelijk om de bovenste verdieping (er wordt niet over een bovenbuur gesproken) en wellicht is de onderbuur al eerder afgesloten.
Dan moet de leiding dus weg.

Onderhoud?? Aan de gasleiding?? Woon 35 jaar in dit flatje, maar (in mijn geval) Liander heeft nog nooit iets aan de standleiding gedaan, af en toe brieven sturen dat ze mij zo'n 'slimme meter´ willen aansmeren, maar verder nix

H
24-07-2024, 22:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
[..]
Als dit een VvE betreft dient dit via het bestuur van de VVE te lopen. E.e.a. Is namelijk afhankelijk van de splitsingsakte VVE waarin bijvoorbeeld gesteld is dat de meterkast eigendom is van de VVE maar je hebt tegenwoordig ook te maken als VVE met de AVG. Advies is dus sowieso navragen bij het bestuur.

In de splitsingsakte kijken is zeker nuttig (en daar heb je geen bestuur voor nodig), maar als het betreffende leidingwerk/meterkast bij onderbuurman achter z'n voordeur zit je vooral de onderbuurman nodig - en heel weinig te maken met de VVE .

TS (en iedereen) moet gewoon stoppen met afschuiven naar 'instanties' en ZELF eens op mensen afstappen en dingen regelen.

Zorg je je iedereen die nodig is om toegang te geven tot die buizen bij elkaar hebt maakt wat afspraken.

Als het toevallig een meterkast in een gemeenschappelijke VVE ruimte is dan je inderdaad bestuur (of technische commissie, of jezelf) nodig om de deur open te doen.
Maar hier is de vraag vrij duidelijk - een onderbuurman door wiens meterkast ook de pijp van TS loopt.
Dit gaat veel verder. Als het onderdeel van de VVE is kan het zelfs inhouden dat de splitsingsakte bij een notaris aangepast moet worden. Dus nogmaals het advies, overleg met het bestuur.!!!!!
25-07-2024, 08:52 door Anoniem
Ze hebben je adres, wat doen ze lastig als er toch een mannetje komt voor bij jouw te klussen ken hij mooi naar beneden lopen en daar de gegevens opvragen.
Gewoon aangeven dat je die niet kent, ik kende mijn onder buren ook niet.
Lekker zelf laten op lossen en je komt maar met je regels ik ken ze niet dus kan je ook niet helpen.
25-07-2024, 10:26 door Anoniem
Door Anoniem:
Onderhoud?? Aan de gasleiding?? Woon 35 jaar in dit flatje, maar (in mijn geval) Liander heeft nog nooit iets aan de standleiding gedaan, af en toe brieven sturen dat ze mij zo'n 'slimme meter´ willen aansmeren, maar verder nix

H

Die ga je dan heel binnenkort krijgen!
Na zo'n 35 jaar worden de leidingen vervangen.
Hier is de hele wijk opengegraven, huis voor huis, om de leidingen te vervangen, zo'n 35-40 jaar na de bouw.
Dat schijnt standaard te zijn en te "moeten", anders was de gemeente er wel voor gaan liggen want die willen "van het gas af".
25-07-2024, 11:02 door Anoniem
Door Anoniem: Ze hebben je adres, wat doen ze lastig als er toch een mannetje komt voor bij jouw te klussen ken hij mooi naar beneden lopen en daar de gegevens opvragen.
Gewoon aangeven dat je die niet kent, ik kende mijn onder buren ook niet.
Lekker zelf laten op lossen en je komt maar met je regels ik ken ze niet dus kan je ook niet helpen.
"Hartelijk dank voor uw reactie. We begrijpen dat u niet bereid bent de nodige informatie voor het uitvoeren van uw opdracht aan te leveren. We sluiten uw verzoek tot verwijdering van de aansluiting."
25-07-2024, 11:02 door Anoniem


Die ga je dan heel binnenkort krijgen!
Na zo'n 35 jaar worden de leidingen vervangen.

Yups, mijn moeder woont 70+ jaar n het zelfde huis in de eind jaren 80 leiding vervangen, in 2023 weer.
25-07-2024, 11:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
[..]
Als dit een VvE betreft dient dit via het bestuur van de VVE te lopen. E.e.a. Is namelijk afhankelijk van de splitsingsakte VVE waarin bijvoorbeeld gesteld is dat de meterkast eigendom is van de VVE maar je hebt tegenwoordig ook te maken als VVE met de AVG. Advies is dus sowieso navragen bij het bestuur.

In de splitsingsakte kijken is zeker nuttig (en daar heb je geen bestuur voor nodig), maar als het betreffende leidingwerk/meterkast bij onderbuurman achter z'n voordeur zit je vooral de onderbuurman nodig - en heel weinig te maken met de VVE .

TS (en iedereen) moet gewoon stoppen met afschuiven naar 'instanties' en ZELF eens op mensen afstappen en dingen regelen.

Zorg je je iedereen die nodig is om toegang te geven tot die buizen bij elkaar hebt maakt wat afspraken.

Als het toevallig een meterkast in een gemeenschappelijke VVE ruimte is dan je inderdaad bestuur (of technische commissie, of jezelf) nodig om de deur open te doen.
Maar hier is de vraag vrij duidelijk - een onderbuurman door wiens meterkast ook de pijp van TS loopt.
Dit gaat veel verder. Als het onderdeel van de VVE is kan het zelfs inhouden dat de splitsingsakte bij een notaris aangepast moet worden. Dus nogmaals het advies, overleg met het bestuur.!!!!!

totale lulkoek .
Er wordt echt geen splitsingsakte aangepast als een leiding afgesloten moet worden.
25-07-2024, 12:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Aan de andere kant: zij willen wat van jou. Laat het probleem vooral liggen waar het ligt: bij hun.
Daarnaast: Stedin is geen fijn bedrijf. Nadrukkelijk aangegeven dat ik geen spionage meter wilde toen ze 'omdat de serie is afgekeurd' de Ferraris meter wilde vervangen. Wijs geworden: voordat je iets van de muur trekt: laat eerst even zien wat je op gaat hangen. Inderdaad, een spionage meter. Joh, inpakken, weg wezen. Hoop protest. Nee, dit gaat niet gebeuren.
Uiteindelijk kon er dus wel een gewone meter komen. Maar je moest wel ff doordouwen. Die monteur (die wel kon gaan schroeven) was trouwens best een aardige vent: de zekeringkast ga ik de komende maanden vervangen, als je de boel toch uit elkaar hebt, maakt dan de draden ff wat langer. Dat kon zonder morren.
Zou misschien ook aan jou communicatie voor een gedeelte kunnen liggen?
Als je begint met spionage meter, zet je al direct de toon.
25-07-2024, 12:35 door Anoniem
Door Anoniem:
Ik snap zo wie zo niet waarom nu ineens iedereen van het gas af wil.. Prijzen zakken
Omdat ik eigenlijk geen GAS meer verbruik?
Mijn volgende stap is een boiler te nemen voor mijn warm water. En eigenlijk heb ik dan geen GAS meer nodig.
Ik heb minder dan 300 kuub gas per jaar. Dit icm de aansluit kosten, kan ik een hoop electra voor verbuiken.

en het elektra net is niet berekend op alle vraag.
Hangt er erg vanaf waar je woont. Hier is bijvoorbeeld geen direct probleem.

En persoonlijk wil ik ook niet afhankelijk zijn van 1 bron. Electra weg, alles weg!!

H.
Als mijn electra wegvalt, doet mijn CV ketel het ook niet meer, dus geen warmwater of verwarming meer.
25-07-2024, 12:39 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:

8<

H.

Klopt. Elektra weg, CV ketel ook uit, hebbie aan gas ook niks meer ;-)

Oh nee? Gasfornuis heeft geen electra nodig om te werken :-)
Electronisch ontsteker gaat volgens mij tegenwoordig ook elektriciteit? Of anders moet je toevallig nog lucifers hebben liggen.
Maar om je huis nu te gaan verwarmen met je Gasfornuis, terwijl misschien je CO2 meters op 220V het niet meer doen, je afzuiging het niet doet.

Klinkt echt als een hele goede oplossing.....
25-07-2024, 21:59 door Anoniem
Door Anoniem:
Electronisch ontsteker gaat volgens mij tegenwoordig ook elektriciteit?

Ja, maar daar hebben ze wat voor uitgevonden!!

Of anders moet je toevallig nog lucifers hebben liggen.

https://www.denkvooruit.nl/bereid-je-voor/stel-je-noodpakket-samen
In je noodpakket zitten kaarsen en aanstekers / lucifers (mijn aansteker ligt op de afzuigkap, bij de hand)

Maar om je huis nu te gaan verwarmen met je Gasfornuis, terwijl misschien je CO2 meters op 220V het niet meer doen, je afzuiging het niet doet.

Ook daar hebben ze wat voor uitgevonden.. ARKO.. Alle ramen kunnen open!!

Klinkt echt als een hele goede oplossing.....

Je moet wat!!
H
Gisteren, 18:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
[..]
Als dit een VvE betreft dient dit via het bestuur van de VVE te lopen. E.e.a. Is namelijk afhankelijk van de splitsingsakte VVE waarin bijvoorbeeld gesteld is dat de meterkast eigendom is van de VVE maar je hebt tegenwoordig ook te maken als VVE met de AVG. Advies is dus sowieso navragen bij het bestuur.

In de splitsingsakte kijken is zeker nuttig (en daar heb je geen bestuur voor nodig), maar als het betreffende leidingwerk/meterkast bij onderbuurman achter z'n voordeur zit je vooral de onderbuurman nodig - en heel weinig te maken met de VVE .

TS (en iedereen) moet gewoon stoppen met afschuiven naar 'instanties' en ZELF eens op mensen afstappen en dingen regelen.

Zorg je je iedereen die nodig is om toegang te geven tot die buizen bij elkaar hebt maakt wat afspraken.

Als het toevallig een meterkast in een gemeenschappelijke VVE ruimte is dan je inderdaad bestuur (of technische commissie, of jezelf) nodig om de deur open te doen.
Maar hier is de vraag vrij duidelijk - een onderbuurman door wiens meterkast ook de pijp van TS loopt.
Dit gaat veel verder. Als het onderdeel van de VVE is kan het zelfs inhouden dat de splitsingsakte bij een notaris aangepast moet worden. Dus nogmaals het advies, overleg met het bestuur.!!!!!

totale lulkoek .
Er wordt echt geen splitsingsakte aangepast als een leiding afgesloten moet worden.
Wat een onzinnige uitspraak wat betreft lulkoek.
Advies blijft, overleg met het bestuur aangezien het een VVE betreft en de gevolgen groot kunnen zijn voor een eigenaar als deze zich aan de per wet gestelde regels houdt.
Gisteren, 23:24 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
[..]
Als dit een VvE betreft dient dit via het bestuur van de VVE te lopen. E.e.a. Is namelijk afhankelijk van de splitsingsakte VVE waarin bijvoorbeeld gesteld is dat de meterkast eigendom is van de VVE maar je hebt tegenwoordig ook te maken als VVE met de AVG. Advies is dus sowieso navragen bij het bestuur.

In de splitsingsakte kijken is zeker nuttig (en daar heb je geen bestuur voor nodig), maar als het betreffende leidingwerk/meterkast bij onderbuurman achter z'n voordeur zit je vooral de onderbuurman nodig - en heel weinig te maken met de VVE .

TS (en iedereen) moet gewoon stoppen met afschuiven naar 'instanties' en ZELF eens op mensen afstappen en dingen regelen.

Zorg je je iedereen die nodig is om toegang te geven tot die buizen bij elkaar hebt maakt wat afspraken.

Als het toevallig een meterkast in een gemeenschappelijke VVE ruimte is dan je inderdaad bestuur (of technische commissie, of jezelf) nodig om de deur open te doen.
Maar hier is de vraag vrij duidelijk - een onderbuurman door wiens meterkast ook de pijp van TS loopt.
Dit gaat veel verder. Als het onderdeel van de VVE is kan het zelfs inhouden dat de splitsingsakte bij een notaris aangepast moet worden. Dus nogmaals het advies, overleg met het bestuur.!!!!!

totale lulkoek .
Er wordt echt geen splitsingsakte aangepast als een leiding afgesloten moet worden.
Wat een onzinnige uitspraak wat betreft lulkoek.

Niks onzinnigs - gasmeter verwijderen leidt gewoon echt niet tot een gewijzigde splitsingsakte .
En het is lulkoek om dat te suggereren.
Het kan alleen maar komen van iemand die nog nooit een akte gelezen heeft.


Advies blijft, overleg met het bestuur aangezien het een VVE betreft en de gevolgen groot kunnen zijn voor een eigenaar als deze zich aan de per wet gestelde regels houdt.

Pas op, koud water, dadelijk brand je je nog .
In de gestelde situatie van TS heeft ie -gesteld- alleen met onderburen te maken.

Kan geen kwaad om - als het werk in gemeenschappelijke ruimten betreft even te kijken of iets onder een VVE valt - en gewoon zelf te weten hoe een VVE werkt. Je bent zelf een stuk VVE .
Vandaag, 00:20 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Ik snap zo wie zo niet waarom nu ineens iedereen van het gas af wil.. Prijzen zakken
Omdat ik eigenlijk geen GAS meer verbruik?
Mijn volgende stap is een boiler te nemen voor mijn warm water. En eigenlijk heb ik dan geen GAS meer nodig.
Ik heb minder dan 300 kuub gas per jaar. Dit icm de aansluit kosten, kan ik een hoop electra voor verbuiken.

en het elektra net is niet berekend op alle vraag.
Hangt er erg vanaf waar je woont. Hier is bijvoorbeeld geen direct probleem.

En persoonlijk wil ik ook niet afhankelijk zijn van 1 bron. Electra weg, alles weg!!

H.
Als mijn electra wegvalt, doet mijn CV ketel het ook niet meer, dus geen warmwater of verwarming meer.

Thee maken, koffie zetten, eten koken. Het kan allemaal nog steeds op gas.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.