image

Meta hoeft chatgeschiedenis overledene niet te verstrekken aan erfgenaam

dinsdag 20 augustus 2024, 15:25 door Redactie, 32 reacties
Laatst bijgewerkt: 20-08-2024, 16:51

Meta hoeft de chatgeschiedenis van een overleden Facebookgebruiker niet aan haar erfgenaam te verstrekken, zo heeft de rechtbank Amsterdam geoordeeld. De belangen van de weduwnaar wegen niet zwaarder dan de privacybelangen van diegenen met wie zijn vrouw op Facebook heeft gecommuniceerd, aldus de rechter.

Facebookgebruikers kunnen uit twee opties kiezen wat er na hun overlijden met hun account moet gebeuren. De eerste optie betreft het verwijderen van het account. Bij de tweede optie wordt het account in herdenkingsstatus geplaatst. In dit laatste geval kan de gebruiker iemand aanwijzen die het account in herdenkingsstatus zal beheren, een zogenaamde ‘legacy contact’.

De gebruiker kan de legacy contact of een persoon die is aangewezen bij geldig testament of een soortgelijk juridisch document toestemming geven om een kopie te downloaden van hetgeen de gebruiker publiekelijk heeft gedeeld op zijn account. Een legacy contact kan daarnaast vriendschapsverzoeken accepteren, de profiel- en omslagfoto wijzigen en een vastgezet bericht op het profiel plaatsen.

Voor het overige blijft de inhoud van het account bestaan en zichtbaar voor de doelgroep waarmee de gebruiker die inhoud had gedeeld. Een legacy contact kan niet inloggen op het account met herdenkingsstatus, geen chatberichten lezen of downloaden die via Messenger zijn verzonden, geen vrienden verwijderen of nieuwe vriendschapsverzoeken sturen.

Vorig jaar april maakte de vrouw een einde aan haar leven. Zes dagen later plaatste Meta haar account in herdenkingsstatus, nadat één van haar Facebookvrienden hier om had gevraagd. Een aantal dagen later wilde de man van de overleden vrouw inloggen op haar account, maar dat was niet langer mogelijk. Via de rechtbank wilde de man Meta dwingen om het account op actieve status te zetten, zodat hij met de bij hem bekende inloggegevens volledige toegang tot het account kon krijgen. Daarnaast wil de man dat hij inzage krijgt in het Facebookaccount en de daartoe behorende gegevens.

Privacybelang andere Facebookgebruikers

Meta wil de man geen volledige toegang tot het account geven, omdat het account zeer waarschijnlijk persoonsgegevens van derden bevat, waarvoor Meta verantwoordelijk is. Volgens Meta mochten die derden op grond van de Facebook Servicevoorwaarden erop vertrouwen dat hun gegevens niet beschikbaar zouden worden voor anderen dan de vrouw. Dit geldt in het bijzonder voor de chatgeschiedenis in Messenger, aldus Meta.

Volgens de man wegen zijn belangen zwaarder dan de privacybelangen van de personen met wie zijn vrouw op Facebook heeft gecommuniceerd. De man is op zoek naar informatie over de omstandigheden rond het overlijden van zijn vrouw en hij wil, door toegang tot alle gegevens op het Facebookaccount, inclusief de chatgeschiedenis op Messenger, kunnen uitsluiten dat iemand zijn vrouw op een bepaald idee heeft gebracht.

De rechtbank komt tot het oordeel dat de belangen van de man niet zwaarder wegen dan het privacybelang van andere gebruikers. De mensen die via Facebook met de vrouw communiceerden hebben er geen rekening mee kunnen of moeten houden dat haar erfgenamen toegang zouden kunnen krijgen tot de gegevens die zij met de vrouw deelden.

"Derden mogen in beginsel ervan uitgaan dat in één-op-één contact via Facebook uitgewisselde informatie vertrouwelijk is. Er zijn geen feiten of omstandigheden aangevoerd die verandering brengen in dat uitgangspunt. Het huidige herdenkingsbeleid van Meta, zoals opgenomen in de Facebook Servicevoorwaarden, voorziet niet met zoveel woorden in een recht op toegang door een erfgenaam tot een account van een overleden gebruiker", aldus de rechter.

Chatgeschiedenis

De rechtbank concludeert dat de man geen recht heeft op toegang tot of inzage in de chatgeschiedenis van de vrouw via Messenger en andere onderdelen van haar Facebookaccount die persoonsgegevens van derden bevatten. Ook kan de man onder de AVG geen inzageverzoek doen. "Dat recht is een persoonlijk recht, dat alleen door de betrokkene zelf is in te roepen", aldus de rechter. Die stelt dat de man wel recht heeft op inzage in de gegevens van het Facebookaccount van zijn overleden vrouw met uitzondering van persoonsgegevens van derden. Daarnaast moet Meta ook de proceskosten van de man betalen, die zo'n 1850 euro bedragen.

Reacties (32)
20-08-2024, 16:35 door _R0N_
Hoe kun je iemand inzage geven in de chatgeschiedenis als deze end2end encrypted was.
20-08-2024, 16:41 door Anoniem
Door _R0N_: Hoe kun je iemand inzage geven in de chatgeschiedenis als deze end2end encrypted was.
Ik denk dat je niet helemaal begrijpt hoe dat end2end encrypted chatten werkt?
Degene die kan inloggen op het account kan verzonden en ontvangen berichten gewoon bekijken.
Probleem is dat Facebook dat hier geblokkeerd heeft.
20-08-2024, 16:46 door Anoniem
Door _R0N_: Hoe kun je iemand inzage geven in de chatgeschiedenis als deze end2end encrypted was.

Voor zover ik weet is dit (nog) niet standaard het geval. Wel kunnen gebruikers dit aanzetten en is Facebook van plan om dit standaard aan te zetten (volgens mij is Facebook daar al mee bezig, maar ik weet niet of dit al is afgerond).

Daarnaast zijn de gesprekken van voor het aanzetten van E2EE nog steeds niet E2E versleuteld.
20-08-2024, 17:15 door Anoniem
Een goede reden om dit soort zaken allemaal te regelen voor je komt te overlijden... Ofwel deleten die accounts.
Tenzij het plotseling is, en je nabestaanden alsnog met deze bulls**t te maken krijgen :\
20-08-2024, 17:35 door Anoniem
Als de man echt geloofd dat er mogelijks kwaad opzet is kan deze de politie inschakelen. Welke dan een onderzoek start en de metadata kan opvragen om deze verder te onderzoeken. Facebook doet immers wat ze moeten doen, het account van de vrouw beschermen tegen derden.

Als je het mij vraagt, is een grote mogelijkheid in dit verhaal dat de man abusive was, en hij niet met dat schuldgevoel wil blijven zitten.
20-08-2024, 17:52 door Anoniem
Een heel vreemde uitspraak van de rechter, want alleen een rechtspersoon kan aanspraak maken op privacy;
een overledene kan dat per definitie nooit, en kan dan ook geen rechtspersoon zijn.
20-08-2024, 18:22 door Anoniem
Door Anoniem: Een goede reden om dit soort zaken allemaal te regelen voor je komt te overlijden... Ofwel deleten die accounts.
Tenzij het plotseling is, en je nabestaanden alsnog met deze bulls**t te maken krijgen :\

Volgens tweakers betreft het iemand die zelfdoding heeft gepleegd. De aanvrager wil weten of iemand haar op het idee heeft gebracht. In dit geval is het terecht dat de privacy van derden wordt beschermd.
20-08-2024, 19:05 door Anoniem
Een facebookvriend vraagt een herdenkingstatus aan. Dat is verdacht aangezien de vrouw een einde aan haar leven heeft gemaakt. De erfgenaam, die kennelijk de inloggegevens heeft, wil weten of er in de chatgeschiedenis strafbare feiten te vinden zijn. Degene die de herdenkingstatus heeft aangevraagd zou wel eens meer kunnen weten over de toedracht van deze zelfdoding. Een zaak voor de politie lijkt mij.
20-08-2024, 19:17 door Anoniem
Door Anoniem: Een goede reden om dit soort zaken allemaal te regelen voor je komt te overlijden... Ofwel deleten die accounts.
Tenzij het plotseling is, en je nabestaanden alsnog met deze bulls**t te maken krijgen :\

Helemaal geen Facebook of wat dan ook van Meta hebben lijkt mij. Het geeft teveel gezeik weet ik uit ervaring met Facebook. Dus nu deleten of nooit aan beginnen. Dat geeft rust weet ik uit ervaring.
20-08-2024, 19:43 door Anoniem
huh? ik kan de beredenering van deze rechter helemaal niet volgen...
iemand pleegt zelfmoord, en een derde partij kan WEL iemands account op memorial zetten ipv dat alleen de erfgenamen of nabestaanden of een notaris, de reden dat het account niet mag heractiveerd worden is omdat nabestaande geen rechten zouden hebben maar dat is irrelevant omdat het account gedeeld werd en de credentials bekend zijn.

privacy en meta of facebook in 1 zin gebruiken is wel erg tenenkrommend..
20-08-2024, 20:29 door Anoniem
Door Anoniem: Een goede reden om dit soort zaken allemaal te regelen voor je komt te overlijden... Ofwel deleten die accounts.
Tenzij het plotseling is, en je nabestaanden alsnog met deze bulls**t te maken krijgen :\
Het is een nabestaande die dit probleem aangekaart heeft!
Ik denk dat als zijn vrouw voor ze zelfmoord pleegde het account zelf verwijderd had, hij naar Facebook gestapt zou zijn om de informatie uit het verwijderde account op te vragen.
20-08-2024, 20:33 door Anoniem
Door Anoniem:
Door _R0N_: Hoe kun je iemand inzage geven in de chatgeschiedenis als deze end2end encrypted was.
Ik denk dat je niet helemaal begrijpt hoe dat end2end encrypted chatten werkt?
Degene die kan inloggen op het account kan verzonden en ontvangen berichten gewoon bekijken.
Probleem is dat Facebook dat hier geblokkeerd heeft.

Op de website van Briar staat een plaatje van een versleutelde verbinding naar een server tussenin die de sleutels uitwisselt, deze man in the moddle heeft dus toegang tot de data. l, dit is niet in alle gevallen, het is afhankelijk van het gebruikte protocol, maar in het geval van Facebook kan er data worden onderschept.
In het geval van (bijv.) Briar Messenger bestaat deze server niet, dus gaat het bericht direct van het ene naar het andere apparaat.
Men kan daarbij wel een server in eigen beheer instellen voor het geval men op dat moment niet online is door de app Briar Mailbox op een ander apparaat te installeren (zoals een oude telefoon) die altijd online is, ook dan zullen geheime diensten echt bij je moeten aankloppen om je data op te vragen, én moet je beriedwillig zijn deze te geven aangezien zowel de verbinding als de app zelf ook sterk beveiligd is.

Hier is hoe het fout gaat: (Bijv. Meta servers)
https://briarproject.org/img/howitworks2.svg

En dit is de manier waarop Briar messenger het doet zonder server tussenin:
https://briarproject.org/img/howitworks1.svg
20-08-2024, 22:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Een goede reden om dit soort zaken allemaal te regelen voor je komt te overlijden... Ofwel deleten die accounts.
Tenzij het plotseling is, en je nabestaanden alsnog met deze bulls**t te maken krijgen :\

Volgens tweakers betreft het iemand die zelfdoding heeft gepleegd. De aanvrager wil weten of iemand haar op het idee heeft gebracht. In dit geval is het terecht dat de privacy van derden wordt beschermd.

Dat staat ook in dit artikel "Vorig jaar april maakte de vrouw een einde aan haar leven."
20-08-2024, 23:25 door Anoniem
Door Anoniem: Een heel vreemde uitspraak van de rechter, want alleen een rechtspersoon kan aanspraak maken op privacy;
een overledene kan dat per definitie nooit, en kan dan ook geen rechtspersoon zijn.

Ah, weer iemand die laat zien dat verder lezen dan enkele alinea's te moeilijk is, want de reactie MOET gegeven worden op basis van de titel en de onderbuik.
Ook wil je graag laten zien dat je juridische termen niet kent.

Een RECHTSPERSOON is nu juist GEEN levend mens. Een rechtspersoon is een BV, een NV, een maatschap, een VoF e.d.
Geen mens maar wel "iets" dat rechten heeft, contracten kan afsluiten , etc.

Een levend mens heet een 'natuurlijke persoon' in juridische termen.

Chatten doe je niet met jezelf. Chatten doe je met ANDEREN.

De rechter heeft gewogen tussen de privacy van de ANDERE (nog levende) mensen die gechat hadden met de overledene, en wens van de nabestaande.
Dat staat gewoon in het artikel.


Geen simpele keuze.
21-08-2024, 00:10 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Een goede reden om dit soort zaken allemaal te regelen voor je komt te overlijden... Ofwel deleten die accounts.
Tenzij het plotseling is, en je nabestaanden alsnog met deze bulls**t te maken krijgen :\

Volgens tweakers betreft het iemand die zelfdoding heeft gepleegd. De aanvrager wil weten of iemand haar op het idee heeft gebracht. In dit geval is het terecht dat de privacy van derden wordt beschermd.

Dat staat ook in dit artikel "Vorig jaar april maakte de vrouw een einde aan haar leven."
Het vervelende is nu dat we nooit te weten zullen komen of de vrouw wel of niet door derden tot zelfmoord is aangezet.
21-08-2024, 00:48 door Anoniem
Door Anoniem: Een heel vreemde uitspraak van de rechter, want alleen een rechtspersoon kan aanspraak maken op privacy;
een overledene kan dat per definitie nooit, en kan dan ook geen rechtspersoon zijn.

Gaat om de privacy van de persoon aan de andere kant van de lijn
21-08-2024, 05:50 door Anoniem
Door Anoniem: Een heel vreemde uitspraak van de rechter, want alleen een rechtspersoon kan aanspraak maken op privacy;
een overledene kan dat per definitie nooit, en kan dan ook geen rechtspersoon zijn.
Het gaat ook niet om de privacy van de overledene maar van degenen met wie ze communiceerde.
21-08-2024, 08:32 door Anoniem
Vreemd dat een facebookvriend zomaar een herdenkingstatus kan aanvragen.
Had die vriend dan een akte van overlijden om aan te tonen dat de persoon waarom het gaat is overleden?
Of is dat niet eens nodig bij Meta?
21-08-2024, 08:46 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door _R0N_: Hoe kun je iemand inzage geven in de chatgeschiedenis als deze end2end encrypted was.
Ik denk dat je niet helemaal begrijpt hoe dat end2end encrypted chatten werkt?
Degene die kan inloggen op het account kan verzonden en ontvangen berichten gewoon bekijken.
Probleem is dat Facebook dat hier geblokkeerd heeft.

Op de website van Briar staat een plaatje van een versleutelde verbinding naar een server tussenin die de sleutels uitwisselt, deze man in the moddle heeft dus toegang tot de data. l, dit is niet in alle gevallen, het is afhankelijk van het gebruikte protocol, maar in het geval van Facebook kan er data worden onderschept.
In het geval van (bijv.) Briar Messenger bestaat deze server niet, dus gaat het bericht direct van het ene naar het andere apparaat.
Men kan daarbij wel een server in eigen beheer instellen voor het geval men op dat moment niet online is door de app Briar Mailbox op een ander apparaat te installeren (zoals een oude telefoon) die altijd online is, ook dan zullen geheime diensten echt bij je moeten aankloppen om je data op te vragen

Dit is helemaal niet relevant in deze zaak.
Er is geen sprake van een "man in the middle", er is sprake van een "man at one end" die toegang heeft tot de inloggegevens en apparatuur van het account, maar die buitengesloten is doordat Facebook het account op slot gezet heeft.
Als Facebook dat ongedaan maakt heeft die man weer dezelfde toegang als er was voor dat gebeurde, dus als die chat applicatie een historie heeft die de gebruiker kan zien dan kan die man dat gewoon zien.
De encryptie gebeurt alleen voor de communicatie.
21-08-2024, 08:55 door Anoniem
Door Anoniem: Een heel vreemde uitspraak van de rechter, want alleen een rechtspersoon kan aanspraak maken op privacy;
een overledene kan dat per definitie nooit, en kan dan ook geen rechtspersoon zijn.
Het gaat niet om de privacy van de overledene, maar die van derden (waarmee is gechat)
"De belangen van de weduwnaar wegen niet zwaarder dan de privacybelangen van diegenen met wie zijn vrouw op Facebook heeft gecommuniceerd, aldus de rechter."
21-08-2024, 08:55 door Anoniem
Als ook journalisten niet meer kunnen lezen wordt de discussies wel ingewikkeld:
Citaat uit de link in de tweede zin: https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:RBAMS:2024:4729 onder 6.1:

De rechtbank veroordeelt Meta om [eiser] inzage te geven in het Facebookaccount van wijlen [naam] en de daartoe behorende gegevens, met uitzondering van de persoonsgegevens van derden, binnen één maand na betekening van dit vonnis;
21-08-2024, 09:23 door Anoniem
Users have no reasonable expectation of privacy.

bron: https://www.nytimes.com/2019/06/18/opinion/facebook-court-privacy.html
21-08-2024, 09:32 door Anoniem
Een RECHTSPERSOON is nu juist GEEN levend mens. Een rechtspersoon is een BV, een NV, een maatschap, een VoF e.d.
Je hebt helemaal gelijk, maar zo zie je maar dat wat in veel reacties geschreven wordt niet waar is, jammer het
doet deze site geen goed. Ik kom op deze site omdat ik altijd bij kan leren maar dan moet het wel echt zo zijn.

https://www.schenkeveldadvocaten.nl/woordenboek/rechtspersoon/
21-08-2024, 10:39 door Anoniem
Door Anoniem: Een facebookvriend vraagt een herdenkingstatus aan. Dat is verdacht aangezien de vrouw een einde aan haar leven heeft gemaakt. De erfgenaam, die kennelijk de inloggegevens heeft, wil weten of er in de chatgeschiedenis strafbare feiten te vinden zijn. Degene die de herdenkingstatus heeft aangevraagd zou wel eens meer kunnen weten over de toedracht van deze zelfdoding. Een zaak voor de politie lijkt mij.
Je kan een andere facebook gebruiker het recht geven je account in herdenkingstatus te zetten. Dat kan 1 van je nabestaanden zijn, maar dat hoeft niet. Zolang het maar iemand is die te horen krijgt dat je bent overleden, bij voorbeeld een kennis of collega.
21-08-2024, 11:01 door Anoniem
Door Anoniem: Als ook journalisten niet meer kunnen lezen wordt de discussies wel ingewikkeld:
Citaat uit de link in de tweede zin: https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:RBAMS:2024:4729 onder 6.1:

De rechtbank veroordeelt Meta om [eiser] inzage te geven in het Facebookaccount van wijlen [naam] en de daartoe behorende gegevens, met uitzondering van de persoonsgegevens van derden, binnen één maand na betekening van dit vonnis;

Ja maar het gaat die man juist om de chat en die wordt dan weer gezien als "persoonsgegevens van derden".
Daar had ie om gevraagd en krijgt ie nu nog niet.
Je kunt natuurlijk redeneren dat op zijn minst de UITgaande chat berichten geen "persoonsgegevens van derden" zijn en dus wel verstrekt zouden mogen worden, maar vindt Meta dat ook?
21-08-2024, 12:05 door _R0N_
Door Anoniem:
Door _R0N_: Hoe kun je iemand inzage geven in de chatgeschiedenis als deze end2end encrypted was.
Ik denk dat je niet helemaal begrijpt hoe dat end2end encrypted chatten werkt?
Degene die kan inloggen op het account kan verzonden en ontvangen berichten gewoon bekijken.
Probleem is dat Facebook dat hier geblokkeerd heeft.

Het is geen probleem het is juist correct.
Het punt is dat Meta de chat historie _kan_ overhandigen, wat inhoudt dat Meta toegang heeft tot de chat data wat niet zou kunnen als het encrypted is.
21-08-2024, 12:17 door Briolet
Door Anoniem: Als ook journalisten niet meer kunnen lezen wordt de discussies wel ingewikkeld:
Citaat uit de link in de tweede zin: https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:RBAMS:2024:4729 onder 6.1:

De rechtbank veroordeelt Meta om [eiser] inzage te geven in het Facebookaccount van wijlen [naam] en de daartoe behorende gegevens, met uitzondering van de persoonsgegevens van derden, binnen één maand na betekening van dit vonnis;

Dat maakt de zaak duidelijker. Ik snapte de laatste zin al niet. Waarom zou Meta de proceskosten moeten betalen als zij de winnende partij zijn? Ze hebben dus voor een groot deel verloren, met uitzondering van het punt waar bovenstaand stuk over gaat.
21-08-2024, 17:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door _R0N_: Hoe kun je iemand inzage geven in de chatgeschiedenis als deze end2end encrypted was.
Ik denk dat je niet helemaal begrijpt hoe dat end2end encrypted chatten werkt?
Degene die kan inloggen op het account kan verzonden en ontvangen berichten gewoon bekijken.
Probleem is dat Facebook dat hier geblokkeerd heeft.

Op de website van Briar staat een plaatje van een versleutelde verbinding naar een server tussenin die de sleutels uitwisselt, deze man in the moddle heeft dus toegang tot de data. l, dit is niet in alle gevallen, het is afhankelijk van het gebruikte protocol, maar in het geval van Facebook kan er data worden onderschept.
In het geval van (bijv.) Briar Messenger bestaat deze server niet, dus gaat het bericht direct van het ene naar het andere apparaat.
Men kan daarbij wel een server in eigen beheer instellen voor het geval men op dat moment niet online is door de app Briar Mailbox op een ander apparaat te installeren (zoals een oude telefoon) die altijd online is, ook dan zullen geheime diensten echt bij je moeten aankloppen om je data op te vragen

Dit is helemaal niet relevant in deze zaak.
Er is geen sprake van een "man in the middle", er is sprake van een "man at one end" die toegang heeft tot de inloggegevens en apparatuur van het account, maar die buitengesloten is doordat Facebook het account op slot gezet heeft.
Als Facebook dat ongedaan maakt heeft die man weer dezelfde toegang als er was voor dat gebeurde, dus als die chat applicatie een historie heeft die de gebruiker kan zien dan kan die man dat gewoon zien.
De encryptie gebeurt alleen voor de communicatie.
Omdat er een man in the middle was is de data onderschept toen de vrouw nog leefde en verzameld voor zowel de sleepwet als Meta zelf, daarom hebben ze er toegang tot.
21-08-2024, 17:46 door Anoniem
Door _R0N_:
Door Anoniem:
Door _R0N_: Hoe kun je iemand inzage geven in de chatgeschiedenis als deze end2end encrypted was.
Ik denk dat je niet helemaal begrijpt hoe dat end2end encrypted chatten werkt?
Degene die kan inloggen op het account kan verzonden en ontvangen berichten gewoon bekijken.
Probleem is dat Facebook dat hier geblokkeerd heeft.

Het is geen probleem het is juist correct.
Het punt is dat Meta de chat historie _kan_ overhandigen, wat inhoudt dat Meta toegang heeft tot de chat data wat niet zou kunnen als het encrypted is.
Meta kan weldegelijk bij de chats, de server tussenin ontsleuteld het verkeer alvorens deze weer te versleutelen bij verzending naar de ontvanger.
Meta doet de sleuteluitwisseling zelf.
21-08-2024, 17:59 door Anoniem
Even voor de duidelijkheid;
Men kan er van uitgaan dat alle metadata van bedrijven die zelf de sleuteluitwisseling doen (als man in the middle) worden onderschept en gelogd door zowel het bedrijf zelf en wordt daarna als kopie naar de AIVD verscheept via de sleepwet.
Alle metadata die in handen is van derden is uberhaubt niet veilig.
Dat is het hele punt van de sleepwet, om alles van derden te kunnen onderscheppen, men ondertekent zelf de clausule (terms) om dit toe te staan, vandaar dat derden zo'n makkelijk doelwit zijn van de sleepwet.
Alleen info dat direct en versleuteld van de ene persoon naar de andere persoon wordt verscheept zonder tussenkomstige partij kan worden vertrouwd tenzij men zelf de tussenkomstige partij is. (Eigen servers, etc)
Trust me.
21-08-2024, 18:05 door Anoniem
Door Anoniem: Even voor de duidelijkheid;
Men kan er van uitgaan dat alle metadata van bedrijven die zelf de sleuteluitwisseling doen (als man in the middle) worden onderschept en gelogd door zowel het bedrijf zelf en wordt daarna als kopie naar de AIVD verscheept via de sleepwet.
Alle metadata die in handen is van derden is uberhaubt niet veilig.
Dat is het hele punt van de sleepwet, om alles van derden te kunnen onderscheppen, men ondertekent zelf de clausule (terms) om dit toe te staan, vandaar dat derden zo'n makkelijk doelwit zijn van de sleepwet.
Alleen info dat direct en versleuteld van de ene persoon naar de andere persoon wordt verscheept zonder tussenkomstige partij kan worden vertrouwd tenzij men zelf de tussenkomstige partij is. (Eigen servers, etc)
Trust me.

Correctie, ik bedoelde:

"Alleen info dat direct en versleuteld van de ene persoon naar de andere persoon wordt verscheept zonder tussenkomstige partij kan worden vertrouwd en als men zelf de tussenkomstige partij is. (Eigen servers, etc)"
22-08-2024, 08:43 door Anoniem
Door Anoniem: Als de man echt geloofd dat er mogelijks kwaad opzet is kan deze de politie inschakelen. Welke dan een onderzoek start en de metadata kan opvragen om deze verder te onderzoeken. Facebook doet immers wat ze moeten doen, het account van de vrouw beschermen tegen derden.

Als je het mij vraagt, is een grote mogelijkheid in dit verhaal dat de man abusive was, en hij niet met dat schuldgevoel wil blijven zitten.

... metadata of Metadata...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.