Tijdens een realistische anti-virustest zijn de consumentenvirusscanners van McAfee en Microsoft hard onderuit gegaan. Het gaat om een test van Dennis Technology Labs over de periode oktober tot en met december. De pakketten werden beoordeeld op de detectie van malware en 'false positives'.
Voor de test werden echt besmette websites op internet gebruikt. De sites waren voorzien van exploits die softwarelekken gebruikten om de computer met malware te infecteren. Daarmee probeert Dennis een realistische test neer te zetten, aangezien dagelijks veel internetgebruikers op precies dezelfde manier met malware besmet raken.
In totaal werd er met 100 dreigingen getest. Norton Internet Security en Kaspersky Internet Security 2014 zetten de beste score neer. Slechts één keer raakt het systeem door malware geïnfecteerd. Dat is een ander verhaal bij het gratis Microsoft Security Essentials, dat 39 dreigingen doorlaat die de computer besmetten. Daarmee is het de slechtst presterende virusscanner als het om de detectie van malware gaat.
Naast de detectie van malware werd ook gekeken naar false positives. Het gaat hierbij om de omgang met schone, niet geïnfecteerde bestanden. Hier is het McAfee dat flinke steken laat vallen en onderaan eindigt omdat het te vaak ten onrechte waarschuwt of bestanden blokkeert. AVG, ESET en Kaspersky zetten bij dit onderdeel de hoogste score neer.
Aan de hand van de twee tests wordt de einduitslag bepaald. Het is Kaspersky dat de test wint, gevolgd door ESET en Norton. Vanwege de slechte score bij de false positives eindigt McAfee zelfs onder Security Essentials, hoewel McAfee beter presteert als het om de detectie van malware gaat. Van de gratis virusscanners zet Avast de beste prestatie neer en doet niet onder voor verschillende betaalde pakketten. Hieronder het volledige overzicht.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.