Door Anoniem: Zoals het nu is, is voor de meeste consumeten het telefonienetwerk een betrouwbare bron van informatie. Als het nummer aangeeft dat het de bank is die belt, dan is het de bank die belt.
Dat is niet wat je telefoon zegt. Het zegt dat je gebeld wordt door een toestel dat gebruik maakt van een bepaald nuimmer. Er is geen identificatie als zo danig bij betrokken.
Persoon 1 kan een toestel lenen van persoon 2, en daar persoon 3 mee bellen. danm is het niet zo dat persoon 3 ziet dat hij gebeld wordt door persoon 1. Op zijn hoogst dat het nummer van persoon 2 hem probeert te bereiken (of dat het daar op lijkt).
Door Anoniem: De consument kan immers niet het nummer verifieren.
Wat versta je onder verficiatie. Het nummer wat je ziet, zie je. Maar dat numemr verifieert niets.
Als het om een bank gaat, heeft die andere kanalen en communicatie vormen apart van een telefoonnummer.
Via je bank-app chatten met een medewerker van de bank als controle vorm.
Het nummer opzoeken op je papieren van de bank Bv een afscrhift, en terugbellen. Ook een controle vorm.
Je mioet er alleen meer werk voor verrichten, en inventiever zijn dan dom geloven wat je voorgeschoteld wordt.
Door Anoniem: Als je stelt dat het telefonienetwerk niet betrouwbaar is, wie zegt dan, dat als de consument het nummer terugbelt dat op de website staat (en dat ook het nummer is dat net belde), dat de consument dan niet alsnog de fraudeur aan de lijn krijgt. Telefonie geeft geen echtheidskenmerken mee, anders dan CallerID.
Zelf de website opzoeken en controleren (certificaten). Bank-app om te chatten. Papier met een teelfoonnumemr erop.
Allemaal mogelijkehden, Als alle 3 hetzelfde nummer vermelden, dan zal dat wel kloppen.
Wat er dan nog kan gebeuren is dat het nummer gekaapt is, maar dat is een ander probleem.
Door Anoniem: Uiteindelijk is de beste manier om verandering te realiseren, de pijn en de winst te leggen bij de partij die verandering kan realiseren. Dus ja, banken moeten gaan compenseren voor alle vormen van fraude waar de consument niet (redelijkerwijs) bij machte is om zich tegen te wapenen. Telefoonphishing is daar dus momenteel een goed voorbeeld van.
Je gaat nat op redelijkerwijs.
Hoe groot is de groep die dit overkomt, Welke andere gemeenchappelijke kenmerken hebben ze.
Hoeveel andere mensen trappen niet in deze scams. Waarom doen die het dan wel goed.
Als ik pijn heb omdat mijn persoonlijke investeringsresultaten tegen vallen, dan moet de bank mij maar compenseren omdat ik dat redelijkerwijs niet had kunnen verhinderen (het is altijd de schuild van de markt)?
Als een oplichter particuliere investeerders tonnen afhandig maakt, dan moet de bank dat allemaal maar vergoeden. Want die consumenten hadden dat redelijkerwijs niet kunnen voorzien?
Consequenties:
1. de overige bank-klanten (die wel opletten) zien hun premies stijgen om al deze fraude gevallen te financieren.
2. de bank wil geen particulieren klanten meer (met een bepaald IQ-niveau of boven een bepaalde leeftijd) want ze zijn een te groot risico. Banken hioren risico's te mijden :-)
Draai het eens om:
Verandering kan ook plaatsvinden doordat consumenten snappen dat ze risico's lopen en moeten opletten en nadenken. Door de consument pijn te laten lijden krijgt hij een financiele prikkel om zijn gedrag te veranderen. Zonder pijjn geen gedragsverandering.
Of aparte premie verhoging voor die groep klanten die de fout in gaat. (net zoals bij de autoverzekering).