Door karma4: Door Anoniem: Nee, geheel niet. Het één is een privacykwestie en het andere totaal niet. Iemand aanrijden is vanzelfsprekend laakbaar, maar dat maakt nog niet dat het ook maar iets met privacy te maken heeft. ...
Er zijn mensen die het anders recht op roekeloosrijden is een recht op privacy.
Daarmee stellen dat de eigen privacy hetzelfde is als een recht op een ander doodrijden.
Dit zijn geen Nederlandse zinnen, dus wat je bedoelt te zeggen is volstrekt onduidelijk. Wat ik ervan kan bakken slaat ook nergens op, dus de werkelijke intentie blijft een raadsel.
.. .Dat een gang naar de supermarkt een besmettingsrisico met zich meebrengt betekent niet dat iemand met de vrijheid om de supermarkt te bezoeken het recht heeft iemand te besmetten of zelfs om te brengen. Dat is niet hetzelfde en zal dat ook nooit zijn. Niet in de verste verte.
Laten slingeren van besmette naalden (hiv ) bloed overbrengen is al duidelijk uitgesproken bij de rechter.
Het is gelijkgesteld aan een poging tot doodslag. Je kunt de jurisprudentie zelf wel vinden hoop ik.
Je reactie heeft geen weerslag op de eerdere discussie, dus waar je met je opmerking op doelt is ook hier onduidelijk. Nog even los van dat het pertinent onwaar is en die discussie, weinig verrassend, veel complexer genuanceerder is dan je deze hier doet voorkomen. Maar goed, laten we eerst de discussie over privacy die al maanden, jaren lastig blijkt op de rit krijgen voordat we een andere openen.
Er worden op deze site door sommige mensen veel vaker allerlei zaken met elkaar in verband gebracht die dat geenszins met elkaar houden. Krampachtig worden allerlei andere begrippen en concepten onder de noemer privacy gepropt in een poging een punt te maken hoe privacy(bescherming) een schadelijk monster is en het AP een kwade boeman. Het enige punt dat echter steeds en steeds sterker gemaakt wordt is dat er geen enkel begrip van het concept privacy bestaat bij posters die dit doen. ....
Het is eerder het omgekeerde het doorgeslagen privacymonster is tot iets verworden dat het schandelijk is als iemand wat van je weet. De grote ik. De gevolgen van acties en de impact voor anderen wordt volledig genegeerd.
Op deze manier valt er geen zinnige discussie te voeren. Als bij iemand zo stelselmatig totale verwarring bestaat betreft het concept privacy begrijpt, kan hij niet op zinnige wijze deelnemen aan discussies hierover. Iedere nieuw bericht met dergelijke non-verbanden dient slechts om die positie te verstevigen, en helaas niets meer.
Ieder bericht dat privacy alleen maar van de grote IK uitgaat and dat de rechten van anderen genegeerd mogen worden is een probleem op zich. Die begrijpen echt niet wat privacy is of ze hebben het zeer egoistisch gekaapt.
Je bent al ettelijke malen uitgelegd dat privacy en de bescherming ervan juist om het collectief gaat en om de fundamentele bescherming van onze rechtstaat. We gaan dat hele verhaal niet nog eens herhalen, maar zonder privacy is een vrije samenleving niet mogelijk. Stelselmatig en ongefundeerd pleiten tegen privacy is pleiten tegen de samenleving zoals wij die kennen. De grote ik is fictie, hoezeer die plaat ook blijft hangen.
Door Anoniem:
Hoe heeft 'een onveilige werkomgeving' impact op de privacy van anderen? Die zaken hebben weinig tot niets met elkaar te maken. Gooi je niet wat zaken door elkaar?
Lees even de GDPR en EHRM artikelen. Ik haal ze echt niet door elkaar.
De basis van privacy is wat je met anderen doet, dat zijn de rechten van de mens..
Non sequitur, net als alle eerdere punten. Die laatste zin bevestigt het punt dat zovelen al gemaakt hebben. Het begrip van wat concept privacy nu behelst onbreekt vrijwel volledig. Zolang allerlei zaken warrig door elkaar gehaald worden, of met onduidelijke kronkels met elkaar in verband worden gebracht, is enige inhoudelijke discussie niet mogelijk. Als de kantinejuffrouw over schoonmaakmiddelen begint als het over het sanatizen van input gaat weet je dat er geen zinnige dialoog gevoerd kan worden.
Dus, opnieuw vanaf het begin, de definitie van privacy:
Privacy: het recht om bepaalde zaken, zoals ideeën, gegevens of huiselijke aangelegenheden voor zichzelf oftewel privé te houden. Dit recht wordt bij wet beschermd, wat bijvoorbeeld opsporingsmogelijkheden van politieagenten of rechten van journalisten beperkt.