Door Anoniem: @Tintin and Milou
Complot onzin...achterdocht en terechte achterdocht zijn een deugt.
Skip eens met alles complot onzin te noemen.
Sorry, maar het gaat wel erg richting die kant met je posts.
Het is ook voornamelijk gevoel, waarmee je komt.
Je vraag welke privacy issues exact? Goede vraag maar nog beter het niet kunnen laten ontstaan van de mogelijkheid van het ontstaan van privacy issues is het beste middel.
Dus terug naar de middel eeuwen? Geen innovative meer toepassen?
Vergeet niet dat de meeste gewoon heel erg blij zijn, met de huidige slimme meters die er zijn en de functionaliteit die daarom bestaat.
En de privacy zijn gewoon gewaarborgd, echter soms is het ook mensen werk. Fouten worden gemaakt.
De netbeheerders weten al via andere bronnen veel over wat de verwachte afname is en teruglevering dus nog meer is niet nodig.
Jij zit in de netbeheerders infrastructuur? Je hebt hier een keyspeler role?
O wacht, je kwam er ook mee, dat je riep dat je analoge meter gewoon goed werkte.
Maar meer data, heeft aanzienlijk meer inzichten en daardoor kunnen ze beter anticiperen of problemen analyseren.
Bijvoorbeeld de spanning veel nauwkeuriger bijhouden en centraal meten. Iets wat kan helpen de infrastructuur aan te passen voor zonnepanelen. Immers als de spanning te hoog wordt, schalen ze af.
Vrijheid moet overal zijn en privacy ook want dat is een mensenrecht.
Klopt, dat staat ook niet ter discussie. Maar beide zijn niet absoluut en zijn gradaties in.
Wil je volledige vrijheid en privacy, dan moet jij je eigen stroom voorziening gewoon regelen. Heb je nergens meer last van.
Probeer maar eens jouw energie te laten afsluiten. Je mag dan door tig hoepels springen en moet telefonisch uitleg geven aan de energiemaatschappij dat ook zonder kunt. Geloven zij niet dat zonder kunt dan blijf je aangesloten en mag je blijven betalen.
Voor GAS is hier al veel uitspraken over, elektriciteit durf ik niet te zeggen. Maar nergens staat dat het met 1 druk op de knop geregeld moet zijn, en het zijn voornamelijk uitzonderingen. Sommige begrijpen ook niet de impact van hun verzoek, dus moet er door gevraagd worden. Niets verkeerds mee.
Door Anoniem:
Je geeft werkelijk op geen enkele vraag een antwoord, behalve wat gezemel.
Omdat je vraag eigenlijk al antwoord is, en jij met vreemde argumenten komt?
Je analoge meter, moet vervangen worden, en dit gaat ook hoe dan ook gebeuren. Je kunt dit niet weigeren. Uiteindelijk zal dit gewoon via een gerechtelijk bevel gedaan worden en komt met icm politie en slotenmakers binnen.
Jij geeft aan dat je meter het gewoon goed doet, maar zoals een keer gevraagd is, hoe weet jij dat? Dat hij draait zegt niets natuurlijk.
Ik zie nog wat oude artikelen voorbij komen, over afwijkingen, die ook al lang niet meer bestaan.
Dus wat is er dan nog te bespreken? Afgezien je met nieuwe gevoelens komt.
Door Anoniem: Door Anoniem: Door Anoniem: Door _R0N_: Het grootste probleem van de draaischijfmeter is dat het ene mechanisch ding is en dat deze slijtage ondergaat.
De meeste meters zijn ondertussen 50+ jaar oud en de kans bestaat dat ze niet zo soepel meer draaien als dat zou moeten en dat je mogelijk niet alles wat je verbruikt doorbelast krijgt.
Een digitale meter hoeft niet slim te zijn maar zal wel nauwkeuriger zijn.
Dat weegt niet op tegen alle risico's die digitale meters meebrengen voor onze privacy. Waarom zou je je druk maken over een miniem percentage van de winst van liegende netbeheerders/energiebedrijven die onder valse voorwendselen onze data proberen graaien? Laat ze eerst weer eerlijk met ons omgaan.
Geef eens aan welke data er nu gegraaid wordt en hoe onze privacy geschonden wordt. Voor de rest is jouw bijdrage een hoop geloof in complottheorieën.
Je bent duidelijk aan het trollen, de gegevens van 2 miljoen klanten is al eens gestolen. De data die gegraaid wordt zijn o.a. kwartierstanden.
https://www.security.nl/posting/485082/Energiedata+2+miljoen+Nederlandse+huishoudens+gestolen Toevallig is die informatie ook beschikbaar met analoge meters zoals ik het zie. Daarnaast zie ik nergens dat deze informatie kwam uit de slimme meters. Het is een centraal register niet de data uit slimme meters. Die data is ook niet zomaar beschikbaar voor iedereen.
En wat het precies doet aan privacy is vaak genoeg uitgelegd, en het is een omkering van de echte vraag: waarvoor is die data zo nodig?
Dat is dus al platgeslagen en beschreven.
Nergens voor, want de data wordt niet gebruikt en is onnodig.
Dat is je mening, maar gezien vorige posts, zit er ook wel eens naast.
De data wordt dus wel gebruikt en geeft indien noodzakelijk gedetailleerde informatie op afstond. Iets was snelheid en resource besparing heeft.
Het geeft ook consumenten gemakkelijk inzicht in hun verbruik, of wanneer ze het beste energie kunnen gebruiken. Immers het is nu ook heel gemakkelijk om direct inzicht te krijgen via 3de partij tools.
Niet iedereen gaan met P1 meters aan de slag of wil dit doen.
Dynamische contracten bijvoorbeeld zijn ook mogelijk, energie kosten van dat moment. Kan je best veel geld mee besparen.
Dit zijn dus maar een paar voorbeelden, wat slimmemeters gemakkelijk maakt.
Dus eigenlijk je argument valt hiermee al om.
Data kan veel beter op wijkniveau worden verzameld. Dat is wel nodig, want dat zou moeten (maar wordt zelden) gebruikt voor het aanpassen van de spanningsniveau's.
Dit is ook weer je mening, van iemand die ook zegt dat zijn analoge gewoon goed werkt.
Zou het kunnen, dat je misschien niet alle kennis over dit onderwerp in huis hebt?
Dat is momenteel het probleem bij locaties waar veel energie wordt opgewekt. Door betere regulering van spanning wordt energie niet verspild. In Groot Brittainnie bijvoorbeeld gebruiken ze overtollige energie om water op te pompen uit oude mijnen, wanneer nodig kan het weer energie opwekken, dat is maar een van de vele mogelijkheden. Zo kun je makkelijk fossiele centrales uitschakelen. Opgeslagen energie is heel snel beschikbaar. Bij batterijen zelfs direct. Dat is heel wat anders dan het opstarten van een extra centrale, waar nodeloos geld ingestopt wordt.
[s]Ik zou bijna zeggen dat je de kip met het gouden ei gevonden hebt. Ik zou als ik jou was direct met TenneT, Liander of een Stedin gaan bellen, dat jij de magische oplossing gevonden hebt voor onze energie voorziening.[/s]
Of misschien is het allemaal iets complexer dan jij hier doet vertellen.
Het is inderdaad het beste om je energie niet het net op te gooien, maar direct te verbruiken. Iets waar slimme meters consumenten in kunnen helpen door bijvoorbeeld de kosten op dat moment heel laag te houden.
Batterijen klinkt leuk, maar op wijkschaal, is dit eigenlijk nog niet rendabel.
Hoe zie jij extra centrales exact, als er geen wind is en geen zon? Hoeveel energie denk jij dat we dan nodig hebben en hoe kunnen we dat zonder centrales precies opwekken?