Door Dick99999: Door Anoniem: Hij wilde mijn pincode niet weten - die mocht ik van hem echt nooit aan anderen geven, benadrukte hij nog - maar ik moest 'm wel invoeren en dan moest ik de code noemen die je dan terugkrijgt.
Omdat het de Telegraaf betreft kan het ook een sterk gekleurd en onvolledig verhaal betreffen, dit is wat ik ervan kan maken bij gebrek aan informatie.
Laat ik eens proberen je mening
en bij te stellen. Stel dat de beschreven plundering kan bij 1 bank. Dan is dat een zwakte in de beveiliging bij die bank, want andere banken hebben zich wel beschermd. Ook in dat geval is niet de kwaliteit en compleetheid van de bron van belang maar die van de vraag!
En de essentie van de vraag was:
kan je door eenmalig een code (welke?) uit een reader te verschaffen, gemakkelijk een bankrekening plunderen? Ik zou het droevig vinden als dat zo is, maar acht het niet onwaarschijnlijk gezien de plunder mogelijkheid bij 2 banken bij 'pin afkijken en pas stelen'.
De mening over de telegraaf laat ik voor jouw rekening. Ik vind dat deze krant op financieel, economisch en technologisch nieuws bij de top behoort.
Overigens, interessant om te weten waarop je de veronderstelling baseert dat het ABN AMRO betreft? Op je antwoord met 'argumenten' gereageerd in iets andere volgorde.
Kennelijk ben je nogal gepikeerd dat er iets over het bij iedereen bekende sjokolade, sensatie en luidruchtige meningen gehalte van de Telegraaf wordt gezegd en er wat twijfels zijn bij het inhoudelijke informatie gehalte van het zachte deel van de Telegraaf namelijk Vrouw magazine.
Dat de Telegraaf een goede naam heeft op financieel economisch nieuws is wel bekend, niemand die daar hier afbreuk aan doet. Nogal opmerkelijk dat je dan over kritiek aangaande het 'warme nieuws deel' zo gepikeerd raakt. Wat kunnen we nog meer verwachten, een bikkelhard security topic naar aanleiding van de opgetekende Privé ervaringen van ene Wilma N.?
Stel dat de beschreven plundering kan bij 1 bank. Dan is dat een zwakte in de beveiliging bij die bank, want andere banken hebben zich wel beschermd.
Nee, uitgesloten. Geen enkele bank zal het lukken het internetbankieren 100% te beschermen tegen minder slim handelende klanten en het bankieren nog klantvriendelijk te houden. Omdat de zwakke schakel de mens zelf is, hier nog wel eens minder respectvol aangeduid onder de noemer PEBCAK.
Dat volledig dichttimmeren gaat ze niet lukken, dat gaat ze ook niet doen want de bank heeft op dat punt best een punt, namelijk dat er wel enige verantwoordelijkheid bij de klant mag worden neergelegd. Dat inmiddels bijna de gehele verantwoordelijkheid bij de klant ligt als het gaat om vergoeding van geleden schade is weer een andere discussie.
Ook in dat geval is niet de kwaliteit en compleetheid van de bron van belang maar die van de vraag!
De kwaliteit van de bron is wel van belang, liever de kwaliteit van het artikel. Er vanuit gaande dat de quoter c.q. ts alle beschikbare noodzakelijk informatie heeft gequoted. Was er met naam en toenaam een bank genoemd in dat artikel dan hadden we niet lopen gissen en bakkeleien over welke bank het nu was. Een goed artikel had geen onnodige vragen opengelaten. Paniek zaaien en sensatie trekken.
En de essentie van de vraag was: kan je door eenmalig een code (welke?) uit een reader te verschaffen, gemakkelijk een bankrekening plunderen?
Als dat de essentie was had je hem zo moeten formuleren. Het woord "eenmalig" komt niet voor in je vraagstelling. Weggevallen in de edits achteraf?
Overigens, interessant om te weten waarop je de veronderstelling baseert dat het ABN AMRO betreft?
Te vroeg afgehaakt? Direct na het lezen van de zin "Omdat het de Telegraaf betreft kan het ook een sterk gekleurd en onvolledig verhaal betreffen, dit is wat ik ervan kan maken bij gebrek aan informatie." ?
De toelichting staat eronder. Van wat ik weet van de procedures van de diverse banken met het assisteren en adviseren hoe dat veilig op computers te doen komt deze wijze heel dicht in de buurt van het vrij vaag door jou of de Telegraaf omschreven verhaal.
Ik nam aan het laatste omdat sensatie en paniek creëren met chokoladeletters een handelsmerk van de Telegraaf is, met uitzondering van de financiële krant die hier niet ter zake deed.
Resultaat? Een richtingloze discussie om niets op basis van flut die je tot in het oneindige kan voeren.
Volgende keer dan je bron halen uit dat deel van de Telegraag dat het predikaat kwaliteit wel kan dragen?