Door EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ: Door Anoniem: Door EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ: Als het gaat om het zoekraken van de menselijke maat bij Rabo en andere banken, dan lijkt me de toevoeging van een link naar nog een ander artikel hier op Security.nl wel on-topic:
https://www.security.nl/posting/875232/:
Wel enorme winst maken, maar zogenaamd geen geld hebben om een werkbare, laagdrempelige toegang van klanten tot hun eigen geld te waarborgen... Met het KifiD als collaborerende instantie.
M.J.
Rabobank is geen eigenaar van Geldmaat. Geldmaat heeft de pinautomaten van ING, ABN Amro en de Rabobank
overgenomen Een van de redenen daarvan was dat men daarmee instaat was een product te ontwikkelen en in gebruik te nemen dat weerbaar was tegen plofkraken.
Neemt niet weg dat het gemekker van het niet hebben van een Geldmaat binnen het bereik van 500m van
elk huishouden inmiddels het niveau krijgt van een kind wat zijn snoepje onthouden wordt.
Het is precies zoals anoniem 13:06 schrijft.
Feitelijk hebben ING, ABN Amro en Rabo gezamenlijk Geldmaat opgericht met als doel om hun geldautomaten over te nemen. Dat komt dus voor verantwoordelijkheid van de banken. Die verantwoordelijkheid betreft dus:
-- de oprichting van Geldmaat;
-- de overdracht van hun geldautomaten aan dat bedrijf;
-- de manier waarop vervolgens met die geldautomaten wordt omgegaan.
Jij lijkt zo iemand te zijn die zegt dat Shell niet meer verantwoordelijk is voor de miljarden aardbevingsschade in Groningen, omdat Shell zijn Groningse activeiten - oh, wat slim! - inmiddels administratief heeft ondergebracht in een separate rechtspersoon en die op afstand heeft gezet door het "nieuwe" bedrijf over te laten nemen door de Nederlandse staat. Een vieze juridische truc om de aandeelhouders van Shell te vrijwaren van de financiële gevolgen van de schade die tientallen jaren lang is aangericht met als doel om aan hen fantastische dividenden te kunnen uitkeren. Door de last van die schadevergoeding af te wentelen op de Nederlandse belastingbetalers, met medewerking van de Nederlandse (r)overheid.
Dat jij nu gaat doen alsof Geldmaat een bedrijf is dat niets met de verantwoordelijkheden van de drie Nederlandse grootbanken te maken heeft, laat wel zien dat er wat mankeert aan jouw morele kompas.
Als er met Geldmaat geen goede afspraken zijn gemaakt, dan hadden de banken hun geldautomaten nooit aan Geldmaat mogen overdragen.
Maar het is nog veel simpeler. Geldmaat is gewoon nog steeds eigendom van ING, ABN Amro en Rabo:
Geldmaat is een Nederlands bedrijf dat geldautomaten aanlegt, beheert en onderhoudt. Het hoofdkantoor van Geldmaat bevindt zich in Weesp en het bedrijf telt zo'n 400 medewerkers. Geldmaat is een joint venture van de banken ABN AMRO, ING en Rabobank.
Sinds 2011 verzorgt Geldmaat, het voormalige Geldservice Nederland, het contante geldverkeer voor haar aandeelhouders ABN AMRO, ING en Rabobank en voert tevens het beheer en onderhoud van de geldautomaten uit.
Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/GeldmaatWaarom vind jij het nodig om daarover te gaan liegen? Welk belang meen jij daarmee te dienen?
M.J.
https://www.geldmaat.nl/nl/over-ons/organisatie/Geldmaat heeft in 2019 de geldautomaten voor biljetten en munten overgenomen van ABN AMRO, ING en Rabobank. De automaten kregen een nieuwe naam, een nieuw uiterlijk en alle dezelfde software.
en:
Bereikbaar
Iedere Nederlander kan binnen een straal van vijf kilometer hemelsbreed contant geld opnemen bij een geldautomaat. Verspreid over het land zijn er voldoende mogelijkheden zijn om biljetten en munten te storten en op te nemen. Geldmaat heeft de afspraken hierover in het convenant Contant Geld ondertekend:
https://www.dnb.nl/media/pu4h320c/convenant-contant-geld-april-2022.pdfDe 5 km norm uitgelegd20 mei 2022 - In Nederland heeft bijna iedereen een geldautomaat binnen 5 kilometer afstand, hemelsbreed gemeten. Maximaal 0,3 procent van de inwoners (op landelijke basis) valt buiten die norm. Zowel de norm als de toegestane uitzondering van 0,3 procent is in 2013 afgesproken tussen banken en De Nederlandsche Bank*. Geldmaat heeft deze afspraak overgenomen.
Waar zitten de uitzonderingen? De uitzonderingen doen zich vooral voor in het buitengebied in de polder, in/rond natuurgebieden, op eilanden en in grensregio’s. Dit zijn altijd gebieden waar weinig mensen wonen en waar weinig voorzieningen zijn. Inwoners zijn voor voorzieningen sowieso aangewezen op grotere kernen en dorpen in de omgeving. Geldmaat richt zich met locaties op die omgeving, omdat mensen het geld daar ook kunnen uitgeven.
Hoe komt de plaatsing van automaten tot stand? Geldmaat maakt de berekeningen op basis van de 6-cijferige postcode en de officiële inwonersaantallen per postcode. Op deze manier is in kaart gebracht hoe door zorgvuldig locatiebeleid zoveel mogelijk mensen binnen een straal van 5 kilometer een geldautomaat tot hun beschikking hebben. En hoe het aantal inwoners dat er toch buiten valt, tot die 0,3 procent beperkt kan blijven.
Wat doet Geldmaat voor inwoners in deze gebieden? Uiteraard heeft Geldmaat wel oog en oor voor mensen die buiten die 5km wonen. Situaties kunnen veranderen, dat geldt voor de behoefte aan contant geld en voor de omstandigheden rond de automaat. Als een gemeente of ondernemer zich meldt, bekijkt Geldmaat altijd de mogelijkheden, in combinatie met beschikbaarheid in de omgeving en het aantal transacties op de huidige automaten.
Bij de overname van de bancaire geldautomaten door Geldmaat vanaf 2019 zijn gebieden die buiten de straal van 5 kilometer vallen, bekeken op noodzaak en mogelijkheden voor plaatsing. Waar mogelijk heeft dat geleid tot een nieuwe automaat. In de meeste gevallen bestond de situatie al zeer geruime tijd en was het niet nodig en/of niet mogelijk een automaat te plaatsen.
*) Formele afspraak 5 kilometer hemelsbreed Geldmaat heeft de bestaande afspraak van banken met De Nederlandsche Bank overgenomen. De afspraak stamt uit 2013 en is gebaseerd op de situatie van dat moment. Ook in die situatie woonde 99,7 procent van de Nederlands binnen een straal van 5 kilometer rond een geldautomaat. Daarbij werd gemeten van de kern van de postcode van de automaat naar de kern van de postcode van de inwoner. Deze afspraak is ook vastgelegd in het convenant dat de keten Contant Geld recent heeft gesloten met de overheid.